Foto: Tsjollyn Kuperus

Versuikerde broodpasta in snoep? Studenten onderzoeken de...

Kun je versuikerde broodpasta in snoep verwerken? Om hier achter te komen, gingen mbo-studenten Food Innovation op bezoek bij snoepfabrikant Concorp.

Welke leveranciers en serviceverleners in de voedingsindustrie zijn top of mind en wie is challenger? Op deze vragen geeft het Partner of Choice onderzoek van VMT antwoord.

Onderzoek Partner of Choice VMT: dit zijn de favoriete leveranciers...

VMT presenteert de resultaten van het eigen onderzoek 'Partner of Choice'. Met welke leveranciers doet de voedingsindustrie het liefst zaken? Van machineleveranciers tot aan ingrediëntenleveranciers en van laboratoria tot en met hygiëne en voedselveiligheid. In maar liefst 12 categorieën gaven honderden foodprofessionals hun mening.

UGent: nieuwe opleiding voor ontwikkeling duurzame voedselverpakkingen

UGent: nieuwe opleiding voor ontwikkeling duurzame voedselverpakkingen

De nieuwe master-na-masteropleiding Sustainable Food Packaging aan de UGent Campus Kortrijk leidt studenten op als expert in het duurzaam verpakken van levensmiddelen.

Associatie KU Leuven start unieke samenwerking levenslang leren

Associatie KU Leuven start unieke samenwerking levenslang leren

KU Leuven en vijf hogescholen brengen hun opleidingsaanbod -waaronder industrieel technische onderwerpen- samen en werken zo mee aan de arbeidsmarkt van de toekomst en de maatschappij van morgen.

WUR stijgt op wereldranglijst beste universiteiten

WUR stijgt op wereldranglijst beste universiteiten

Wageningen Universiteit (WUR) is de hoogstgeplaatste Nederlandse universiteit op plek 53 in de nieuwe World University Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education. Vorig jaar stond de WUR ook bovenaan als beste Nederlandse universiteit, toen nog op plek 62.

Studenten oefenen met echte productielijn: 'Eerst ervaren, dan leren'

Studenten oefenen met echte productielijn: 'Eerst ervaren, dan leren'

Friesland is onmiskenbaar dé zuivelprovincie van Nederland. De regio onderscheidt zich door een hoog niveau van kennis en innovatie in de voedingssector. Bedrijfsleven en onderwijs gaan hand in hand met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Nordwin College en Friesland College in Leeuwarden richten zich onder meer op MBO-opleidingen in de levensmiddelentechnologie. De moderne FMS (Flexible Manufacturing System)-trainingsopstelling van SMC is een belangrijke schakel om studenten zowel praktijkgericht als onderzoekend te laten leren.