Aanmeldingen voor 'Navigate the Change in IT' geopend

Aanmeldingen voor 'Navigate the Change in IT' geopend
Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

LINKIT is dienstverlener in IT-services met 26 jaar ervaring en een uitgebreide klantenkring van middelgrote bedrijven tot reuzen als ASML en KLM. Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change - Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen?

‘LINKIT startte oorspronkelijk als detacheerder, maar is inmiddels uitgebreid met IT-projectdiensten en aanvullende dienstverlening’, vertelt Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika. ‘Soms kleinere projecten, maar meestal gaat het om volledige IT-structuren, waarbij we alle aspecten van het traject voor onze klanten verzorgen. We helpen bedrijven met onze kennis en expertise om bij te blijven met de snel veranderende IT-wereld.’

Breed portfolio

LINKIT werkt voor een breed portfolio klanten, ook overheid, en ook grote bedrijven in de Benelux, als ASML, KLM, Jumbo en de financiële sector. ‘Het gaat om organisaties die een grotere IT-ambitie hebben dan ze zelf kunnen invullen. Vanuit onze vestiging in Zuid-Afrika werken we ook vooral voor de klanten in Europa, maar hier hebben we meer beschikking over de juiste arbeidskrachten, waar er in Europa veel gehunt wordt op goede IT-specialisten. Van hieruit kunnen we de juiste flexibiliteit bieden met goed talent en ook tegen goede tarieven.’

Het gaat om organisaties die een grotere IT-ambitie hebben dan ze zelf kunnen invullen”

De 1800 IT-professionals ontzorgen klanten op diverse gebieden zoals modernisatie van IT-toepassingen, het automatiseren van bedrijfsprocessen of door het bieden van extra executiekracht in IT-projecten. Zo’n driehonderd medewerkers van LINKIT in kantoren in Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika en de VS en een grote poule van freelancers en professionals van partner-organisaties maken dit mogelijk. LINKIT is daarmee een sterke schakel tussen een ecosysteem van IT-professionals en haar klanten.

Productie en voedselveiligheid

Stoops: ‘Bij grote organisaties is er vaak de behoefte aan extra IT-professionals Een bedrijf als KLM heeft zelf een grote, geoliede IT-machine en heeft vaak mensen nodig om daarin gaten op te vullen. Terwijl iets kleinere organisaties, mkb+, vaak niet de kennis en expertise in huis hebben om zelf een IT-project op te starten en uit te voeren. Dat zie je wat vaker in retail en manufacturing, maar soms ook bij de overheid.

Zo hebben we een applicatie gebouwd (voor in dit geval een retailklant) voor het proces bij een terugroepactie van producten”

‘In levensmiddelenproductie zijn er processen die zeer risicovol zijn. Zo hebben we een applicatie gebouwd (voor in dit geval een retailklant) voor het proces bij een terugroepactie van producten. Niet iedereen stond initieel open voor de verandering. Want er was al een proces voor en dat liep toch altijd goed, dus waarom zouden we het veranderen? Terwijl we uiteindelijk een systeem hebben ingericht dat veel sneller, beter en veiliger was. Daarmee werden kosten bespaard en risico's in het proces verminderd.

‘Producenten hebben te maken met complexe ketens voordat ze hun product aan de retail uitleveren. Al die voorgaande stappen moeten met een IT-structuur worden begeleid, om je voedselveiligheid te kunnen garanderen en te weten wat er in je producten, maar ook in je verpakkingen zit. Ook op het gebied van duurzaamheid moet je steeds duidelijker kunnen rapporteren over je verpakkingsmaterialen.’

Stoops: ‘Ook voor IT-verantwoordelijken bij levensmiddelenproducenten is dit evenement van belang. Dit zijn het vaak kleinere organisaties, met een sterke focus op hun producten. Maar de uitdagingen van een concern als KLM gelden ook in voedselproductie. Zoals bijvoorbeeld veiligheid en beschikbaarheid, maar ook omgaan met veranderende wet- en regelgeving. En deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan. Je kunt niet alleen leren van de sprekers, maar ook kennis delen en ervaringen opdoen van de andere bezoekers. Of neem een collega mee om gelijk te kunnen sparren over de toepassing voor jullie.’

Topsprekers

Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

‘Het past allemaal in één middag en het zijn inspirerende sessies. KLM gaat bijvoorbeeld praten over hun noodzakelijke wendbaarheid tijdens de coronacrisis. Dat heeft enorme uitdagingen opgeleverd in de supply chain. Van zo’n use-case kunnen de aanwezigen die middag enorm veel leren, in hoe mens, techniek en bedrijfsvoering daarin samenkomen.’

Dit artikel is gesponsord door LINKIT.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Zo zorg je als QA'er voor een optimaal werkend kwaliteitssysteem

Zo zorg je als QA'er voor een optimaal werkend kwaliteitssysteem

Als bedrijf of organisatie is het waarborgen van de kwaliteit van je producten, processen en diensten een voortdurende prioriteit. Een goed opgezet kwaliteitssysteem is daarbij onmisbaar. Het actueel en relevant houden van dit systeem, zodat het aansluit bij de huidige bedrijfsprocessen, kan echter een uitdaging zijn. Hoe richt je het efficiënt en praktisch in, zonder onnodig veel tijd te verliezen aan randzaken? En hoe zorg je ervoor dat het kwaliteitssysteem blijvend voldoet aan de behoeften van jouw organisatie?

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de valkuilen? Dit zijn vragen die steeds meer kwaliteitsmanagers en voedselveiligheidsexperts stellen. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Marcel Kerschbaumer van EKV geeft op de Anuga FoodTec 2024 de ins en outs van hyperspectral imaging en de voedselveiligheidsvoordelen in de industrie.

Graatjes, schilletjes, botjes, hout, bederf en schimmel detecteren met hyperspectral imaging

Fabrikanten gebruiken regelmatig in line detectiesystemen zoals metaaldetectie en RGB-detectie om verontreinigingen en afwijkingen in hun producten te identificeren. Wat kan hyperspectral imaging (HSI) daaraan toevoegen? In combinatie met deep learning kan met deze technologie veel meer typen verontreinigingen worden opgespoord.

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

Op 20 en 21 november 2024 vindt de Nordic Organic Food Fair plaats in Kistamässan, Stockholm. Deze beurs biedt detailhandelaren en foodservice professionals een kans om nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van natuurlijke en biologische voeding en dranken te ontdekken.

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

De verpakkingssector ondergaat ingrijpende veranderingen door ontwikkelingen in de economie, technologie, milieu- en regelgeving. Tijdens de verpakkingsbeurs All4Pack Emballage Paris pitchen verschillende startups wat zij doen om circulariteit in verpakkingen te stimuleren.

Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.

Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?

Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is voor voedingsbedrijven vaak een premiumkeuze: iets wat je reserveert voor batches waar de hoogste kwaliteit voor noodzakelijk is. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zuinigere technologie maakt vriesdrogen toegankelijker.

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Duizenden natuur- en foliekazen voor de wereldmarkt rollen dagelijks van de band bij DOC Kaas in Hoogeveen. Aan kwaliteit worden geen concessies gedaan, daarom wordt in de productie gewerkt met vision-technologie. Echter, het systeem hiervoor, functioneerde niet meer geheel naar tevredenheid. Een upgrade van het bestaande systeem is duurzamer dan complete vervanging en kan de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.