Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.
Innovatie in de voedingsindustrie
Sommige producenten ervaren wetgeving als obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Bijvoorbeeld op gebied van de eiwittransitie, kweekvlees en -zuivel, de introductie van novel food producten, precisiefermentatie, de toepassing van GGO’s, de productie van functional foods, duurzame verpakkingen en nog veel meer.
‘Mitsen en maren’ van Europese wetgeving
Tijdens het Food Law Event neemt Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht, je mee in de ontwikkelingen van het levensmiddelenrecht in Europa. Waar een product eerst enkel voedselveilig moest zijn, moet het inmiddels óók gezond en duurzaam zijn. Dit zorgt in de praktijk vaak voor botsende belangen. Welke ontwikkelingen zien we momenteel in de voedingsindustrie? En waar liggen de ‘mitsen en maren’ op gebied van wetgeving? Remt de Europese wetgeving inderdaad de nieuwe trends en ontwikkelingen? En waar liggen de kansen voor voedingsproducenten? Alie de Boer neemt je aan de hand van praktijkvoorbeelden mee.
Food Law Event
Dit onderwerp wordt tijdens de plenaire opening uitgebreid behandeld door Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Alie de Boer.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?