Onderzoek Partner of Choice VMT: dit zijn de favoriete leveranciers van de voedingsindustrie

Onderzoek Partner of Choice VMT: dit zijn de favoriete leveranciers van de voedingsindustrie
Welke leveranciers en serviceverleners in de voedingsindustrie zijn top of mind en wie is challenger? Op deze vragen geeft het Partner of Choice onderzoek van VMT antwoord.

VMT presenteert de resultaten van het eigen onderzoek 'Partner of Choice'. Met welke leveranciers doet de voedingsindustrie het liefst zaken? Van machineleveranciers tot aan ingrediëntenleveranciers en van laboratoria tot en met hygiëne en voedselveiligheid. In maar liefst 12 categorieën gaven honderden foodprofessionals hun mening.

Welke leveranciers en serviceverleners in de voedingsindustrie zijn top of mind en wie is challenger? Op deze vragen geeft het Partner of Choice onderzoek van VMT antwoord.

Respons

Meer dan 300 foodprofessionals vulden het onderzoek in en op basis daarvan presenteren we de representatieve uitkomsten. Maar liefst 90 procent van de respondenten is betrokken bij het inkopen van goederen en diensten. 38 procent van de respondenten betreft het zelfs de directie of het management van de voedingsproducenten.

Resultaten

Het doel van het Nederlandse Partner of Choice onderzoek is om voedingsmiddelentechnologen op weg te helpen bij de leverancierskeuzes op het gebied van 12 relevante werkgebieden. Dat zijn de volgende categorieën (een klik brengt je gelijk naar de resultaten van de categorie):

De grafiek geeft inzicht in de ondervraagden. Het percentage van de ondervraagden dat betrokken is bij de inkoop van welke diensten. De ondervraagden zijn het vaakst betrokken bij de inkoop van food ingredients, in 80% van de gevallen.
De grafiek geeft inzicht in de ondervraagden. Het percentage van de ondervraagden dat betrokken is bij de inkoop van welke diensten. De ondervraagden zijn het vaakst betrokken bij de inkoop van food ingredients, in 80% van de gevallen.

Interviews

Hieronder een aantal interessante interviews met partners van VMT naar aanleiding van het Partner of Choice onderzoek:

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Twee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby

Twee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode...

Een jarenlange besmetting met Listeria monocytogenes bij de Amerikaanse voedselproducent Yu Shang Inc. heeft ernstige gevolgen: elf zieken, waaronder een zwangere vrouw, en de dood van een pasgeboren baby. De besmetting wordt gelinkt aan kant-en-klare vleesproducten met lange houdbaarheid. Hiervan is meer dan 30.000 kilo teruggeroepen. De uitbraak benadrukt de noodzaak van strikte voedselveiligheidsmaatregelen, vooral bij kwetsbare producten.

Belangrijke functiewisselingen 2024: Arjan Both voorzitter van Superunie

Belangrijke functiewisselingen 2024: Arjan Both voorzitter van...

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2024 op een rij. Laatste wapenfeiten: Arjan Both wordt per 1 december voorzitter van Superunie, Coco & Sebas benoemt Joost-Jan Kinds tot nieuwe CEO en Arla Foods benoemt Esther Tromp-Strijdveen tot Senior Vice President Nederland, België en Frankrijk.

Beeld: Shutterstock

Webinar: Voedings- of gezondheidsclaim maken? Hier ligt de focus van...

Producenten proberen zich door middel van claims te onderscheiden van andere producenten. Maar niet alles mag zomaar geclaimd worden. Hoe ziet zo'n traject van het maken van een claim eruit? Hoe weet je of een voedings- of gezondheidsclaim gemaakt mag worden? En hoe kijkt de NVWA naar dit onderwerp? Tijdens deze webinar zoomen drie verschillende sprekers uitgebreid in op claims.

tegengaan milieuschade

Europees Hof over EU-biologo op producten uit derde landen:...

De Europese Unie beschouwt de Amerikaanse biologische wetgeving als gelijkwaardig aan de Europese. Op sommige punten wijkt deze Amerikaanse bio-wetgeving echter iets af van Europese. Mag in dat geval het EU-biologo op het Amerikaanse product worden gebruikt? In dit artikel meer over de uitspraak van de Europese rechter.

Foto: Pixabay

Eerste geval van vogelgriep bij mens is bevestigd

In Canada is voor het eerst een vermoedelijk geval van H5N1 vogelgriep bij een mens vastgesteld. Het betreft een tiener uit British Columbia die vermoedelijk is blootgesteld aan een besmet dier. Volgens de autoriteiten is het risico voor de bevolking laag, maar het incident benadrukt het belang van waakzaamheid en onderzoek naar de overdracht van deze gevaarlijke ziekte.

Beeld: Shutterstock

NVWA wijzigt Infoblad 85: nu ter consultatie bij bedrijfsleven

De NVWA voert bepaalde wijzigingen ter actualisatie door in Infoblad 85. Het informatieblad gaat vanaf nu door onder de naam Handboek Levensmiddelenmicrobiologie. In het handboek staan toelichtingen op teksten uit Verordening Nr. 2073/2005. Het handboek ligt nu ter consultatie bij het bedrijfsleven, die tot en met 31 december dit jaar kunnen reageren.

Kwetsbaren lopen hoger risico op ziekte door salmonella in gehakt

Kwetsbaren lopen hoger risico op ziekte door salmonella in gehakt

Onderzoekers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben cruciale verbanden ontdekt tussen sociaaleconomische factoren - zoals inkomen, opleidingsniveau en armoede - en een verhoogd risico op salmonella-infecties die verband houden met de consumptie van rundergehakt.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.