Het online event komt in plaats van het Food Law Event dat oorspronkelijk op deze dag zou worden georganiseerd. Door de coronamaatregelen kan het event in de fysieke vorm geen doorgang vinden, maar een selectie van de onderwerpen worden diepgaand behandeld tijdens het online live seminar. De overgebleven onderwerpen zoals additieven, allergenen, vega(n) claims, verpakkingen en internationale spanningsvelden in wetgeving komen later dit jaar uitgebreid aan bod.
Food Law Update
Op 18 juni vindt de Food Law Update online plaats. In de live online seminar krijgt u op uw eigen werkplek of thuis de essentiële kennis over de wet- en regelgeving die u nu nodig heeft. De online Food Law Update vindt plaats van 9.30 tot 13.00.
Programma
Actuele highlights in levensmiddelenwetgeving
Wat zijn de belangrijkste topics op dit moment op het gebied van etikettering en voedselveiligheid? Waar legt het ministerie van VWS het komende jaar de accenten op? Wat komt er vanuit Brussel op ons af? Waar kunnen bedrijven zich op voorbereiden? Tijdens deze Q&A met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) worden de belangrijkste ontwikkelingen in wetgeving in vijf highlights besproken. Dit is ook de plek om vragen aan het ministerie te stellen.
NVWA Handboek Etikettering
Het onlangs gepubliceerde Handboek Etikettering van de NVWA dient als leidraad voor deze sessie. Wat zijn de do’s en dont’s voor etikettering van voedingsmiddelen? Een toelichting op veelvoorkomende discussiepunten met voorbeelden uit de praktijk van Marieke Lugt van Lugt Food Law en Ellis van Diermen van Précon. Vragen over het Handboek zullen worden beantwoord door de NVWA.
Industrie deinst niet terug voor Novel Foods-aanvraag
Een nieuw voedingsmiddel op de markt brengen gaat niet zomaar. Het kan zijn dat het product classificeert als Novel Food. Veel voedingsmiddelenbedrijven beschouwen autorisatie voor een product niet langer als een no-go voor marktintroductie. Toch heersen er nog veel vragen rondom Novel Foods. Hoe verloopt de procedure nu feitelijk en hoe lang duurt zo’n traject? Welke studies zijn nodig? Karin Verzijden van Axon Advocaten gaat hier samen met Marijn Lantin van Protifarm op in.
Misleiding op het etiket
Kun je vlaggen of iconische gebouwen die verwijzen naar een bepaald land op je verpakking zetten terwijl je hoofdingrediënt een andere herkomst heeft? En wat zeggen de nieuwe RCC-regels over claims zoals ‘zonder toegevoegd suiker’ en ‘volkoren’? Hoe zit het met ‘bevat-niet-claims' zoals ‘no palm oil’? Ebba Hoogenraad van Hoogenraad & Haak Advocaten gaat hierop in. De Reclame Code Commissie geeft een overzicht van de meest opvallende uitspraken.
Bekijk het gehele programma hier of meld je direct aan.