Hergebruik proceswater centraal tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Hergebruik proceswater centraal tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Na vele verplaatsingen zal in maart Aqua Nederland dan eindelijk plaatsvinden. Evenementenhal Gorinchem op haar deuren op 15, 16 en 17 maart. Op de agenda staan alle uitdagingen waar de voedingsindustrie mee te maken heeft op het gebied van water: van schaarste tot hergebruik en zuivering van afvalwater.

Naast de vertrouwde marktplaats voor nieuwe producten en diensten zet Aqua Nederland flink in op kennisdeling en netwerken op Next Level: de vernieuwde bovenetage in Evenementenhal Gorinchem. Hiermee wordt de beursvloer niet alleen uitgebreid in vierkante meters, maar ook in aanbod. Next Level wordt namelijk dé plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière.

Hier zijn onder andere diverse kennistheaters, de Innovatiestraat, de IKN-straat, drie proefopstellingen van Festo en advies- en ingenieursbureaus ingedeeld. De partners die op Next Level te vinden zijn, zijn onder andere KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV en M.J. Oomen Moerdijk.

Programma

Aqua Nederland brengt de waterbranche samen en verbindt een groot aantal losse netwerk- en kennisevents. Zo verzorgt Energie- en Grondstoffenfabriek een grootse inspiratiesessie, in het bijzonder interessant voor beleidsmakers en specialisten uit de watersector, met volop mogelijkheden om aansluitend te netwerken.

ENVAQUA verzorgt diverse TechTalks, Platform DIO geeft met een aantal bedrijven inspirerende live demonstraties van diverse software oplossingen. Ook zijn er weer drinkwaterbedrijven, zoals Waterbedrijf Groningen, van de partij om tijdens de Fitterijdemonstraties het vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan het publiek.

Alle waterpijlers komen aan bod

Om iedere professional uit de watersector op inhoudelijk niveau te bedienen worden op Next Level enkele doelgroepgerichte theaters ingericht. Het Watertheater krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag.

Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer. Met praktische sessies van partijen als TAUW, Sweco, IKT, Hoppenbrouwers Techniek, Eliquo, Evides Industriewater en H2O Biofouling Solutions B.V. is er voor ieder doelgroep voldoende kennis bij te wonen.

Proceswater Dinsdag

Op 15 maart presenteren bedrijven hun kennis, inzichten en best practices speciaal gericht op de industrie. Zo vertelt H2O Biofouling Solutions B.V. over het onderwerp ‘Biomonitoring als tool om inzicht te krijgen in effectiviteit biofouling bestrijding’, behandelt RWB Water ‘Chemievrije en Duurzame Koelwaterbehandeling’ en Evides Industriewater neemt de luisteraar mee langs ‘de weg van het water’.

Innovatiestraat

Tijdens Aqua Nederland worden er diverse innovaties uitgelicht in de Innovatiestraat op Next Level in samenwerking met Water Alliance. Onder andere Vislift BV, Nijhuis Industries, Waterstromen B.V., Munisense BV en Stadlandwater BV tonen hun nieuwste producten. Tevens vindt er een Innovatieborrel, gehost door Water Alliance, plaats op beurswoensdag om 17:00 uur op de Aqua Lounge.

Samen werken aan watertalent

Ook de watersector kampt met een tekort aan technische geschoold personeel. Vandaar dat hier tijdens de beurs aandacht aan wordt besteed. Samen met KNW, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, wordt een MBO studentenprogramma georganiseerd. De studenten krijgen een centraal kennisprogramma en gaan in groepjes met opdrachten de beursvloer op.

Bezoek Aqua Nederland

Bezoek Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem op 15, 16 en 17 maart. Vertegenwoordigers van de industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten, provincies en GWW sector komen de 350 exposanten bezoeken op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie, hemelwaterafvoer en -opvang, riooltechniek en rioolonderhoud. Bestel gratis tickets met code 2634.

Let op! Op www.aquanederland.nl/covid-19 lees je hoe Aqua Nederland een beursbezoek zo veilig mogelijk maakt.

Dit artikel is gesponsord door Aqua Nederland.

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de...

Hoe ver zijn de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie met de adoptie van AI? Hoe staat het met de transitie naar Cloud ERP? En hoe ver is de industrie met de automatisering van processen? Ontdek in dit webinar hoe de voedings- en drankensector ervoor staat met de kraakverse onderzoeksresultaten.

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te lijf met machine learning en AI'

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie...

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt: slechts 1 tot 5%. Data-analyse door AI kan de productie veel sneller naar een hoger niveau tillen, stelt Intelecy. "Procesoperators, QA-ers en R&D-specialisten kunnen dit zelf doen"

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

In de voedingsindustrie is snelle identificatie van Salmonella cruciaal om uitbraken te voorkomen en voedselveiligheid te garanderen. Dankzij een innovatieve DNA-gebaseerde methode is het nu mogelijk om Salmonella serotypes snel en nauwkeurig te typeren, waardoor traditionele, trage processen vervangen worden door snellere en betrouwbaardere oplossingen.

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter 

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter

In de voedingsmiddelenindustrie wordt veel aandacht besteed aan reiniging en desinfectie. Hierbij wordt water gebruikt, wat helaas een broedplaats vormt voor veel schimmels, virussen en bacteriën. Wanneer oppervlakken na het reinigen niet goed worden gedroogd, is het schoonmaakwerk zo goed als voor niets geweest. Vochtbeheersing is dus van cruciaal belang. Ontvochtigingssystemen kunnen de overlevingskansen van ziekteverwekkers zoals Listeria en Campylobacter minimaliseren.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een hersluitbaar blikje

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens naar minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, waren een aantal innovaties te zien.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Zo ontwerp je een goede e-learning

Zo ontwerp je een goede e-learning

Je hebt e-learning in allerlei soorten en maten, van een PowerPoint tot een website met interactieve opdrachten. De kwaliteit van deze vormen verschilt. Bij Précon vinden ze het belangrijk dat je op een leuke manier echt iets leert en onthoudt na het volgen van een e-learning. De volgende voorwaarden zijn volgens het bedrijf daarom belangrijk voor een effectieve e-learning.

Willem-Jan Bakker, Business Development Manager Food bij Nedmag: "Het is duidelijk dat magnesium een goede uitwerking heeft op mentaal en fysiek herstel."

Magnesiumzout draagt bij aan het in balans brengen van de...

Het is al lang bekend: we eten met zijn allen teveel keukenzout. Dat heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Nedmag heeft met magnesiumzout een uitstekende vervanger voor keukenzout in huis. Het heeft verschillende positieve eigenschappen die het product geliefd kunnen maken in de voedingsindustrie.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.