Voor abonnees Deze voedselcategorieën maken het meest ziek
Een nieuwe CDC-studie biedt waardevolle data over welke voedselcategorieën voor de meeste ziektegevallen zorgen.
Een nieuwe CDC-studie biedt waardevolle data over welke voedselcategorieën voor de meeste ziektegevallen zorgen.
Rundvleesproducten worden de komende maanden opnieuw duurder. Dat verwachten zowel de brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) als Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).
In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: PepsiCo neemt poppi over, CubeCold neemt Sivafrost over en Gimv neemt The Spice Factory over.
Hoe ziet de wereld van lobbyen eruit? Hoe ga je als producent om met wetgeving voor acrylamide? Hoe voorkom je greenwashing bij gebruik van Green Claims? Hoe kan AI helpen bij dataverzameling voor duurzaamheidswetgeving? En hoe ziet de handhaving eruit op gebied van allergenenwetgeving? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Law Event op dinsdag 10 juni in Utrecht.
Voedingsmiddelenproducent Zwanenberg doet onderzoek naar minder bewerkte ingrediënten zoals het verwerken van groente in bewerkte vleesproducten. "Een vleesproduct met 40 procent groente wordt een heel ander product", zegt Robert Koel, productontwikkelaar bij het bedrijf. In dit artikel vertelt hij over processing als verwaardingsmethode, nieuwe kansen voor hybride, de beperkingen van het productieproces en het belangrijkste: de wensen van de consument.
De mate van bewerking is steeds meer een onderwerp in de food-industrie? Hoe gaan productontwikkelaars daarmee om? In dit nummer aandacht voor dit actuele onderwerp.
Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een slachthuis in het midden van Nederland per direct verboden dieren te slachten. De erkenning van het slachthuis - waar schapen en geiten werden geslacht - is geschorst.
Een werkgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft een microbiologische risico-analyse (MRA) opgesteld over virussen die voedselgerelateerde ziekten veroorzaken. Daarbij is gekeken naar de frequentie en ernst van deze ziekten, evenals de voedingsmiddelen die de grootste kans op besmetting met zich meebrengen.
Het effect op de volksgezondheid van een uitgebreid nationaal programma om campylobacteriose bij de mens terug te dringen is recent onderzocht. De Food Safety Authority (FSA) van het Verenigd Koninkrijk heeft de resultaten gepubliceerd van de maatregelen genomen sinds 2010. Het resultaat is in het kort dat er geen verbetering van de volksgezondheid is opgetreden.