Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.
Zelfregulering
De Reclame Code Commissie (RCC) staat bekend om de beoordeling van klachten over onder andere voedingsmiddelen. Voor zowel consument als voedselproducent is het begin en eind van het RCC-proces bekend: het start met een klacht en eindigt met een uitspraak. Met de reclamecode als leidraad helpt RCC door middel van zelfregulering. Daardoor ontstaat een gelijk speelveld voor eerlijke concurrentie en bedrijfsvoering en zo moet misleiding voorkomen worden.
Actuele zaken Reclame Code Commissie
Via zelfregulering voorkomt de RCC dat reclameregels tot in detail wettelijk worden vastgelegd. Margreet Verhoef, hoofd klachtenbehandeling bij de Reclame Code Commissie, legt deze zelfreguleringspraktijk aan de hand van een aantal actuele zaken uit. Daarnaast geeft ze tips voor de industrie hoe zij het beste om kunnen gaan met deze zelfregulering en hoe zij misleiding kunnen voorkomen.
SprekerReclame Code Commissie
Deze inspirerende presentatie wordt gegeven door Margreet Verhoef, hoofd klachtenbehandeling bij de Stichting Reclame Code. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Margreet Verhoef.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?