FrieslandCampina breidt weiproductie uit en vervangt verouderde procesonderdelen

FrieslandCampina breidt weiproductie uit en vervangt verouderde...

FrieslandCampina start met uitbreidingen op zijn productielocaties in Gerkesklooster en Workum. Beide projecten moeten de verwerking van wei naar een hoger niveau tillen en het productieproces duurzamer maken.

Beeld: Hutten / VerspillingsfabriekVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Producenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het...

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Dan bestaat er geen afval meer en worden reststromen opnieuw gebruikt. Maar de wetgeving rondom het werken met reststromen in de voedingsindustrie is lang niet altijd even duidelijk. VMT sprak met verschillende producenten over de bottlenecks, belemmeringen en tips op het gebied van werken met reststromen.

Tetra Pak komt met een nieuwe set oplossingen voor de voedingsindustrie om energie en water te reduceren.

Minder energie en water verbruiken? Pakket aan oplossingen kan helpen

Tetra Pak heeft voor voedingsmiddelenproducenten de 'Factory Sustainable Solutions', een aanpak die erop gericht is het gebruik van water, energie en Cleaning in Place (CIP) in de fabriek te optimaliseren.

Duurzame foodfabriek bouwen in de woestijn? 'De koeling is zo efficiënt mogelijk ontworpen'

Duurzame foodfabriek bouwen in de woestijn? 'De koeling is zo...

Alle 193 VN-landen hebben zich gecommitteerd aan 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Voor onder andere een beter klimaat, schoner water en duurzame energie moeten bedrijven substantieel bijdragen aan de doelen in 2030. Maar hoe integreer je de SDG's in projecten? Een holistische benadering kan uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij de bouw van een sojaverwerkingsfabriek in de woestijn.

Waterbesparing in de praktijk: hoe pakken deze 6 bedrijven dat aan?Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Waterbesparing in de praktijk: hoe pakken deze 6 bedrijven dat aan?

In een wereld waar droogte steeds vaker voorkomt, wordt waterbesparing cruciaal. Hoewel huishoudens voor 70% van het drinkwaterverbruik verantwoordelijk zijn, voelen bedrijven de druk om duurzamer met water om te gaan. In dit artikel staan zes voorbeelden van bedrijven die hun waterverbruik verminderden met innovatieve methodes. Lees hoe ze dit hebben bereikt en hoeveel water ze jaarlijks besparen.

Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)

Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)

De start van de Dutch Food Week was afgelopen vrijdag in Arnhem in en rond de iconische Eusebiuskerk. Het motto dit jaar is: 'weet wat je eet'. Dat was duidelijk te zien op de openingsdag: educatie van kinderen tot ouderen. VMT sprak met verschillende Nederlandse aanwezige foodondernemers.

QA'ers en R&D'ers over gevolgen SUP-wetgeving: 'Ontwikkeling portie verpakkingen wordt onaantrekkelijker'Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees QA'ers en R&D'ers over gevolgen SUP-wetgeving: 'Ontwikkeling portie...

De Single Use Plastics-wetgeving (SUP) verandert de spelregels voor het verpakken van voedingsmiddelen. Maar wat verandert er door deze wetgeving voor kwaliteitsmanagers en productontwikkelaars? Welke nieuwe risico's ontstaan er? VMT vroeg het aan verschillende QA'ers en R&D'ers.

Remko Vogelenzang, directeur Bobeldijk Food Group.Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Plantaardige productie vereist specifieke afstemming machinerie

Begin 2020 is Bobeldijk Food Group in Deventer volledig overgegaan op de productie van vegan producten. Het van origine vleesbedrijf werd omgebouwd tot vegafabriek. De nieuwe geavanceerde productielijn voor braden, garen en frituren is afkomstig van GEA Food Solutions. "Het is tegelijkertijd de meest duurzame oplossing", stelt directeur Remko Vogelenzang.

CO2-footprint verlagen? Zo verzamel je betrouwbare dataVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees CO2-footprint verlagen? Zo verzamel je betrouwbare data

Het verzamelen van betrouwbare duurzaamheidsdata is de eerste stap tot het verlagen van de CO2-footprint. Ook kleine bedrijven moeten aan de slag, stelt Marc Herberigs van Stichting Stimular. Maar het verzamelen van betrouwbare data is lastig. In dit artikel lees je vijf stappen voor het verzamelen van betrouwbare duurzaamheidsdata.

Van biodiversiteit tot waterkwaliteit: totaaloverzicht toont alle ins & outs van 7 landbouwsystemenVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Van biodiversiteit tot waterkwaliteit: totaaloverzicht toont alle ins...

Biologisch, regeneratieve landbouw, natuurinclusieve landbouw of On the Way to PlanetProof: je leest het op verpakkingen. Vaak gaat de boodschap over hoe goed zo'n landbouwsysteem is voor de natuur of klimaat. Maar hoe het ene systeem verschilt van een ander is voor veel mensen lastig inschatten. In dit artikel staat een uitgebreid overzicht wat elk systeem inhoudt en hoe het is vastgelegd in wetgeving of een certificeringssysteem.