Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill investeert €50 miljoen in een innovatiehub waar ze samen met klanten eiwitrijke maaltijden wil ontwikkelen. De hub is een uitbreiding van de fabriek die kipspecialiteiten produceert.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

Deze uitbreiding is belangrijk voor de Franse fabriek. Daar produceert de multinational al 30 jaar kipspecialiteiten voor de Franse en Europese foodservice. Zo produceerden ze in 2022 gemiddeld 6 miljoen kipnuggets per dag. Hiervoor gebruikt het alleen lokale kip voor de Franse nuggets.

Innovatiehub

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, cocreatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketinginsights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, co-creatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketing-insights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Kleine batches

Klanten kunnen voorbeeldproducten creëren of recreëren die ontwikkeld zijn door chefs. Het Cargill team kan snel prototypes maken in kleine batches op de pilotplant. Dit zorgt voor efficiëntie en een snellere weg naar de markt. De eindproducten worden gepresenteerd in een klantenexperience center met een restaurant met mogelijkheden voor kookdemonstraties, workshops en trainingen.

Cargill meldt ook dat ze op energie hebben gelet bij de bouw met een energiezuinige vriezer en warmtepompen die heet water produceren voor de schoonmaak.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Eerste sterfgeval door vogelgriep benadrukt noodzaak voor verscherpte...

In de Amerikaanse staat Louisiana is een 65-jarige man overleden aan de gevolgen van een H5N1-vogelgriepinfectie. Dit is het eerste bekende sterfgeval door vogelgriep in de Verenigde Staten. De patiënt, die onderliggende medische aandoeningen had, kwam in contact met besmette vogels in zijn achtertuin.

Productinnovaties januari: Van Gelder introduceert vegetarische rookworst zonder kunstmatige rookaroma's

Productinnovaties januari: Van Gelder introduceert vegetarische...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Van Gelder introduceert vegetarische rookworst zonder kunstmatige rookaroma's, Caffo introduceert salmiaklikeur met natuurlijke ingrediënten en Nescafé Espresso Concentrate.

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Aurelius neemt Savoury-divisie What's Cooking Group over

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Aurelius neemt Savoury-divisie...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Aurelius neemt Savoury-divisie What's Cooking Group over, VE Partners neemt Inproba over en Schutterlaar & Partners bundelt krachten met Green Food Lab.

Beeld: Shutterstock

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van onvoldoende verhitte kipVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van...

Onderzoekers hebben de kosten van campylobacter-infecties in Australië door besmette kip berekend. Wetenschappers kwantificeerden de kosten van ziektes die toe te schrijven zijn aan specifieke binnenlandse risicofactoren voor Campylobacter jejuni en Campylobacter coli.

Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. (Foto: Koos Groenewold)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor...

Europese wetgeving vormt soms een obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Een lezing van Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

foto: shutterstock

Bedrijfsovernames in voeding 2024: maker Delirium-bier neemt...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: Brouwerij Huyghe neemt brouwerij Het Anken over.

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.