Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen

Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen
Birgit Dekkers en Ernst Breel, oprichters van Rival Foods

Startup Rival Foods heeft 6 miljoen euro aan investeringen binnengehaald. De producent van hele stukken vleesvervanger kan hier mee opschalen en in 2023 de eerste producten op de markt brengen.

De investeerders in Rival Foods zijn PeakBridge en Roquette Ventures. Rival Foods koos deze bedrijven om strategische redenen. Ze hebben veel ervaring in foodtech en dan met name in alternatieve eiwitten.

Groeipotentieel

PeakBridge investeert wereldwijd in schaalbare bedrijven met beschermde technologieën. Ze focussen op innovatieve ondernemers die mensen op een duurzame manier willen voeden. Alternatieve eiwit technologieën is een van de kerngebieden van de investeringsmaatschappij. Roquette Ventures ondersteunt innovaties voor de markten Food, Nutrition en Health in de gehele keten. Ze willen investeren in bedrijven met een sterke groeipotentieel.

Opschalen

Met de investering kan de startup uitbreiden en opschalen. De eerste producten verwacht Rival Foods in de tweede helft van 2023 op de markt te brengen. Het bedrijf produceert een plantaardig alternatief voor kipfilet. De markt vraagt om kennis en technologieën om dikkere 3D-plantaardige vleesvervangers die lijken op kipfilet, karbonade of zalmfilet. Daarnaast zoeken consumenten naar producten met een clean label.

Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten
Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten

Hele stukken

Op deze vraag speelt Rival Foods in met hele stukken plantaardige vleesvervangers die een vergelijkbare sappigheid, textuur en smaak moeten hebben als de dierlijke variant. Bovendien zijn ze gemaakt van een beperkt aantal clean label ingrediënten.

Rival Foods op Food Future Event

Birgit Dekkers, mede-oprichter van Rival Foods, zal op 29 september tijdens het Food Future Event vertellen hoe ze van een baanbrekend idee een marktrijp product heeft ontwikkeld. Ze zal het product ook laten proeven!

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

PFAS op lijst 'zeer zorgwekkende stoffen'

PFAS op lijst 'zeer zorgwekkende stoffen'

Bedrijven moeten de uitstoot van alle PFAS zoveel mogelijk vermijden. Alle PFAS-stoffen komen op de lijst met 'zeer zorgwekkende stoffen' (ZZS), heeft staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu) bekendgemaakt.

De smaak van vleesvervangers verbeteren? AI-tool biedt hulp

De smaak van vleesvervangers verbeteren? AI-tool biedt hulp

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) lanceert Flavour-AI, een methode om met Artificial Intelligence smaakstoffen ontstaan uit fermentatie te screenen. Het doel? Een optimaal smaakprofiel ontwikkelen voor bijvoorbeeld vleesvervangers.

Startup King Konjac

15 startup innovaties op de SIAL: van cacao- en koffievervangers tot...

De SIAL in Parijs toont veel voedsel- en drankeninnovaties. Ook verschillende startups toonden innovaties op de beurs, gezondheid voert hier absoluut de boventoon. VMT liep een rondje over het startupplein en zet 15 innovaties op een rij.

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Arla Foods neemt Volac over

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Arla Foods neemt Volac over

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij. De laatste wapenfeiten: Arla Foods neemt Volac over, Dossche Mills neemt Mühle Rüningen over en VEOS Group neemt activiteiten OvalInnovations over.

Foto: Pixabay

Uien zijn besmettingsbron E. coli in burgers; McDonald's bant uien

Gesneden uien die eerder op McDonald's Quarter Pounder-burgers in de Verenigde Staten werden geserveerd, zijn de waarschijnlijke bron van besmetting. Dit wordt geconcludeerd op basis van epidemiologische en tracebackgegevens, aldus de FDA.

Van supermarktkeuken naar gaarkeuken: zo wil deze startup 'Unilever van de nieuwe generatie' worden

Van supermarktkeuken naar gaarkeuken: zo wil deze startup 'Unilever...

STARTUP BELICHT - Kant-en-klaar maaltijden worden vaak gezien als 'niet vers' en 'smakeloos'. Startup Mama's Maaltijden gaat hier tegenin en maakt koelverse kant-en-klare maaltijden 'zoals mensen ze vanuit huis gewend zijn'. Met bekende smaken dus. VMT sprak met oprichter Serdar Tolenaar over het ontstaan van de startup, de bottlenecks en de verdere plannen.

Grootschalig bierbostel verwerken? MaGie Creations en Looop willen dat samen doen

Grootschalig bierbostel verwerken? MaGie Creations en Looop willen...

Startup MaGie Creations en reststroomverwaarder Looop slaan de handen ineen om samen de grootschalige verwerking van bierbostel tot ingrediënten voor de voedingsindustrie te realiseren.

Mycelium van de oesterzwam

Mycelium: een eiwitrijk en duurzaam alternatief voor vlees?

Er zijn steeds meer producten beschikbaar waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Het assortiment verse paddenstoelen in de retail breidt zich langzaam uit. Wat over het hoofd wordt gezien, is het deel van de schimmel dat verantwoordelijk is voor hun groei: het mycelium. Dit netwerk van schimmeldraden vormt niet alleen de basis voor de groei van paddenstoelen, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de voedseltransitie.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.