Kipco-Damaco genomineerd voor Leeuw van de Export 2022

Kipco-Damaco genomineerd voor Leeuw van de Export 2022
Dit jaar vindt de Leeuw van de Export plaats op woensdag 14 september 2022 in de Leuvense Brabanthal.

Kipco-Damaco in Oostrozebeke in Vlaanderen is in de running voor de Leeuw van de Export 2022 in de categorie 'Bedrijven met 50 of meer medewerkers'. Op 14 september is er hopelijk goed nieuws.

Dit voedingsbedrijf uit het West-Vlaamse Oostrozebeke produceert kippenseparatorvlees voor verdere verwerking tot onder meer kookworst en diverse frituursnacks. Daarnaast verhandelt het diepvriesgroenten, -vlees, -vis en -frieten voor de retail en het foodservicessegment.

Tot slot recupereert Kipco-Damaco nevenstromen van de pluimveeproductie en verwerkt ze tot functionele bouwstenen voor de aquacultuur en voedings- en dierenvoedingsproducenten.

Het West-Vlaamse bedrijf produceert kippenseparatorvlees.
Het West-Vlaamse bedrijf produceert kippenseparatorvlees.

Meer dan 80% export

83% van de omzet komt uit export, waarvan een aanzienlijk deel (62%) uit niet-EU-markten. De producent beschikt over een netwerk van eigen verkoopkantoren in onder meer Singapore, Brazilië, India, China en Vietnam. Naast de hoofdvestiging in Oostrozebeke zijn er productiesites in Polen en Frankrijk.

Lokale marktkennis

De lokale marktkennis vanuit de verkoopkantoren en zijn gespecialiseerde knowhow zet Kipco-Damaco in om samen met de klant te bekijken hoe zijn vleesverwerkingsproces aangepast kan worden in functie van hun halffabrikaat.

Leeuw van de Export 2022

Dit jaar vindt de Leeuw van de Export plaats op woensdag 14 september 2022 in de Leuvense Brabanthal. 

Yves De Groote

Yves De Groote

Redacteur VMT Food België

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Foto: NVWA
Slachterij

NVWA: middelgroot slachthuis mag niet meer slachten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een slachthuis in het midden van Nederland per direct verboden dieren te slachten. De erkenning van het slachthuis - waar schapen en geiten werden geslacht - is geschorst.

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Recall

Belgische recalls en waarschuwingen februari: foutieve...

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor februari. De laatste wapenfeiten: foutieve houdbaarheidsdatum mini raw cakes, te hoog gehalte schimmel Alternaria in tahin en onvermeld allergeen ei in gratin.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Vrumona neemt GiG Drinks over

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vrumona neemt GiG Drinks over, The New Originals Company neemt SoFine over en Plukon Food Group neemt Grupo Avícola Hidalgo over.

Duurzame productie

Deze vier Belgische foodbedrijven zijn gekroond tot 'Factory of the...

Tijdens de elfde editie van awardceremonie 'Factory of the Future' selecteerde de jury 11 bedrijven voor de titel waarvan 4 voedingsbedrijven. De titel is bestemd voor de meest toekomstbestendige Belgische fabrieken.

Voedselveiligheid

EFSA: minder voedingsgerelateerde uitbraken, meer ziektegevallen

Het aantal voedingsgerelateerde uitbraken daalde de afgelopen jaren. Het aantal zoönotische ziektegevallen is daarentegen gestegen. Vooral Salmonella en Campylobacter veroorzaakten veel besmettingen binnen de EU.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Virussen

Voor abonnees Virussen in voedsel: WHO en FAO brengen risico's in kaart

Een werkgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft een microbiologische risico-analyse (MRA) opgesteld over virussen die voedselgerelateerde ziekten veroorzaken. Daarbij is gekeken naar de frequentie en ernst van deze ziekten, evenals de voedingsmiddelen die de grootste kans op besmetting met zich meebrengen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Nieuwe Europese normen voor detectie van allergenen in voedingsmiddelen
  2. Zijerveld digitaliseert complexe kaasketen
  3. Kruisbesmettingen voorkomen - zo heeft Go-Tan het allergenenbeheer geregeld
  4. Wereldwijde foodtrends: gezondheid belangrijk, maar eten moet vooral een lekker pleziertje blijven
  5. Vleesvervangers niet langer weggehoond, maar zet stappen naar meer mainstream en culinair
  6. Hoe maak je jonge mensen warm voor een baan in de foodsector? Dit is hoe Food Innovation Academy het doet (podcast)
  7. Voor abonneesIs harmonisatie van risicobeoordeling in zicht? Dit zijn de ontwikkelingen in allergenenwetgeving
  8. Voedselhulppakketten veroorzaakten grootste uitbraak ooit door tropaanalkaloïden
  9. Ook Tetra Pak haakt aan bij populariteit vleesvervangers van gefermenteerd schimmeleiwit
  10. Mondelēz International boekt vooruitgang in ESG doelstellingen
  1. Ferrero-fabriek in Aarlen weer open: 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd
  2. NVWA neemt illegale vleesproducten uit China in beslag
  3. Verregaande maatregelen om babymelk te bezorgen na ernstige uitbraak
  4. Ovens in bakkerij verwarmen met eigen gas uit biovergister - zo werkt dat
  5. Digitale vingerafdruk van perslucht legt risico op contaminatie bloot
  6. Tip van jouw advocaat: Kinderidolen en bereik onder kinderen
  7. Versuikerde broodpasta in snoep? Studenten onderzoeken de mogelijkheden
  8. Cargill laat 40 ingenieurs werken aan chocola van de toekomst in House of Chocolate
  9. Energiemanagement in de voedingsmiddelensector: dit kun je doen om de energiekosten in de hand te houden
  10. Duitse producent waarschuwt voor nog hogere suikerprijzen