Gesponsord

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie producten'

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie producten'
Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

‘LINKIT startte oorspronkelijk als detacheerder, maar is inmiddels uitgebreid met IT-projectdiensten en aanvullende dienstverlening’, vertelt Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika. ‘Soms kleinere projecten, maar meestal gaat het om volledige IT-structuren, waarbij we alle aspecten van het traject voor onze klanten verzorgen. We helpen bedrijven met onze kennis en expertise om bij te blijven met de snel veranderende IT-wereld.’

Breed portfolio

LINKIT werkt voor een breed portfolio klanten, ook overheid, en ook grote bedrijven in de Benelux, als ASML, KLM, Jumbo en de financiële sector. ‘Het gaat om organisaties die een grotere IT-ambitie hebben dan ze zelf kunnen invullen. Vanuit onze vestiging in Zuid-Afrika werken we ook vooral voor de klanten in Europa, maar hier hebben we meer beschikking over de juiste arbeidskrachten, waar er in Europa veel gehunt wordt op goede IT-specialisten. Van hieruit kunnen we de juiste flexibiliteit bieden met goed talent en ook tegen goede tarieven.’

Het gaat om organisaties die een grotere IT-ambitie hebben dan ze zelf kunnen invullen”

De 1800 IT-professionals ontzorgen klanten op diverse gebieden zoals modernisatie van IT-toepassingen, het automatiseren van bedrijfsprocessen of door het bieden van extra executiekracht in IT-projecten. Zo’n driehonderd medewerkers van LINKIT in kantoren in Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika en de VS en een grote poule van freelancers en professionals van partner-organisaties maken dit mogelijk. LINKIT is daarmee een sterke schakel tussen een ecosysteem van IT-professionals en haar klanten.

Productie en voedselveiligheid

Stoops: ‘Bij grote organisaties is er vaak de behoefte aan extra IT-professionals. Een bedrijf als KLM heeft zelf een grote, geoliede IT-machine en heeft vaak mensen nodig om daarin gaten op te vullen. Terwijl iets kleinere organisaties, mkb+, vaak niet de kennis en expertise in huis hebben om zelf een IT-project op te starten en uit te voeren. Dat zie je wat vaker in retail en manufacturing, maar soms ook bij de overheid.

‘In levensmiddelenproductie zijn er processen die zeer risicovol zijn. Zo hebben we een applicatie gebouwd voor het proces bij een terugroepactie van producten. Niet iedereen stond initieel open voor de verandering. Want er was al een proces voor en dat liep toch altijd goed, dus waarom zouden we het veranderen? Terwijl we uiteindelijk een systeem hebben ingericht dat veel sneller, beter en veiliger was. Daarmee werden kosten bespaard en risico's in het proces verminderd.

‘Producenten hebben te maken met complexe ketens voordat ze hun product aan de retail uitleveren. Al die voorgaande stappen moeten met een IT-structuur worden begeleid, om je voedselveiligheid te kunnen garanderen en te weten wat er in je producten, maar ook in je verpakkingen zit. Ook op het gebied van duurzaamheid moet je steeds duidelijker kunnen rapporteren over je verpakkingsmaterialen.’

Stoops: ‘Ook voor IT-verantwoordelijken bij levensmiddelenproducenten is dit evenement van belang. Dit zijn het vaak kleinere organisaties, met een sterke focus op hun producten. Maar de uitdagingen van een concern als KLM gelden ook in voedselproductie. Zoals bijvoorbeeld veiligheid en beschikbaarheid, maar ook omgaan met veranderende wet- en regelgeving. En deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan. Je kunt niet alleen leren van de sprekers, maar ook kennis delen en ervaringen opdoen van de andere bezoekers. Of neem een collega mee om gelijk te kunnen sparren over de toepassing voor jullie.’

Topsprekers

Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

‘Het past allemaal in één middag en het zijn inspirerende sessies. KLM gaat bijvoorbeeld praten over hun noodzakelijke wendbaarheid tijdens de coronacrisis. Dat heeft enorme uitdagingen opgeleverd in de supply chain. Van zo’n use-case kunnen de aanwezigen die middag enorm veel leren, in hoe mens, techniek en bedrijfsvoering daarin samenkomen.’

