Stappenplan: zo kun je volgens NVWA voedselfraudeurs buiten de deur...
Als voedselproducent ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor een zorgvuldige afwikkeling van schadepartijen. Hoe voorkom je...
Als voedselproducent ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor een zorgvuldige afwikkeling van schadepartijen. Hoe voorkom je...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Het Duitse Institut für Risikobewertung (BfR) heeft, samen met andere instituten, een nieuw handboek gemaakt met daarin aanbevolen stappen voor...
Dit jaar kende de chocoladesector twee salmonella crises. Eerst bij chocoladeproducten van Ferrero, gevolgd door een salmonella besmetting in cacao...
Bij 2 op 3 Belgische voedingsbedrijven gingen de voorbije maanden de financiële knipperlichten aan en 4 op 10 dreigt zelfs kopje onder te gaan bij...
De bevoorrading is bij 50% van de voedingsbedrijven verstoord en 70% moet, volgens Fevia, de samenstelling van producten aanpassen of zal dat...
Door het tekort aan verschillende grondstoffen en door de explosief gestegen kosten door de oorlog in Oekraïne ziet 30% van de Fevia leden zich...
Iedere keer als er een crisis is op het gebied van voedselveiligheid, geven medewerkers van een bedrijf hier prioriteit aan. Iedere andere...
In augustus 2021, twintig jaar na het instellen van een verbod in veevoer op dierlijke eiwitten afkomstig van landbouwhuisdieren, heeft de Europese...
Tijdens de Food Safety Update op 5 oktober vertelt Joyce de Stoppelaar, Coördinerend Specialistisch Inspecteur Voedselveiligheid van de NVWA wat de...