Voedselveiligheid van vega en vlees in de spotlight (podcast)
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer...
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer...
Door overcapaciteit en hevige concurrentie op de wereldmarkt herziet Vion haar activiteiten in Duitsland. Het vleesverwerkend bedrijf heeft een...
China heeft een importverbod in voor het vlees van Nederlandse runderen en schapen ingesteld. Zo wil het land verspreiding van het blauwtongvirus...
De wereldwijde vleesindustrie kan nog een grote slag slaan met het terugbrengen van CO2- en methaanuitstoot. Tegelijk groeit de wereldbevolking en...
Binnenkort is het proeven van kweekvlees in Nederland mogelijk. De eerste proeverijen met 'cultured meat' zullen waarschijnlijk in de herfst plaats...
Minister Adema van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil strengere regels voor slachthuizen. De minister vertrouwt de...
Voedingsmiddelenproducenten die nog een slag hebben te slaan in afvalwaterzuivering en waterhergebruik, kunnen inspiratie opdoen bij de Belgische...
Jan Zandbergen Groep opende onlangs een gloednieuw innovatiecentrum in Veenendaal. De producent van vleesproducten en vleesvervangers wil in het...
Rood vlees zou 7,50 euro per kilo duurder moeten zijn als alle gezondheidskosten die ontstaan door overmatige consumptie ervan in de prijs werden...
Microgolftechnologie is mogelijk geschikt om verschillende ingrediënten duurzaam te drogen, maar er zijn meer interessante toepassingen voor deze...