Heineken komt met verbeterd cao-bod na staking bij brouwerijen

Heineken komt met verbeterd cao-bod na staking bij brouwerijen
Het personeel van Heineken en Vrumona gaat vrijdag staken

Heineken heeft een nieuw cao-voorstel voor het personeel van zijn brouwerijen neergelegd bij vakbond FNV. De bond ziet hierin genoeg verbeteringen om het voor te leggen aan de eigen achterban. Als de leden instemmen, komt er volgens FNV een einde aan de stakingsdreiging bij de brouwerijen en frisdrankfabriek Vrumona.

Dit meldt het ANP.

Afgelopen vrijdag 14 januari werd er voor het eerst in meer dan een kwart eeuw gestaakt bij de Heineken-brouwerijen. De vestigingen in Den Bosch en Zoeterwoude werden stilgelegd. Ook werd er gestaakt bij Vrumona in Bunnik, een onderdeel van het bierconcern dat ook onder de cao voor de brouwerijen valt.

Verbeterd eindbod

Eigenlijk wilde FNV deze week weer een staking opzetten. Maar in het weekend besloot de bond in te gaan op een uitnodiging van Heineken om het overleg te hervatten. FNV-bestuurder Niels Suijker heeft de indruk dat het staken heeft geholpen, want volgens hem ligt er nu niet alleen een verbeterd eindbod voor de 1250 mensen van de brouwerijen-cao. Ook de lonen voor medewerkers van twee andere cao’s bij Heineken zouden extra omhooggaan.

Goede regeling

De belangrijkste verbetering is volgens Suijker dat de bevriezing van de loonschalen nu van tafel is. Ook komt er nu een goede regeling waarmee mensen drie jaar voor hun AOW al kunnen stoppen met werken, aldus de vakbondsman.

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

PFAS op lijst 'zeer zorgwekkende stoffen'

PFAS op lijst 'zeer zorgwekkende stoffen'

Bedrijven moeten de uitstoot van alle PFAS zoveel mogelijk vermijden. Alle PFAS-stoffen komen op de lijst met 'zeer zorgwekkende stoffen' (ZZS), heeft staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu) bekendgemaakt.

Heineken bouwt r&d-centrum in Zoeterwoude

Heineken bouwt r&d-centrum in Zoeterwoude

Heineken gaat een nieuw r&d-centrum bouwen in Zoeterwoude. De bierbrouwer investeert 45 miljoen euro in het zogeheten Dr. H.P. Heineken Centre, dat medio 2025 wordt geopend.

Foto: Pixabay

Uien zijn besmettingsbron E. coli in burgers; McDonald's bant uien

Gesneden uien die eerder op McDonald's Quarter Pounder-burgers in de Verenigde Staten werden geserveerd, zijn de waarschijnlijke bron van besmetting. Dit wordt geconcludeerd op basis van epidemiologische en tracebackgegevens, aldus de FDA.

Grootschalig bierbostel verwerken? MaGie Creations en Looop willen dat samen doen

Grootschalig bierbostel verwerken? MaGie Creations en Looop willen...

Startup MaGie Creations en reststroomverwaarder Looop slaan de handen ineen om samen de grootschalige verwerking van bierbostel tot ingrediënten voor de voedingsindustrie te realiseren.

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food scale-up Yespers

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food...

FruitMasters Ingredients levert exclusief fruit voor de innovatieve fabriek van Yespers. Beide partijen streven naar een houdbaar en betaalbaar circulair voedselsysteem. Daarnaast biedt de fabriek werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Shutterstock

Vegetarische saucijzenbroodjes aan de kant gezet door...

De transitie naar een plantaardiger voedselpatroon gaat met horten en stoten. Hoewel nieuwe vega-introducties aan de lopende band het daglicht zien, sneuvelt er in de praktijk veel. Zo is Transavia is gestopt met de verkoop van vegetarische saucijzenbroodjes aan boord. Er is te weinig vraag naar.

Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

Spanjaarden stappen bij het koken massaal over van olijfolie naar zonnebloemolie. Olijfolie is voor veel Spanjaarden veel te duur geworden.

Bakker ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled brouwgraan

Bakker ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled brouwgraan

Vanaf juni dit jaar verkoopt Bakkerij Schuld in al haar filialen een nieuw koolhydraatarm brood. Ze gebruiken geupcycled brouwgraan, een functioneel ingrediënt van MaGie Creations.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.