Bert Urlings versterkt VMT-redactie voor Thema Update Voedselveiligheid

Bert Urlings versterkt VMT-redactie voor Thema Update Voedselveiligheid

Met trots laat VMT weten dat Bert Urlings vanaf januari 2025 deel zal uitmaken van de redactie van de Thema Update Voedselveiligheid. Met zijn jarenlange ervaring en diepgaande kennis van voedselveiligheid, dierenwelzijn, productintegriteit en certificering, brengt Bert een unieke expertise.

Bert zal bijdragen aan zowel actueel nieuws over voedselveiligheidsuitbraken als diepgaande analyses die verder gaan dan de oppervlakte. Zijn kracht ligt in het maken van de verbinding tussen complexe data en praktische inzichten die bedrijven in de foodsector direct kunnen toepassen. Bert wil rapporteren over wat er gebeurt, maar ook analyseren wat er geleerd kan worden daaruit en hoe we voedselveiligheid in de levensmiddelenproductie kunnen verbeteren.

Chocolade en Salmonella

Bert: “Ons eetgedrag verandert, ketens worden langer, en de risico’s worden diverser. Hoe ga je daar als sector slim mee om? Dat zijn precies de vragen die ik in mijn artikelen wil onderzoeken." Bert zal naast actuele uitbraken ook aandacht besteden aan internationale voedselveiligheidstrends en onderzoek. Denk aan het analyseren van lessen uit Listeria-uitbraken in Scandinavië of de aanpak van Salmonella in Denemarken. Wat werkt daar, en hoe kunnen onze bedrijven daar hun voordeel mee doen?

Wat kunnen de lezers verwachten?

Met Bert aan boord belooft de Thema Update Voedselveiligheid nog meer diepgang en relevantie. Lezers mogen zich verheugen op:

  • Praktische inzichten in actuele voedselveiligheidskwesties.
  • Analyses die data en wetenschap vertalen naar concrete adviezen voor de praktijk.
  • Artikelen die verder kijken dan het nieuws van de dag.

Bert zal vanaf januari twee bijdragen per nieuwsbrief verzorgen, waarmee hij de thematische update naar een nog hoger niveau tilt. Bert begint in januari voor VMT.

Wil je de nieuwsbrief gratis ontvangen? Schrijf je dan hier in. Met een abonnement op VMT kun je de artikelen lezen. Nog geen abo? Regel het hier.

Wil je meer weten over Bert’s artikelen of heb je zelf suggesties voor onderwerpen die hij zou kunnen behandelen? Laat het ons weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl.

Lees meer over

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesHet oeroude worstenbroodje, maar dan Halal gecertificeerd
  2. Belgische voedingsproducenten kunnen samen met supermarkten gezonde keuzes pushen
  3. Food Law Event 2024 gemist? Bekijk hier de sessies terug
  4. Voor abonneesOok bijna 50 zieken in Noorwegen na consumptie van kiemgroenten
  5. Chocolade in 2025: 'Deze vier trends mag je niet missen'
  6. Onderzoekers ontrafelen link tussen Salmonella en darmkanker
  7. Voor abonneesRecente risicobeoordeling: dreiging vossenlintworm via landbouwproducten onwaarschijnlijk
  8. Voor abonneesFood Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor voedseltransitie en innovatie (video)
  9. Nederlandse recalls en waarschuwingen december: Verkeerd etiket nougatine en metaal in rookworsten
  10. Voor abonneesFood Law Event gemist: Misleiding voorkomen? RCC geeft tips rondom zelfregulering (video)
  1. Bedrijfsovernames in voeding 2024: maker Delirium-bier neemt brouwerij achter Gouden Carolus over
  2. Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig
  3. Voor abonneesFood Law Event gemist: Harmonisatie wetgeving Europese lidstaten - mogelijkheid of utopie? (video)
  4. Kijktip: de zes meest gesmokkelde voedingsmiddelen in de wereld (video)
  5. Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder
  6. Handig overzicht: Alle foodtrends voor 2025 op een rij
  7. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk risico op verstikking bij Jelly Straws
  8. Voor abonneesFood Law Event gemist: Kweekvlees en fermentatie, ver van ons bed of snelle realiteit? (video)
  9. GesponsordSnel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MS
  10. DNA-analyse en webapp voor het opsporen van besmettingsbronnen in de fabriek