Bert zal bijdragen aan zowel actueel nieuws over voedselveiligheidsuitbraken als diepgaande analyses die verder gaan dan de oppervlakte. Zijn kracht ligt in het maken van de verbinding tussen complexe data en praktische inzichten die bedrijven in de foodsector direct kunnen toepassen. Bert wil rapporteren over wat er gebeurt, maar ook analyseren wat er geleerd kan worden daaruit en hoe we voedselveiligheid in de levensmiddelenproductie kunnen verbeteren.
Chocolade en Salmonella
Bert: “Ons eetgedrag verandert, ketens worden langer, en de risico’s worden diverser. Hoe ga je daar als sector slim mee om? Dat zijn precies de vragen die ik in mijn artikelen wil onderzoeken." Bert zal naast actuele uitbraken ook aandacht besteden aan internationale voedselveiligheidstrends en onderzoek. Denk aan het analyseren van lessen uit Listeria-uitbraken in Scandinavië of de aanpak van Salmonella in Denemarken. Wat werkt daar, en hoe kunnen onze bedrijven daar hun voordeel mee doen?
Wat kunnen de lezers verwachten?
Met Bert aan boord belooft de Thema Update Voedselveiligheid nog meer diepgang en relevantie. Lezers mogen zich verheugen op:
- Praktische inzichten in actuele voedselveiligheidskwesties.
- Analyses die data en wetenschap vertalen naar concrete adviezen voor de praktijk.
- Artikelen die verder kijken dan het nieuws van de dag.
Bert zal vanaf januari twee bijdragen per nieuwsbrief verzorgen, waarmee hij de thematische update naar een nog hoger niveau tilt. Bert begint in januari voor VMT.
Wil je de nieuwsbrief gratis ontvangen? Schrijf je dan hier in. Met een abonnement op VMT kun je de artikelen lezen. Nog geen abo? Regel het hier.
Wil je meer weten over Bert’s artikelen of heb je zelf suggesties voor onderwerpen die hij zou kunnen behandelen? Laat het ons weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl.