'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie producten'

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie producten'
Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

‘LINKIT startte oorspronkelijk als detacheerder, maar is inmiddels uitgebreid met IT-projectdiensten en aanvullende dienstverlening’, vertelt Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika. ‘Soms kleinere projecten, maar meestal gaat het om volledige IT-structuren, waarbij we alle aspecten van het traject voor onze klanten verzorgen. We helpen bedrijven met onze kennis en expertise om bij te blijven met de snel veranderende IT-wereld.’

Breed portfolio

LINKIT werkt voor een breed portfolio klanten, ook overheid, en ook grote bedrijven in de Benelux, als ASML, KLM, Jumbo en de financiële sector. ‘Het gaat om organisaties die een grotere IT-ambitie hebben dan ze zelf kunnen invullen. Vanuit onze vestiging in Zuid-Afrika werken we ook vooral voor de klanten in Europa, maar hier hebben we meer beschikking over de juiste arbeidskrachten, waar er in Europa veel gehunt wordt op goede IT-specialisten. Van hieruit kunnen we de juiste flexibiliteit bieden met goed talent en ook tegen goede tarieven.’

Het gaat om organisaties die een grotere IT-ambitie hebben dan ze zelf kunnen invullen”

De 1800 IT-professionals ontzorgen klanten op diverse gebieden zoals modernisatie van IT-toepassingen, het automatiseren van bedrijfsprocessen of door het bieden van extra executiekracht in IT-projecten. Zo’n driehonderd medewerkers van LINKIT in kantoren in Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika en de VS en een grote poule van freelancers en professionals van partner-organisaties maken dit mogelijk. LINKIT is daarmee een sterke schakel tussen een ecosysteem van IT-professionals en haar klanten.

Productie en voedselveiligheid

Stoops: ‘Bij grote organisaties is er vaak de behoefte aan extra IT-professionals. Een bedrijf als KLM heeft zelf een grote, geoliede IT-machine en heeft vaak mensen nodig om daarin gaten op te vullen. Terwijl iets kleinere organisaties, mkb+, vaak niet de kennis en expertise in huis hebben om zelf een IT-project op te starten en uit te voeren. Dat zie je wat vaker in retail en manufacturing, maar soms ook bij de overheid.

‘In levensmiddelenproductie zijn er processen die zeer risicovol zijn. Zo hebben we een applicatie gebouwd voor het proces bij een terugroepactie van producten. Niet iedereen stond initieel open voor de verandering. Want er was al een proces voor en dat liep toch altijd goed, dus waarom zouden we het veranderen? Terwijl we uiteindelijk een systeem hebben ingericht dat veel sneller, beter en veiliger was. Daarmee werden kosten bespaard en risico's in het proces verminderd.

‘Producenten hebben te maken met complexe ketens voordat ze hun product aan de retail uitleveren. Al die voorgaande stappen moeten met een IT-structuur worden begeleid, om je voedselveiligheid te kunnen garanderen en te weten wat er in je producten, maar ook in je verpakkingen zit. Ook op het gebied van duurzaamheid moet je steeds duidelijker kunnen rapporteren over je verpakkingsmaterialen.’

Stoops: ‘Ook voor IT-verantwoordelijken bij levensmiddelenproducenten is dit evenement van belang. Dit zijn het vaak kleinere organisaties, met een sterke focus op hun producten. Maar de uitdagingen van een concern als KLM gelden ook in voedselproductie. Zoals bijvoorbeeld veiligheid en beschikbaarheid, maar ook omgaan met veranderende wet- en regelgeving. En deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan. Je kunt niet alleen leren van de sprekers, maar ook kennis delen en ervaringen opdoen van de andere bezoekers. Of neem een collega mee om gelijk te kunnen sparren over de toepassing voor jullie.’

Topsprekers

Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

‘Het past allemaal in één middag en het zijn inspirerende sessies. KLM gaat bijvoorbeeld praten over hun noodzakelijke wendbaarheid tijdens de coronacrisis. Dat heeft enorme uitdagingen opgeleverd in de supply chain. Van zo’n use-case kunnen de aanwezigen die middag enorm veel leren, in hoe mens, techniek en bedrijfsvoering daarin samenkomen.’

Dit artikel is gesponsord door LINKIT.

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

In de voedingsindustrie is snelle identificatie van Salmonella cruciaal om uitbraken te voorkomen en voedselveiligheid te garanderen. Dankzij een innovatieve DNA-gebaseerde methode is het nu mogelijk om Salmonella serotypes snel en nauwkeurig te typeren, waardoor traditionele, trage processen vervangen worden door snellere en betrouwbaardere oplossingen.

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter 

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter

In de voedingsmiddelenindustrie wordt veel aandacht besteed aan reiniging en desinfectie. Hierbij wordt water gebruikt, wat helaas een broedplaats vormt voor veel schimmels, virussen en bacteriën. Wanneer oppervlakken na het reinigen niet goed worden gedroogd, is het schoonmaakwerk zo goed als voor niets geweest. Vochtbeheersing is dus van cruciaal belang. Ontvochtigingssystemen kunnen de overlevingskansen van ziekteverwekkers zoals Listeria en Campylobacter minimaliseren.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een hersluitbaar blikje

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens naar minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, waren een aantal innovaties te zien.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de...

Hoe ver zijn de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie met de adoptie van AI? Hoe staat het met de transitie naar Cloud ERP? En hoe ver is de industrie met de automatisering van processen? Ontdek in dit webinar hoe de voedings- en drankensector ervoor staat met de kraakverse onderzoeksresultaten.

Zo ontwerp je een goede e-learning

Zo ontwerp je een goede e-learning

Je hebt e-learning in allerlei soorten en maten, van een PowerPoint tot een website met interactieve opdrachten. De kwaliteit van deze vormen verschilt. Bij Précon vinden ze het belangrijk dat je op een leuke manier echt iets leert en onthoudt na het volgen van een e-learning. De volgende voorwaarden zijn volgens het bedrijf daarom belangrijk voor een effectieve e-learning.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.