Laurijsen veilt tijdens Empack lineaire weger voor Oekraïne

Laurijsen veilt tijdens Empack lineaire weger voor Oekraïne

Laurijsen Weegautomaten uit Dongen veilt op de Empack 2022 een nieuwe Combimat lineaire weger voor Giro555/Oekraïne. Bieden kan nu al. Op de laatste dag van de verpakkingsbeurs, op 7 april, sluit de online veiling en wordt de opbrengst bekend gemaakt.

Laurijsen Weegautomaten (LWA) werkt voor deze online veiling samen met Industrial Auctions. De biedingen lopen via de site van Industrial Auctions vanaf nu tot en met 7 april. Het hoogste bod staat nu op 2300 euro.

Veilingbedrag verdubbeld voor Oekraïne

Daarnaast draagt Industrial Auctions op financiële wijze bij aan hulp aan Oekraïne door het uiteindelijke bedrag van de veiling te verdubbelen, tot een maximum van €10.000. De opbrengst kom volledig ten goede aan Giro555.

LWA en Industrial Auctions over deze gezamenlijke actie: ‘Oekraïners hebben onze steun hard nodig, zowel mensen die op de vlucht zijn als degenen die achterblijven. Met deze veiling willen we de hulporganisaties achter Giro555 en de lokale hulpverleners noodhulp kunnen laten verlenen, zowel in Oekraïne als in de buurlanden.’

Giro555

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp.

Combimat 1-kops lineaire weger

De Combimat lineaire weger is voorzien van een overzichtelijk kleuren touchscreen met opslag voor 20 programma’s. Door eenvoudig demontabele contactdelen is deze uiterst snel te reinigen en om te stellen naar een nieuw product.

De zogenoemde multihead is volgens LWA divers inzetbaar in zowel de food- als non-food-industrie. Te denken valt aan: thee, koffie, rijst, zaden, hagelslag, mestkorrels, petfood, granen, muesli, popcorn, croutons en noten. De installatie kan vooral een aanwinst zijn voor de opstartende verpakker of juist de kans om de productie met een kleine aanpassing toch te kunnen vergroten.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te lijf met machine learning en AI'

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft op de FNLI Jaarbijeenkomst 2024.

Veel valkuilen bij gebruik van AI in bedrijf: 'je kunt er niet blind...

De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan optimalisatie en efficiëntie in de voedingsindustrie, maar kent ook grote valkuilen. Daarvoor waarschuwde Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft, tijdens de FNLI-Jaarbijeenkomst in Expo Greater Amsterdam dinsdag. Blind vertrouwen in AI-technologie leidt tot problemen, zeg Buijsman.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie...

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Duizenden natuur- en foliekazen voor de wereldmarkt rollen dagelijks van de band bij DOC Kaas in Hoogeveen. Aan kwaliteit worden geen concessies gedaan, daarom wordt in de productie gewerkt met vision-technologie. Echter, het systeem hiervoor, functioneerde niet meer geheel naar tevredenheid. Een upgrade van het bestaande systeem is duurzamer dan complete vervanging en kan de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.

Beeld: Freepik

Duurzame verpakkingen niet langer 'nice to have' maar 'need to have:...

Door onder andere de nieuwe verpakkingswet is duurzaamheid niet langer 'nice to have' maar 'need to have'. Waar bedrijven zich nu met recyclebare en herbruikbare verpakkingen onderscheiden, wordt dit door de nieuwe wetgeving het nieuwe normaal. De verordening, ook wel bekend als PPWR, zal de huidige Richtlijn 94/62/EG vervangen en treedt naar verwachting later dit jaar in werking. In dit artikel drie belangrijke duurzaamheidsvereisten vanuit deze wet op een rij.

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover de huidige locatie. Door groeiende afzet moet de producent naar eigen zeggen uitbreiden.

Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2 strategieën de meeste potentie

Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2...

De Nederlandse overheid wil tegen 2050 alle plastic verpakkingen maken van gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Uit de analyse van TNO blijkt dat dit niet mogelijk is zonder extra beleid. Circulaire strategieën kunnen de vraag naar virgin-materiaal verlagen maar niet helemaal uitbannen.

Marcel Kerschbaumer van EKV geeft op de Anuga FoodTec 2024 de ins en outs van hyperspectral imaging en de voedselveiligheidsvoordelen in de industrie.

Graatjes, schilletjes, botjes, hout, bederf en schimmel detecteren...

Fabrikanten gebruiken regelmatig in line detectiesystemen zoals metaaldetectie en RGB-detectie om verontreinigingen en afwijkingen in hun producten te identificeren. Wat kan hyperspectral imaging (HSI) daaraan toevoegen? In combinatie met deep learning kan met deze technologie veel meer typen verontreinigingen worden opgespoord.

Pindakaasfabriek Intersnack in Doetinchem (Beeld: Intersnack)

Exclusief kijkje in pindakaasfabriek Intersnack moet nieuwe...

Intersnack organiseert een opvallende actie om nieuwe productiemedewerkers te lokken. Het bedrijf nodigt op 19 september mensen uit om te komen kijken in de pindakaasfabriek in Doetinchem.

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op als het gaat om duurzaamheid en gezondheid

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op...

Hoe beïnvloeden duurzaamheid en gezondheid het aankoopgedrag van de consument? CPS GfK | YouGov onderzocht de belangrijkste winkelstrategieën van consumenten. In dit artikel staan 5 inzichten waar voedselfabrikanten hun voordeel mee kunnen doen bij innovatie.

Foto Pixabay

Grootschalige recall van kipnuggets vanwege metaal

De Amerikaanse producent Perdue roept meer dan 83 ton kipnuggets terug vanwege metaal in de producten.

Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.

Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer...

Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is voor voedingsbedrijven vaak een premiumkeuze: iets wat je reserveert voor batches waar de hoogste kwaliteit voor noodzakelijk is. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zuinigere technologie maakt vriesdrogen toegankelijker.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.