Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen

Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen
Birgit Dekkers en Ernst Breel, oprichters van Rival Foods

Startup Rival Foods heeft 6 miljoen euro aan investeringen binnengehaald. De producent van hele stukken vleesvervanger kan hier mee opschalen en in 2023 de eerste producten op de markt brengen.

De investeerders in Rival Foods zijn PeakBridge en Roquette Ventures. Rival Foods koos deze bedrijven om strategische redenen. Ze hebben veel ervaring in foodtech en dan met name in alternatieve eiwitten.

Groeipotentieel

PeakBridge investeert wereldwijd in schaalbare bedrijven met beschermde technologieën. Ze focussen op innovatieve ondernemers die mensen op een duurzame manier willen voeden. Alternatieve eiwit technologieën is een van de kerngebieden van de investeringsmaatschappij. Roquette Ventures ondersteunt innovaties voor de markten Food, Nutrition en Health in de gehele keten. Ze willen investeren in bedrijven met een sterke groeipotentieel.

Opschalen

Met de investering kan de startup uitbreiden en opschalen. De eerste producten verwacht Rival Foods in de tweede helft van 2023 op de markt te brengen. Het bedrijf produceert een plantaardig alternatief voor kipfilet. De markt vraagt om kennis en technologieën om dikkere 3D-plantaardige vleesvervangers die lijken op kipfilet, karbonade of zalmfilet. Daarnaast zoeken consumenten naar producten met een clean label.

Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten
Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten

Hele stukken

Op deze vraag speelt Rival Foods in met hele stukken plantaardige vleesvervangers die een vergelijkbare sappigheid, textuur en smaak moeten hebben als de dierlijke variant. Bovendien zijn ze gemaakt van een beperkt aantal clean label ingrediënten.

Rival Foods op Food Future Event

Birgit Dekkers, mede-oprichter van Rival Foods, zal op 29 september tijdens het Food Future Event vertellen hoe ze van een baanbrekend idee een marktrijp product heeft ontwikkeld. Ze zal het product ook laten proeven!

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Aurelius neemt Savoury-divisie What's Cooking Group over

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Aurelius neemt Savoury-divisie...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Aurelius neemt Savoury-divisie What's Cooking Group over, VE Partners neemt Inproba over en Schutterlaar & Partners bundelt krachten met Green Food Lab.

Beeld: Unsplash

Proveg: Om deze 3 redenen zijn vlees- en zuivelvervangers in...

HEB JE DIT GEMIST IN DECEMBER? - Vlees- en zuivelvervangers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel wereldwijd als in Nederland. Nederlandse vlees- en zuivelvervangers lopen voorop als het gaat om voedingswaarde in vergelijking met andere landen. Volgens Proveg komt dit door drie redenen.

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar bepalend zijn

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar...

Welke trens bepalen het veld van eiwitten? De TPC-community binnen Foodvalley boog zich over dit onderwerp en formuleerde 8 trends waar voedselproducenten of investeerders hun voordeel mee kunnen doen.

Beeld: Suckers

Startup bouwt fabriek voor suikervrije, plasticvrije lolly: 'We...

STARTUP BELICHT - Waarom moeten lolly's op festivals zo vervuilend zijn? Dat vroeg Laura Melenhorst, oprichter van Suckers, zich af. De startup werkt momenteel hard aan het opzetten en inrichten van een eigen fabriek in Nieuwegein. Daar gaat de startup suikervrije lolly's met een eetbaar stokje maken, verpakt in een 100% plasticvrije verpakking. VMT sprak met Melenhorst: "We willen een revolutie starten naar meer plezier op een duurzame manier."

foto: shutterstock

Bedrijfsovernames in voeding 2024: maker Delirium-bier neemt...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: Brouwerij Huyghe neemt brouwerij Het Anken over.

Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een hoog eiwitgehalte (met goede smaak)

Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een...

Plantaardige eiwitten waren dit jaar nog steeds volop te vinden op de Europese ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. De bekende focus op smaak en textuur was nog steeds te merken, maar er waren ook een paar opvallende veranderingen te noteren.

Innovaties voor vlees- en proteïneverwerking op IFFA 2025, met als hoofdthema ‘Increasing Performance’. Bron: Messe Frankfurt

IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten...

De grootste internationale vakbeurs voor vlees- en eiwittechnologie, de IFFA, opent van 3 tot en met 8 mei 2025 de deuren in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' presenteert de beurs innovatieve oplossingen en de nieuwste trends voor de complete productieketen, van grondstof tot eindproduct​.

Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij portfolio passen

Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij...

Hein Schumacher zegt tegen het FD dat ze voedingsmerken met in totaal €1 mrd aan omzet in de verkoop. Het gerucht dat De Vegetarische Slager daaronder valt, bevestigt hij niet tegen de krant. Volgens Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance hebben merken in plantaardig het moeilijk. "De opwaartse lijn zit er voorzichtig weer in bij merken, het zijn evengoed vooral private label en ingrediënten die momenteel groeien."

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.