Dit artikel is gesponsord door LINKIT.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Gesponsord
Gesponsord
Audit

Gesponsord Voedselveiligheidsaudits zijn een blijvertje: hoe haal je er meer...

Voedselveiligheidsaudits spelen een essentiële rol bij het controleren van de naleving van veiligheidsnormen en het behouden van het vertrouwen van de consument. Hoewel audits vaak worden gezien als een noodzaak om aan de wettelijke vereisten te voldoen, ligt hun echte waarde in wat bedrijven met de bevindingen doen nadat de audit is voltooid.

Dual Benelux biedt verzekeringsoplossingen om de financiële verliezen van bedrijven in diverse sectoren, waaronder productterugroepingen, te dekken.Gesponsord
Gesponsord
Terugroepacties

Gesponsord Het perfecte recept voor risicobeperking in een complexe...

Wereldwijde voedseltoeleveringsketens zitten vol verborgen kwetsbaarheden. Eén besmettingsincident of een verplichte terugroepactie kan al genoeg zijn om de bedrijfsvoering te verstoren en de reputatie te schaden waar bedrijven zo hard aan werken. En hoewel preventieve maatregelen zoals industriestandaarden en regelmatige audits kunnen helpen, gaat het toch nog vaak mis.

Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Gesponsord
Gesponsord
Voedselveiligheid & Kwaliteit

Gesponsord Snel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MS

In een industrie waar voedselveiligheid en productkwaliteit essentieel zijn, biedt Lavetan, lid van de GBA Group website, een geavanceerde oplossing: MALDI-TOF MS (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry). Deze techniek vervangt klassieke bevestigingstests voor bacteriële pathogenen en stelt bedrijven in staat om snelle, betrouwbare identificatie van micro-organismen uit te voeren, wat hen helpt om de strenge normen van voedselveiligheid te handhaven.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.Gesponsord
Gesponsord
Kaas

Gesponsord Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord "In 2025 wordt AI concreter toegepast"

Ieder jaar brengt Aptean een F&B/IT Trendrapport uit voor de voedings- en drankensector. In 2025 is er sprake van nieuwe trends, maar ook een verdieping van die van 2024, zo zegt Arjen Verburg van Aptean. "Artificial Intelligence zal nog groter worden en concretere toepassingen vinden."

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het onderwerp ultrabewerkte voeding om?
  2. Desinfectiemethode mineraalwater Vittel en Perrier illegaal? Franse Foodwatch klaagt Nestlé aan
  3. 19-21/11/2024 | Fi Europe 2024
  4. Voor abonneesKlimaatverandering verhoogt het risico op voedselgerelateerde ziekten door rauwe producten
  5. Voor abonneesTarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?
  6. Food Future Event: Deze 6 thema's zijn belangrijk voor productontwikkelaars
  7. Voor abonneesFranse autoriteiten roepen pesto terug vanwege verdenking van botulisme
  8. GEA en Believer Meats willen kweekvlees efficiënt en goedkoop produceren
  9. Voor abonneesProducenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het verwerken niet aantrekkelijk'
  10. Farm to Fork-strategie teleurstelling voor duurzame etikettering? Dit is de huidige stand van zaken
  1. 10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid
  2. Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet comfortabel bij voelt?
  3. 18/11/2024 | Future of Nutrition Summit
  4. Voor abonneesSchimmel op voedingsmiddelen: wanneer weggooien en wanneer verwijderen
  5. Aanscherping handelsnormen groenten en fruit per 1 januari 2025: hier moet je als levensmiddelenbedrijf op letten
  6. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  7. Voor abonneesAshwagandha-supplementen mogelijk gevaarlijk voor gezondheid
  8. Consumentenbond: 'Supermarkten strooien met niet-bestaande, achterhaalde of twijfelachtige prijsverlagingen'
  9. Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen
  10. Quality Time met IJsbrand: Sinaasappel met fungicide (video)