Europese sapproducenten kunnen technologie suikerreductie testen

Europese sapproducenten kunnen technologie suikerreductie testen

Startup Better Juice en machinefabrikant GEA hebben een pilotinstallatie gebouwd waar sapproducenten de suikerreductietechnologie van de startup kunnen testen.

De pilotplant staat in het innovatiecentrum van GEA in Ahaus in Duitsland. Behalve de technologie van Better Juice omvat het pilotproces alle benodigde apparatuur voor het maken van sap.

Suikerreductie

Suikerreductie is een belangrijk onderwerp zeker voor producenten van sap. De technologie van de Israëlische startup maakt gebruik van enzymen om suikers zoals fructose, glucose en sucrose om te zetten in prebiotische vezels en andere niet-verteerbare moleculen.

Volgens het bedrijf heeft deze omzetting geen invloed om de smaak, het mondgevoel en de hoeveelheid vitamines en mineralen in het sap. Het suikergehalte kan tot 80% worden verlaagd in fruitsappen en -purees.

Innovatiecentrum

“In het innovatiecentrum kunnen we bedrijven vooral uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld ontvangen en met hen testen en proeven. Zo zien ze hoe onze technologie in de praktijk werkt,” zegt mede-oprichter en mede-ceo Gali Yarom van Better Juice. “We gaan op zoek de balans tussen een zoete smaak en een verlaagd suikergehalte.”

Met de testen wil Better Juice de kosten en tijd voor R&D verkorten. Het is ook mogelijk om labanalyses uit te voeren ter plaatse.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Expertpanel: Wat kunnen voedingsbedrijven verbeteren om meer water te besparen?
  2. Nostalgisch kauwgummerk BenBits weer tot leven gewekt, nu niet alleen suikervrij, maar ook plasticvrij
  3. Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden
  4. Green Deal moet Nederlandse eiwitrijke gewassen op de kaart zetten
  5. Fabriek Barry Callebaut begin augustus weer operationeel
  6. ABN AMRO: 'Foodsector kwetsbaar door hoge energieprijzen, gastekort en stijgende inflatie'
  7. Wereldwijde voedselveiligheidscultuur realiseren - zo 'engaged' Heineken haar personeel
  8. Ojah breidt uit in Ochten en bouwt fabriek in Amerika
  9. Young QA: 'Hoe kan ik als QA'er laten zien dat investeren in kwaliteit het geld waard is?'
  10. Btw verlaging groente en fruit laat op zich wachten: 'Afbakening is een puzzel'
  1. Reinigings- en productieprocessen moeten duurzamer en efficiënter
  2. Voedingsprijzen in tijden niet zo gestegen: met name dierlijke producten duurder
  3. Europa maakt werk van zeewier, investeert in opschaling en applicaties zoals vleesvervangers
  4. Waar moet je op letten bij de keuze voor een zo duurzaam mogelijke verpakking? 'Composteerbare verpakkingen gaan eruit'
  5. Naast eiwit ook vet belangrijk bij plantaardig: vetdruppel uit zonnebloempit gedraagt zich als melkvet
  6. Amerikaanse vriesgigant Lineage opent gemechaniseerd en energiezuinig hoogbouwvrieshuis voor Lamb Weston / Meijer
  7. Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na salmonellabesmetting
  8. Voor abonneesColumn: De 7 vragen over het MVO-beleid die elk bedrijf kan verwachten
  9. Het risico op verontreiniging van mais met aflatoxine stijgt door klimaatverandering
  10. Column Simone Hertzberger: SARS-CoV-2 wordt niet door voedsel of verpakking overgedragen