NVWA: dit gebeurt er achter de schermen wanneer er een melding is van een recall

NVWA: dit gebeurt er achter de schermen wanneer er een melding is van een recall

Tijdens de Food Safety Update op 5 oktober vertelt Joyce de Stoppelaar, Coördinerend Specialistisch Inspecteur Voedselveiligheid van de NVWA wat de toezichthouder precies verwacht van foodbedrijven bij een melding van een recall. Waar moet een publieksrecall aan voldoen?

Het is een veelbesproken onderwerp binnen voedingsmiddelenbedrijven: wat en wanneer moet je allemaal op orde hebben als er sprake is van een recall of incident.

Achter de schermen

JoycedeStoppelaar
Joyce de Stoppelaar, NVWA

Tijdens de sessie ‘Recalls – Meldplicht bij incidenten’ tijdens de digitale Food Safety Update op 5 oktober gaat De Stoppelaar van de NVWA hier precies op in. Wat gebeurt er met een melding achter de schermen bij de NVWA en wat verwacht de NVWA van bedrijven? Wanneer zet de NVWA een melding door naar andere (Europese) toezichthouders? En niet onbelangrijk: waar moet een publieksrecall aan voldoen?

Waar moet je aan denken?

Silvia Gawronski, Van Traa Advocaten

Advocaat Silvia Gawronski, Van Traa Advocaten, zal tijdens dezelfde sessie ingaan op de maatregelen die voedingsbedrijven moeten nemen bij een incident. En een handige checklist geven van waar je verder nog allemaal aan moet denken, zoals het informeren van andere toezichthouders, claims en de verzekeraars.

Waar loopt het in de praktijk mis?

Michelle de Lepper, QA/QC-Partner

Tot slot worden ervaringen uit de praktijk gedeeld door Michelle de Lepper, werkzaam in QA/QC-functies bij verschillende bedrijven in de voedingsindustrie. Waar gaat het in de praktijk mis? Aan de hand van voorbeelden legt De Lepper uit waar je op bedacht moet zijn, waar je je prioriteiten moet leggen en wat bedrijven én de NVWA in de toekomst zou kunnen doen om incidentmanagement, meldingen en recalls soepeler te laten verlopen.

Meld je snel aan voor de Food Safety Update!

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesZacht diepvriesfruit weer de boosdoener bij uitbraak van norovirus
  2. Albert Heijn vult vegetarisch assortiment aan met eigen merk vega kipfilet
  3. Coca-Cola fabriek in Dongen haalt eerste AWS-certificaat voor duurzaam waterbeheer
  4. Opinie: Het IPCC-rapport als blauwdruk voor de foodondernemer
  5. Wakker Dier verwijdert Meatlovers uit nominatielijst Liegebeestverkiezing
  6. Safe met Dave: Vier je successen!
  7. Rabobank FoodBytes kiest 45 startups in Pitch 2021: van automatisering in vleesindustrie tot 'kweekchocolade'
  8. Tweede productielocatie Hessing gecertificeerd met keurmerk 'On the way to PlanetProof'
  9. NVWA: Telers kunnen zich nog beter aan de regels voor gewasbeschermingsmiddelen houden
  10. 6 ernstige en langdurige complicaties door voedselinfecties op een rij
  1. Heineken zakt op ranglijst grootste foodfabrikanten, Nestlé blijft op 1
  2. Enough bouwt grootste eiwitfabriek van de wereld in Nederland
  3. Met deze drie pijlers gaat PepsiCo door middel van Pep+ voor duurzame transformatie
  4. VEG-i-TEC pakt de uitdagingen van de groenteketen integraal aan (+video)
  5. Branding campagne "Meat products from Belgium" promoot vleeswaren over de grens (+video)
  6. Givaudan, Bühler en Migros openen innovatie hub voor kweekvlees
  7. Europees Parlement pleit voor 'echte prijs voedingsmiddelen' in Farm to Fork strategie door aanpassing belastingen
  8. Kleine Listeria-uitbraak in kipproducten zorgt voor massale recall
  9. Studenten HAS Hogeschool zoeken naar oplossingen voor voedselverspilling
  10. Startup Yummygums maakt vitamines in snoepjesvorm: 'Wij willen het leuk maken om een gezonde gewoonte op te bouwen'