Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden

Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden

Multivac en Verbufa zijn een strategisch partnerschap aangegaan om als één aanbieder een geïntegreerde productielijn aan te kunnen bieden.

Het single-source principe moet het voor de klant eenvoudiger maken. Eén aanbieder betekent een aanspreekpunt. Hierdoor kan er volgens de machinebouwers efficiënter worden gepland en geïnstalleerd. Levensmiddelenproducenten kunnen zich hierdoor concentreren op hun kernactiviteiten.

Lijnoplossingen voedingsindustrie

Slicen, portioneren, verpakken en etiketteren van voedsel: automatiseringslijnen bestaan vaak uit losse machines van verschillende fabrikanten. “Door concurrentiedruk en een toenemende diversiteit aan productaanbod, zoeken veel voedselproducenten naar lijnoplossingen die snel gepland, geïnstalleerd en kosteneffectief bediend kunnen worden. Om aan deze vraag te voldoen, hebben we ons netwerk van prominente partners uitgebreid en zijn we een strategisch partnerschap aangegaan met Handtmann fabrikant van systemen voor vullen, portioneren, vormen en doseren.” legt Christian Traumann, Group President bij Multivac, uit.

Multivac en Verbufa

Zowel Multivac Nederland als Verbufa kunnen nu geïntegreerde lijnoplossingen bieden voor de productie en verpakking van worst, gehakt, gevormde producten zoals hamburgers en gedoseerde producten voor een groot aantal industrieën. De vul- en portioneertechnologie van Handtmann wordt aangevuld met de trayseal- of dieptrekmachines en lijnexpertise van Multivac, zoals Multivac Line Control.

Yves De Groote

Yves De Groote

Redacteur VMT Food België

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Green Deal moet Nederlandse eiwitrijke gewassen op de kaart zetten
  2. Fabriek Barry Callebaut begin augustus weer operationeel
  3. ABN AMRO: 'Foodsector kwetsbaar door hoge energieprijzen, gastekort en stijgende inflatie'
  4. Wereldwijde voedselveiligheidscultuur realiseren - zo 'engaged' Heineken haar personeel
  5. Ojah breidt uit in Ochten en bouwt fabriek in Amerika
  6. Young QA: 'Hoe kan ik als QA'er laten zien dat investeren in kwaliteit het geld waard is?'
  7. Btw verlaging groente en fruit laat op zich wachten: 'Afbakening is een puzzel'
  8. Reinigings- en productieprocessen moeten duurzamer en efficiënter
  9. Voedingsprijzen in tijden niet zo gestegen: met name dierlijke producten duurder
  10. Europa maakt werk van zeewier, investeert in opschaling en applicaties zoals vleesvervangers
  1. Waar moet je op letten bij de keuze voor een zo duurzaam mogelijke verpakking? 'Composteerbare verpakkingen gaan eruit'
  2. Naast eiwit ook vet belangrijk bij plantaardig: vetdruppel uit zonnebloempit gedraagt zich als melkvet
  3. Amerikaanse vriesgigant Lineage opent gemechaniseerd en energiezuinig hoogbouwvrieshuis voor Lamb Weston / Meijer
  4. Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na salmonellabesmetting
  5. Voor abonneesColumn: De 7 vragen over het MVO-beleid die elk bedrijf kan verwachten
  6. Het risico op verontreiniging van mais met aflatoxine stijgt door klimaatverandering
  7. Column Simone Hertzberger: SARS-CoV-2 wordt niet door voedsel of verpakking overgedragen
  8. Toelating van stabilisator E1201 in voeding voor medisch gebruik
  9. "We willen de externe R&D-afdeling zijn van onze klanten."
  10. GesponsordHoe om te gaan met onzekerheden in de food supply chain?