Tetra Pak komt met een nieuwe set oplossingen voor de voedingsindustrie om energie en water te reduceren.
Tetra Pak

Minder energie en water verbruiken? Pakket aan oplossingen kan helpen

Tetra Pak heeft voor voedingsmiddelenproducenten de 'Factory Sustainable Solutions', een aanpak die erop gericht is het gebruik van water, energie en Cleaning in Place (CIP) in de fabriek te optimaliseren.

Duurzame productie

Duurzame foodfabriek bouwen in de woestijn? 'De koeling is zo...

Alle 193 VN-landen hebben zich gecommitteerd aan 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Voor onder andere een beter klimaat, schoner water en duurzame energie moeten bedrijven substantieel bijdragen aan de doelen in 2030. Maar hoe integreer je de SDG's in projecten? Een holistische benadering kan uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij de bouw van een sojaverwerkingsfabriek in de woestijn.

Voor abonnees
Voor abonnees
waterbesparing

Voor abonnees Waterbesparing in de praktijk: hoe pakken deze 6 bedrijven dat aan?

In een wereld waar droogte steeds vaker voorkomt, wordt waterbesparing cruciaal. Hoewel huishoudens voor 70% van het drinkwaterverbruik verantwoordelijk zijn, voelen bedrijven de druk om duurzamer met water om te gaan. In dit artikel staan zes voorbeelden van bedrijven die hun waterverbruik verminderden met innovatieve methodes. Lees hoe ze dit hebben bereikt en hoeveel water ze jaarlijks besparen.

Gezonde voeding

Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)

De start van de Dutch Food Week was afgelopen vrijdag in Arnhem in en rond de iconische Eusebiuskerk. Het motto dit jaar is: 'weet wat je eet'. Dat was duidelijk te zien op de openingsdag: educatie van kinderen tot ouderen. VMT sprak met verschillende Nederlandse aanwezige foodondernemers.

Voor abonnees
Voor abonnees
Verpakkingen

Voor abonnees QA'ers en R&D'ers over gevolgen SUP-wetgeving: 'Ontwikkeling portie...

De Single Use Plastics-wetgeving (SUP) verandert de spelregels voor het verpakken van voedingsmiddelen. Maar wat verandert er door deze wetgeving voor kwaliteitsmanagers en productontwikkelaars? Welke nieuwe risico's ontstaan er? VMT vroeg het aan verschillende QA'ers en R&D'ers.

Remko Vogelenzang, directeur Bobeldijk Food Group.Gesponsord
Gesponsord
plantaardige productie

Gesponsord Plantaardige productie vereist specifieke afstemming machinerie

Begin 2020 is Bobeldijk Food Group in Deventer volledig overgegaan op de productie van vegan producten. Het van origine vleesbedrijf werd omgebouwd tot vegafabriek. De nieuwe geavanceerde productielijn voor braden, garen en frituren is afkomstig van GEA Food Solutions. "Het is tegelijkertijd de meest duurzame oplossing", stelt directeur Remko Vogelenzang.

  1. Voor abonneesCO2-footprint verlagen? Zo verzamel je betrouwbare data
  2. Voor abonneesVan biodiversiteit tot waterkwaliteit: totaaloverzicht toont alle ins & outs van 7 landbouwsystemen
  3. Voor abonneesWebinar terugkijken: Zo bereid je je goed voor op de CSRD-wetgeving
  4. Young R&D: Hoe kan R&D het bedrijf helpen duurzamer te worden?
  5. Algenproducent ontvangt miljoeneninvestering
  6. Foodvalley NL krijgt nieuwe voorzitter: 'We willen systeemverandering stimuleren'
  7. GesponsordMilieuvriendelijk en veilig desinfecteren zonder gevaarlijke chemicaliën
  8. Meelworm goedgekeurd als novel food. Wat is de volgende stap voor producent Ynsect?
  9. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  10. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  11. Soja van ontbost gebied in voedsel? Albert Heijn en Jumbo starten onderzoek naar leverancier
  12. Startup vervangt verdikkingsmiddel in plantaardige sauzen door citrusvezel
  13. 'Foodproducenten moeten niet sturen op maximale schaalbaarheid,' zegt expert regeneratieve landbouw
  14. Voedingsindustrie nog vol aan gasinfuus: 'fossielvrij in 2035 onhaalbaar'
  15. F&A Next: Productontwikkeling voor een duurzamer voedselsysteem? Zo doen deze bedrijven dat
  1. Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)
  2. interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en voedingsbedrijven
  3. Revyve schaalt met investering productie eiwit uit biergist op: 'Klanten willen af van niet duurzaam en duur kippenei-eiwit'
  4. Tony's Chocolonely legt missie vast in juridische structuur: 'Altijd trouw blijven aan missie is geen gegeven'
  5. Voor abonneesWaarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food (video)
  6. Gesponsord3 manieren om jouw bedrijfsstrategie te verduurzamen
  7. Hier zijn de productontwikkelaars van Unilever mee bezig: van vetvrije mayonaise tot algeneiwit
  8. Reststroom champignonteelt blijkt goed alternatief voor industriële mest
  9. GfK: Supermarktketen PLUS is meest duurzaam volgens consument
  10. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  11. Tony's Chocolonely haalt De Vegetarische Slager weer in als duurzaamste merk van Nederland
  12. Future Food Tech summit: Dit is nodig voor een veerkrachtig voedselsysteem
  13. Klimaatclaim voeren? Zo zorg je voor een goede onderbouwing
  14. FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor lactoferrine
  15. Biodiversiteit bevorderen met zuivel? Scale-up maakt boter met lokale 'on'kruiden