Suikervrije snoepjes van Food2Smile krijgen Nutri-Score A

Suikervrije snoepjes van Food2Smile krijgen Nutri-Score A

Food2Smile introduceert 2 nieuwe snoepjes die suikervrij zijn en vezels bevatten. Daarom mogen ze Nutri-Score A claimen.

De snoepjes - ‘Happy Sour’ en ‘Fruit-tastic’ zijn volgens Food2Smile de enige in de categorie die Nutri-Score A claimen. Het nieuwe snoep van is getest en voldoet aan de normen.

Nutri-Score

Miriam Bouwens, voedingsdeskundige en oprichtster van Food2Smile: “Nutri-Score A staat vooralsnog niet op de verpakking. Dat doen we pas als het officieel in Nederland wordt geïmplementeerd en voor iedereen duidelijk is wat dit betekent. Tegelijk zijn we natuurlijk wel trots dat we het enige snoep in Nederland hebben  die deze score mag claimen.”

Minder zoetstof

Een goede smaak krijgen was lastig omdat de suikervrije snoepjes nog steeds zoet moeten smaken. Bouwens: “Na jarenlange research & development is het ons gelukt om met minder zoetstof en extra vezels superlekker snoep te maken.” De snoepjes worden gezoet met maltitol en stevia. De polydextrose zorgt voor de vezels.

Ook chips met Nutri-Score A

Het bedrijf maakt ook chips. De nieuwe popped chips barbecue bevat 60% minder vet en flink minder zout. Ook op de barbecue chips zou Nutri-Score A mogen staan.

Onderdeel van de collectie

Suikerreductie

Suikerreductie is een belangrijk onderwerp voor de consument en dus voor de voedingsmiddelenindustrie. Wat is mogelijk en wat doen anderen? Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Beeld: ShutterstockVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Op de klaagbank: 2 tips voor gebruik claim 'zero sugar added' en...

OP DE KLAAGBANK - De Reclame Code Commissie (RCC) doet jaarlijks zo'n 400 uitspraken. Zo'n 10% daarvan gaan over voedingsmiddelen. In de serie 'Op de klaagbank' bespreekt Margreet Verhoef, hoofd klachtenbehandeling bij de Stichting Reclame Code, recente cases. Mét tips om misleiding te voorkomen. In dit eerste artikel: de claims 'zero sugar added' en 'zonder calorieën'.

Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en komt eraan in 2025Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en...

Bij de start van 2025 kijken we veelal nog terug naar het vorige jaar. Want wat gebeurde er in 2024 op het gebied van levensmiddelenwetgeving? Er gebeurde veel in onder andere duurzaamheidswetgeving, rookaroma's, allergenenbeleid en de Nutri-Score. Ook dit jaar staat ons weer genoeg te wachten op gebied van wetgeving. VMT zet 10 belangrijke wettelijke gebeurtenissen op een rij.

QA'er en R&D'er in discussie: 'Wetgeving geeft helderheid die we niet altijd willen horen'

QA'er en R&D'er in discussie: 'Wetgeving geeft helderheid die we niet...

VISIE OP WETGEVING - Kwaliteitsmanagers en productontwikkelaars ervaren wetgeving anders. Waar de kwaliteitsmanager moet waken dat wetten worden nageleefd, ervaart een R&D'er wetgeving soms als belemmering. VMT ging in gesprek met Jilles Littel (senior productontwikkelaar) en Annemiek de Vries (QA adviseur) van Dr. Oetker over de bottlenecks waar zij tegenaan lopen op gebied van wetgeving. Dit is het elfde artikel in een serie.

Food Law Event gemist: Dit zijn de aandachtspunten van het VWS op gebied van voeding en voedselveiligheid (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: Dit zijn de aandachtspunten van het VWS op...

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)? Wat is de stand van zaken op gebied van onderwerpen als de Nutri-Score, het nieuwe allergenenbeleid, verpakkingsmaterialen en duurzaamheid? Sander Baljé, plaatsvervangend directeur directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), geeft in deze video een update over deze actuele onderwerpen.

foto: shutterstock

EFSA herziet veiligheid zoetstof sacharine

EFSA verhoogt de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van sacharine van 5 mg/kg lichaamsgewicht per dag naar 9 mg/kg. Er zijn geen gezondheidsrisico's aan sacharine verbonden.

foto: shutterstock

Ook zoetwarenbeurs zet duurzaamheid, digitalisering en AI in de...

Ook ISM, organisator van de zoetwarenbeurs Sweet Week, zet de thema' duurzaamheid, digitaliering en AI centraal tijdens de beurs op 2 t/m 5 februari 2025 in Keulen.

Beeld: Koninklijke Verkade

QA'er uit koekjesbranche: 'Wetgeving helpt me vaker dan het me...

VISIE OP WETGEVING - Voor alle Europese lidstaten geldt in principe dezelfde Europese wetgeving. Wel hebben lidstaten vaak ook nog nationale wetgeving. "Ik ben qua wetgeving blij dat ik in Europa woon, het is hier best goed geregeld", stelt Francis Driessen, QHSE manager bij Koninklijke Verkade. VMT sprak met Driessen over de bottlenecks die hij ziet op gebied van wetgeving en zijn tips voor andere QA'ers. Dit is het negende artikel in een serie.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta

R&D'er over wetgeving: 'Sommige wetten zijn al achterhaald voordat ze...

VISIE OP WETGEVING - Door onder andere politieke complexiteit kan de invoering van nieuwe wetten soms lang duren, stelt Erik-Jan Ransdorp, innovatie directeur bij Cloetta. Wetgeving mag dan ook vaker op wetenschappelijke kennis gebaseerd worden volgens hem. VMT sprak met Ransdorp over de bottlenecks die hij ziet en zijn tips voor andere R&D'ers op gebied van wetgeving. Dit is het zevende artikel in een serie.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.