Snel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MSGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Snel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MS

In een industrie waar voedselveiligheid en productkwaliteit essentieel zijn, biedt Lavetan, lid van de GBA Group website, een geavanceerde oplossing: MALDI-TOF MS (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry). Deze techniek vervangt klassieke bevestigingstests voor bacteriële pathogenen en stelt bedrijven in staat om snelle, betrouwbare identificatie van micro-organismen uit te voeren, wat hen helpt om de strenge normen van voedselveiligheid te handhaven.

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon, onvermelde allergenen honing-mosterd dressing en dubbel etiket op verpakking gekarameliseerde heilbot.

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november:...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert, onvermelde allergenen in honing-mosterd dressing en onvermelde allergenen cashewnoten.

Beeld: Shutterstock

NVWA wijzigt Infoblad 85: nu ter consultatie bij bedrijfsleven

De NVWA voert bepaalde wijzigingen ter actualisatie door in Infoblad 85. Het informatieblad gaat vanaf nu door onder de naam Handboek Levensmiddelenmicrobiologie. In het handboek staan toelichtingen op teksten uit Verordening Nr. 2073/2005. Het handboek ligt nu ter consultatie bij het bedrijfsleven, die tot en met 31 december dit jaar kunnen reageren.

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van september: onvermeld allergeen kip kerrie maaltijd

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van september:...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van september: onvermeld allergeen kip kerrie maaltijd, onvermeld allergeen kruidnoten en bami goreng met kipsaté.

Belgische recalls en waarschuwingen september: salmonella in kipfilet

Belgische recalls en waarschuwingen september: salmonella in kipfilet

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van september: salmonella in kipfilet, ontoereikende warmtebehandeling paté en 3-MCPD in noedels.

Nederlandse recalls en waarschuwingen juli: Amandelen in gevulde olijven

Nederlandse recalls en waarschuwingen juli: Amandelen in gevulde...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van juli. De laatste wapenfeiten: amandelen in gevulde olijven, sesampasta met salmonella en frambozenslofjes met pistachenoten (notenallergie).

Foto: Shutterstock

Nestlé scherpt kwaliteitscontroles bronwater aan na waarschuwing...

Nestlé heeft de kwaliteitscontroles voor mineraalwater aangescherpt na waarschuwingen van de Franse toezichthouder voor voedselveiligheid (ANSES). De autoriteit heeft herhaaldelijk sporen van fecale verontreinigingen aangetroffen bij de bronnen waar Nestlé mineraalwater wint voor merken zoals Perrier en Vittel.

Statiegeld op melkflessen heeft geen impact op voedselveiligheid

Statiegeld op melkflessen heeft geen impact op voedselveiligheid

In Duitsland geldt vanaf 1 januari 2024 statiegeld op plastic flessen waar melk- of melkproducten in hebben gezeten. Het Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) heeft de voedselveiligheidsrisico's beoordeeld en voorziet geen impact op de voedselveiligheid mits de statiegeldautomaten goed worden schoongemaakt.

Litouwse visproducten oorzaak aanhoudende Listeria-uitbraakVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Litouwse visproducten oorzaak aanhoudende Listeria-uitbraak

Volgens European Food Safety Authority (EFSA) en European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) zijn kant-en-klare visproducten uit Litouwen de oorzaak van aanhoudende Listeria-uitbraken in Europa. Gerookte zalm blijkt de voornaamste bron van besmetting te zijn. EFSA spreekt over een 'historische uitbraak' die leidde tot zeventien zieken en twee sterfgevallen.