Beeld: IFF
R&D

'Mindful eating' veelbesproken onder consumenten: zo speel je er als...

Bewust bezig zijn met wat je binnenkrijgt, ofwel 'mindful eating' is wereldwijd aan een opmars bezig. Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor mindful eating het afgelopen jaar bijna is verdriedubbeld. Hoe speel je als voedselfabrikant in op deze trend? Dat lees je in dit artikel.

productontwikkeling

Herformulering is niet genoeg: 6 drempels bij de ontwikkeling van een...

Wat is echt nodig om een gezonder voedingsassortiment te ontwikkelen? Volgens het Food&Health Team van Foodvalley is meer nodig dan alleen herformulering. Na gesprekken met bijna 100 mensen uit de hele foodketen formuleerden ze 6 drempels die de ontwikkeling van een gezonder voedselaanbod in de weg staan.

Koolhydraten en Vezels

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score

Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De laatste jaren winnen vooral startups steeds meer vezels uit reststromen. Dit zorgt voor de combinatie van duurzaam en gezond. In dit artikel zetten we vezels in de spotlight: nieuwe functies, nieuwe bronnen en vernieuwde belangstelling.

Kant-en-klaarmaaltijden  zijn onverminderd populair, maar er is nog wel het nodige af te dingen op de gezondheid ervan.
Gezonde voeding

Gezondheid kant-en-klaarmaaltijden blijft punt van zorg, maar...

Kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdsalades zijn de coronadip allang weer te boven en nu onverminderd populair in supermarkten. De Consumentenbond blijft echter bezorgd over de gezondheid ervan. Maar daar wordt aan gewerkt.

Ingredient

Wat zijn de gezondheidseffecten van zetmeelderivaten? Avebe en UMCG...

Avebe en UMCG ontvangen € 1,4 miljoen subsidie voor het project Fibers. Het bedrijf en de universiteit zoeken uit wat de gezondheidseffecten zijn van zetmeelderivaten.

Suiker

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering...

De investeringstak van ingrediëntenleverancier Ingredion gaat samenwerken met FoodTech startup Better Juice. Volgens het bedrijf zal dit een oplossing bieden voor suikerreductie in sappen op de Amerikaanse markt.

  1. Voor abonneesDe Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezel: 6 conclusies uit recente voedselconsumptiepeiling
  2. 'Consument heeft behoefte aan volkoren, supermarkt speelt hier te weinig op in'
  3. Voor abonneesWat is gezonder: vleesvervanger of de vleesvariant? Dit zijn 7 conclusies uit het onderzoek van ProVeg
  4. Functionaliteit aspergevezels verbeteren? Nat malen helpt, zeggen onderzoekers
  5. Startup vervangt verdikkingsmiddel in plantaardige sauzen door citrusvezel
  6. Suiker in de darm enzymatisch omzetten tot een gezonde vezel? KraftHeinz onderzoekt of dat mogelijk is
  7. FiE-innovatie-award: van koolzaadeiwit tot paddenstoelenextract
  8. Hoe spelen foodbedrijven in op de populariteit van een gezond microbioom?
  9. Fastfood funest voor gezonde darmflora - eet jezelf gezond met veel verschillende vezels
  10. Givaudan gaat citrusvezel vermarkten
  11. GoodMills Innovation komt naar Nederland, richt zich ook op plantaardige vleesvervangers
  12. Vezelclaims keihard aan te tonen met nieuwe analysemethode voor voedingsvezels
  1. Podcast: Winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020 TastyBasics
  2. TastyBasics wint Jaarprijs Goede Voeding 2020 met krokante muesli van noten en pitten
  3. VBZ: '100% volkoren in koekjes en crackers meestal onmogelijk'
  4. Cosun Beet Company legt met nieuwe naam nadruk op andere voedingsstoffen uit suikerbiet
  5. Welke supermarkt helpt de consument het beste bij een gezonde keuze?
  6. Nutri-Score: zorgen over betrouwbaarheid bij producenten en consumenten
  7. Voor abonneesBunge Loders Croklaan pakt suikerreductie aan met vet
  8. Voor abonneesDigitaal voedingsadvies steeds beter
  9. Consumentenbond: 'Gebruik de term volkoren niet als lok-ingrediënt op verpakking'
  10. Tussenstand stemming Jaarprijs Goede Voeding 2020: Tasty Basics op kop
  11. 'Vlees hoort (niet) thuis in de Schijf van Vijf' (longread)
  12. Voedingsvezels: onmisbaar maar ongrijpbaar