Startup Greenforce introduceert vegan spreads in poedervorm

Startup Greenforce introduceert vegan spreads in poedervorm
Startup Greenforce lanceert 3 smaken vegan spreads in poedervorm

Startup Greenforce lanceert vegan spreads voor op brood op als dip voor bij de borrel. De startup introduceert drie verschillende smaken. De poedermixen kunnen door toevoeging van water omgevormd worden tot de spreads.

Greenforce komt met drie verschillende smaken spreads: aardappel-bieslook, paprika-kruidenkaas en curry-mango. De spreads zijn volgens de startup lang houdbaar doordat ze in poedervorm geleverd worden. De consument moet zelf een beetje plantaardige olie en water toevoegen aan de poedermix, waarna door mengen de spread gevormd wordt.

Plantaardig op de boterham

Greenforce heeft al een assortiment aan vegan producten in poedervorm variërend van ei en melk tot vlees en vis. De startup lanceert nu spreads omdat zij van mening is dat er te weinig plantaardige alternatieven zijn voor op de boterham. De spreads kunnen daarnaast ook gebruikt worden als dip, stelt Greenforce.

Biologische grondstoffen

De mixen zijn plantaardig en biologisch. “Naast de keuze voor plantaardige producten verduurzamen we onze product range, waar mogelijk, stap voor stap door gebruik te maken van biologische grondstoffen. Na de biologische haverdrink zijn de spreads de nieuwste biologische toevoeging aan ons assortiment”, vertelt oprichter Thomas Isermann.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Oprichter verkoopt Willicroft na moeilijk jaar

Oprichter verkoopt Willicroft na moeilijk jaar

Oprichter Brad Vanstone meldt dat hij na een moeilijk 2024 zijn bedrijf Willicroft - producent van plantaardige alternatieven voor kaas en boter - heeft verkocht.

Lupineballetjes bij Ekoplaza: 'We zochten naar een meer populaire manier om de peulvrucht aan te bieden'

Lupineballetjes bij Ekoplaza: 'We zochten naar een meer populaire...

Ekoplaza heeft lupineballetjes in het assortiment opgenomen. De lupine komt van ecoboerderij Andre Jurrius. "We willen een korte keten hebben met onze telers," vertelt kwaliteitsmanager Steven IJzerman aan VMT.

Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. (Foto: Koos Groenewold)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor...

Europese wetgeving vormt soms een obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Een lezing van Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

Deze foto is door VMT gegenereerd met behulp van AIVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Visie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025

Welke ontwikkelingen heeft de voedingsindustrie doorgemaakt in 2024? De redactie van VMT kijkt terug op het afgelopen jaar. Waar heeft de voedingsindustrie naar inzien van de redactieleden de tanden in gezet? En welke onderwerpen verwachten de redacteuren in 2025 voor de boeg te hebben?

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten.

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor nieuwe grondstoffen?'

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Bacteriofagen maken snelle detectie van bacteriën in vloeistoffen...

Onderzoekers hebben een baanbrekende test ontwikkeld die bacteriën in vloeistoffen zoals water, urine en melk detecteert door gebruik te maken van bacteriofagen. Biogel verandert van kleur bij aanwezigheid van schadelijke bacteriën, wat snelle en eenvoudige controles mogelijk maakt voor onder meer voedselveiligheid zonder tussenkomst van een laboratorium.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.