Vetemulsie moet smaak vleesvervangers verbeteren, Cargill en Cubiq Foods schalen technologie op

Vetemulsie moet smaak vleesvervangers verbeteren, Cargill en Cubiq...

Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een waardevolle toevoeging aan het palet plantaardige ingrediënten. Dit is niet de enige startup in plantaardig waar de multinational op deze manier mee samenwerkt.

Stevia. Foto: Cargill

Ontwikkelingen in stevia: niet alleen meer reb A en niet alleen meer...

De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het steviablad. Inmiddels zijn ook allerlei andere combinaties mogelijk, waarbij vooral Reb M steeds populairder wordt. De productie van Reb M kan via drie methodes: extractie uit steviabladeren, fermentatie en bioconversie.

“Bakkers zijn, net als industriële bedrijven, altijd bezig met onder andere innovaties en trends en betere productieprocessen”, zegt Peter Remmelzwaal.

Grens tussen gourmet- en industriële producten vervaagt

Patissier Peter Remmelzwaal ziet gourmet en industriële producten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Daarom is het juist belangrijk om als bakker/chocolatier onderscheidend te zijn en blijven. Sinds 2021 werkt hij vanuit het House of Chocolate in België als gourmet technical advisor onder ander voor Veliche chocolade. Zijn atelier in Katwijk heeft hij ook nog.

‘De experts begrijpen dat de juiste balans van ingrediënten de sleutel is voor elke toepassing en elk gewenst smaakprofiel’, legt Demeyere uit.

Cargill laat 40 ingenieurs werken aan chocola van de toekomst in...

'Innovatie door productontwikkeling vraagt het samenbrengen van mensen met verschillende kennis en expertise. Ze moeten elkaar uitdagen en inspireren. Dat kan moeilijk via een online communicatieplatformen als Teams of Zoom', zegt Inge Demeyere, CEO Cargill Chocolate Europe, ter gelegenheid van de opening van het House of Chocolate in Moeskroen in België, een investering van 20 miljoen euro.

Managing Director Cargill Protein: 'In 2050 hebben we nog steeds kip op het bord'

Managing Director Cargill Protein: 'In 2050 hebben we nog steeds kip...

Cargill Protein produceert vooral kipproducten voor verschillende klanten in de foodservice en supermarktkanalen. Hoe gaat het R&D-traject in z'n werk bij Cargill Protein Europe? Wat is volgens Cargill de rol van kip in een veranderend voedingspatroon waarin plantaardig een steeds grotere rol speelt? VMT sprak met Karel Zimmermann, Managing Director van Cargill Protein Europe. "Kip is nog altijd één van de snelst groeiende eiwitten."

Cargill wil door overname Leman meer controle krijgen over proces 'van boon tot decoratie'

Cargill wil door overname Leman meer controle krijgen over proces...

Cargill neemt Leman Decoration Group, leverancier voor taartdecoraties, over. "Door de overname profiteren klanten van snel op de markt gebrachte producten met complementaire decoratietechnologie, grotere productiecapaciteit en een uitgebreid portfolio", aldus Cargill over de overname.