Memo Cargill: duizenden banen weg
Multinational Cargill wil duizenden banen schrappen om kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren. Dat meldt Cargill in een interne memo die is ingezien door persbureau Bloomberg.
Multinational Cargill wil duizenden banen schrappen om kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren. Dat meldt Cargill in een interne memo die is ingezien door persbureau Bloomberg.
Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar natuurlijke ingrediënten. "We moeten fermentatie positioneren als een nieuwe manier om voedsel te produceren, niet als iets wat ultraprocessed food oplevert."
Alpro won dit jaar voor het eerst de Factory of the Future. Cargill en Danone verlengden hun titel voor drie jaar. Bij Alpro komen de food heroes op de eerste plaats. Cargill legt het accent op de betrokkenheid en verantwoordelijk van de medewerkers en Danone op digitalisering.
Cargill investeert €50 miljoen in een innovatiehub waar ze samen met klanten eiwitrijke maaltijden wil ontwikkelen. De hub is een uitbreiding van de fabriek die kipspecialiteiten produceert.
Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een waardevolle toevoeging aan het palet plantaardige ingrediënten. Dit is niet de enige startup in plantaardig waar de multinational op deze manier mee samenwerkt.
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het steviablad. Inmiddels zijn ook allerlei andere combinaties mogelijk, waarbij vooral Reb M steeds populairder wordt. De productie van Reb M kan via drie methodes: extractie uit steviabladeren, fermentatie en bioconversie.
Patissier Peter Remmelzwaal ziet gourmet en industriële producten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Daarom is het juist belangrijk om als bakker/chocolatier onderscheidend te zijn en blijven. Sinds 2021 werkt hij vanuit het House of Chocolate in België als gourmet technical advisor onder ander voor Veliche chocolade. Zijn atelier in Katwijk heeft hij ook nog.
'Innovatie door productontwikkeling vraagt het samenbrengen van mensen met verschillende kennis en expertise. Ze moeten elkaar uitdagen en inspireren. Dat kan moeilijk via een online communicatieplatformen als Teams of Zoom', zegt Inge Demeyere, CEO Cargill Chocolate Europe, ter gelegenheid van de opening van het House of Chocolate in Moeskroen in België, een investering van 20 miljoen euro.
Cargill Protein produceert vooral kipproducten voor verschillende klanten in de foodservice en supermarktkanalen. Hoe gaat het R&D-traject in z'n werk bij Cargill Protein Europe? Wat is volgens Cargill de rol van kip in een veranderend voedingspatroon waarin plantaardig een steeds grotere rol speelt? VMT sprak met Karel Zimmermann, Managing Director van Cargill Protein Europe. "Kip is nog altijd één van de snelst groeiende eiwitten."
Cargill neemt Leman Decoration Group, leverancier voor taartdecoraties, over. "Door de overname profiteren klanten van snel op de markt gebrachte producten met complementaire decoratietechnologie, grotere productiecapaciteit en een uitgebreid portfolio", aldus Cargill over de overname.