Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk

Cargill investeert €50 miljoen in een innovatiehub waar ze samen met klanten eiwitrijke maaltijden wil ontwikkelen. De hub is een uitbreiding van de fabriek die kipspecialiteiten produceert.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

De nieuwe faciliteit is onderdeel van de Franse fabriek in Saint-Cyr en Val vlakbij Orleans. In de innovatiehub komt een ruimte voor klantenexperience, een testkeuken en een pilotplant om nieuwe producten en concepten te testen.

Deze uitbreiding is belangrijk voor de Franse fabriek. Daar produceert de multinational al 30 jaar kipspecialiteiten voor de Franse en Europese foodservice. Zo produceerden ze in 2022 gemiddeld 6 miljoen kipnuggets per dag. Hiervoor gebruikt het alleen lokale kip voor de Franse nuggets.

Innovatiehub

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, cocreatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketinginsights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Volgens Karel Zimmermann, Managing Director of Cargill Protein Europe is de eiwitinnovatiehub de perfecte plek voor inspiratie, co-creatie en innovatie. “Onze klanten kunnen op 1 plek terecht voor consumenten- en marketing-insights, sensorische testen en productconcepten. Het is onze eerste eiwithub in Europa en onderdeel van een doorlopende investering in eiwitten, een onmisbaar onderdeel van de voedselketen.”

Kleine batches

Klanten kunnen voorbeeldproducten creëren of recreëren die ontwikkeld zijn door chefs. Het Cargill team kan snel prototypes maken in kleine batches op de pilotplant. Dit zorgt voor efficiëntie en een snellere weg naar de markt. De eindproducten worden gepresenteerd in een klantenexperience center met een restaurant met mogelijkheden voor kookdemonstraties, workshops en trainingen.

Cargill meldt ook dat ze op energie hebben gelet bij de bouw met een energiezuinige vriezer en warmtepompen die heet water produceren voor de schoonmaak.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van onvoldoende verhitte kip

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van...

Onderzoekers hebben de kosten van campylobacter-infecties in Australië door besmette kip berekend. Wetenschappers kwantificeerden de kosten van ziektes die toe te schrijven zijn aan specifieke binnenlandse risicofactoren voor Campylobacter jejuni en Campylobacter coli.

Bedrijfsovernames in voeding 2024: FrieslandCampina en Milcobel kondigen intentie tot fusie aan

Bedrijfsovernames in voeding 2024: FrieslandCampina en Milcobel...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: FrieslandCampina en Milcobel kondigen intentie tot fusie aan.

'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in 2021'

'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in...

Toen er in 2021 een politieke discussie gaande was over het wel of niet invoeren van een vleesheffing, was 74% van de Nederlanders voor een prijsstijging. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zou dat hebben geweten uit een peiling onder 2550 Nederlanders, maar toen hebben verzwegen. Die beschuldiging uit de TAPP-coalitie. Nederland Vleesland reageert.

Deze foto is door VMT gegenereerd met behulp van AI

Visie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025

Welke ontwikkelingen heeft de voedingsindustrie doorgemaakt in 2024? De redactie van VMT kijkt terug op het afgelopen jaar. Waar heeft de voedingsindustrie naar inzien van de redactieleden de tanden in gezet? En welke onderwerpen verwachten de redacteuren in 2025 voor de boeg te hebben?

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten.

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor nieuwe grondstoffen?'

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Foto: Pixabay

Bacteriofagen maken snelle detectie van bacteriën in vloeistoffen...

Onderzoekers hebben een baanbrekende test ontwikkeld die bacteriën in vloeistoffen zoals water, urine en melk detecteert door gebruik te maken van bacteriofagen. Biogel verandert van kleur bij aanwezigheid van schadelijke bacteriën, wat snelle en eenvoudige controles mogelijk maakt voor onder meer voedselveiligheid zonder tussenkomst van een laboratorium.

Beeld: Shutterstock

Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds...

Er is een verschuiving gaande in het voedsellandschap. Waar voedsel eerst vooral beschikbaar moest zijn, zijn tegenwoordig meer aspecten belangrijk. Zo moet voedsel veilig, voedzaam, gezond en duurzaam zijn. Hoe kun je hier als producent de juiste balans in vinden? En vormt al deze 'ogenschijnlijk tegenstrijdige' wetgeving een rem voor innovatie of juist een duwtje in de rug? Alie de Boer vertelt meer over het onderwerp.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.