Aan de slag met Nutri-Score, waar moet je als productontwikkelaar op letten?

Aan de slag met Nutri-Score, waar moet je als productontwikkelaar op letten?

Nutri-Score is het voedselkeuzelogo dat op steeds meer producten in de supermarkt verschijnt. De afgelopen jaren is er veel discussie over Nutri-Score geweest. Na een update van het algoritme, door het Europese wetenschappelijk comité Nutri-Score, lijkt nu ook Nederland zich klaar te stomen voor de invoering.

Productontwikkelaars zijn druk aan het rekenen hoe hun assortiment scoort. Tijdens het Food Future Event op 29 september licht Valerie Lalisang van adviesbureau Schuttelaar & Partners de adviezen van het wetenschappelijk comité toe.

Paneldiscussie

Wat kan je aanpassen om je product te verbeteren en een betere score te krijgen? En hoe pakken andere productontwikkelaars dat aan?

Communicatie

In een paneldiscussie met Valérie Lalisang, Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren, Chantal Boots van Cornelis Vrolijk Seafood en Edith van Peij van NBC gaan we in op onderwerpen zoals de rol van het logo voor volksgezondheid, wat te doen om een betere score te krijgen en de communicatie richting de consument.

Food Future Event

Het Food Future Event is speciaal voor de productontwikkelaars en R&D'er ontwikkeld. Het thema: Het ultieme product ontwikkelen hoe doe je dat?

Bekijk het hele programma

Meld je direct aan

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.