Laurijsen veilt tijdens Empack lineaire weger voor Oekraïne

Laurijsen veilt tijdens Empack lineaire weger voor Oekraïne

Laurijsen Weegautomaten uit Dongen veilt op de Empack 2022 een nieuwe Combimat lineaire weger voor Giro555/Oekraïne. Bieden kan nu al. Op de laatste dag van de verpakkingsbeurs, op 7 april, sluit de online veiling en wordt de opbrengst bekend gemaakt.

Laurijsen Weegautomaten (LWA) werkt voor deze online veiling samen met Industrial Auctions. De biedingen lopen via de site van Industrial Auctions vanaf nu tot en met 7 april. Het hoogste bod staat nu op 2300 euro.

Veilingbedrag verdubbeld voor Oekraïne

Daarnaast draagt Industrial Auctions op financiële wijze bij aan hulp aan Oekraïne door het uiteindelijke bedrag van de veiling te verdubbelen, tot een maximum van €10.000. De opbrengst kom volledig ten goede aan Giro555.

LWA en Industrial Auctions over deze gezamenlijke actie: ‘Oekraïners hebben onze steun hard nodig, zowel mensen die op de vlucht zijn als degenen die achterblijven. Met deze veiling willen we de hulporganisaties achter Giro555 en de lokale hulpverleners noodhulp kunnen laten verlenen, zowel in Oekraïne als in de buurlanden.’

Giro555

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp.

Combimat 1-kops lineaire weger

De Combimat lineaire weger is voorzien van een overzichtelijk kleuren touchscreen met opslag voor 20 programma’s. Door eenvoudig demontabele contactdelen is deze uiterst snel te reinigen en om te stellen naar een nieuw product.

De zogenoemde multihead is volgens LWA divers inzetbaar in zowel de food- als non-food-industrie. Te denken valt aan: thee, koffie, rijst, zaden, hagelslag, mestkorrels, petfood, granen, muesli, popcorn, croutons en noten. De installatie kan vooral een aanwinst zijn voor de opstartende verpakker of juist de kans om de productie met een kleine aanpassing toch te kunnen vergroten.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord "In 2025 wordt AI concreter toegepast"

Ieder jaar brengt Aptean een F&B/IT Trendrapport uit voor de voedings- en drankensector. In 2025 is er sprake van nieuwe trends, maar ook een verdieping van die van 2024, zo zegt Arjen Verburg van Aptean. "Artificial Intelligence zal nog groter worden en concretere toepassingen vinden."

Gesponsord
Gesponsord
Technologie

Gesponsord Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft op de FNLI Jaarbijeenkomst 2024.Voor abonnees
Voor abonnees
AI

Voor abonnees Veel valkuilen bij gebruik van AI in bedrijf: 'je kunt er niet blind...

De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan optimalisatie en efficiëntie in de voedingsindustrie, maar kent ook grote valkuilen. Daarvoor waarschuwde Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft, tijdens de FNLI-Jaarbijeenkomst in Expo Greater Amsterdam dinsdag. Blind vertrouwen in AI-technologie leidt tot problemen, zeg Buijsman.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'Gesponsord
Gesponsord
Beurzen en evenementen

Gesponsord 'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie...

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Onderzoek

Voor abonnees Bacteriofagen maken snelle detectie van bacteriën in vloeistoffen...

Onderzoekers hebben een baanbrekende test ontwikkeld die bacteriën in vloeistoffen zoals water, urine en melk detecteert door gebruik te maken van bacteriofagen. Biogel verandert van kleur bij aanwezigheid van schadelijke bacteriën, wat snelle en eenvoudige controles mogelijk maakt voor onder meer voedselveiligheid zonder tussenkomst van een laboratorium.

Innovaties voor vlees- en proteïneverwerking op IFFA 2025, met als hoofdthema ‘Increasing Performance’. Bron: Messe Frankfurt
IFFA

IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten...

De grootste internationale vakbeurs voor vlees- en eiwittechnologie, de IFFA, opent van 3 tot en met 8 mei 2025 de deuren in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' presenteert de beurs innovatieve oplossingen en de nieuwste trends voor de complete productieketen, van grondstof tot eindproduct​.

herbruikbare verpakkingen

Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen...

Albert Heijn, ALDI, Carrefour, Colruyt, Delhaize en Lidl verenigen zich in de Reusable Packaging Coalition. Ze willen de mogelijkheden rond hergebruik van verpakkingen onderzoeken. In een eerste proefproject zetten ze de overstap naar herbruikbare verpakkingen voor champignons in regio Mechelen.

Beeld: Freepik
Verpakkingen

Duurzame verpakkingen niet langer 'nice to have' maar 'need to have:...

Door onder andere de nieuwe verpakkingswet is duurzaamheid niet langer 'nice to have' maar 'need to have'. Waar bedrijven zich nu met recyclebare en herbruikbare verpakkingen onderscheiden, wordt dit door de nieuwe wetgeving het nieuwe normaal. De verordening, ook wel bekend als PPWR, zal de huidige Richtlijn 94/62/EG vervangen en treedt naar verwachting later dit jaar in werking. In dit artikel drie belangrijke duurzaamheidsvereisten vanuit deze wet op een rij.

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij
Fabrieken

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover de huidige locatie. Door groeiende afzet moet de producent naar eigen zeggen uitbreiden.

Plastic

Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2...

De Nederlandse overheid wil tegen 2050 alle plastic verpakkingen maken van gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Uit de analyse van TNO blijkt dat dit niet mogelijk is zonder extra beleid. Circulaire strategieën kunnen de vraag naar virgin-materiaal verlagen maar niet helemaal uitbannen.

Marcel Kerschbaumer van EKV geeft op de Anuga FoodTec 2024 de ins en outs van hyperspectral imaging en de voedselveiligheidsvoordelen in de industrie.Voor abonnees
Voor abonnees
Vreemde delen

Voor abonnees Graatjes, schilletjes, botjes, hout, bederf en schimmel detecteren...

Fabrikanten gebruiken regelmatig in line detectiesystemen zoals metaaldetectie en RGB-detectie om verontreinigingen en afwijkingen in hun producten te identificeren. Wat kan hyperspectral imaging (HSI) daaraan toevoegen? In combinatie met deep learning kan met deze technologie veel meer typen verontreinigingen worden opgespoord.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Robotica seminar WUR: data slim en respectvol delen, anders wordt robotisering in agrifood niks
  2. Voedingscentrum: 'Er zijn nog heel wat stappen te zetten in het juist gebruiken van THT en TGT' (podcast)
  3. Tiense Suiker produceert witte suiker steeds groener
  4. Belgische recalls en waarschuwingen maart: piperine, bèta-alanine en ethyleenoxide in voedingssuplementen
  5. Nederlandse recalls en waarschuwingen maart: ethyleenoxide in proteïne shakes
  6. Vleestaks afgeslacht? Veel discussie onder coalitie over 'belastingterreur'
  7. Zo houdt de NVWA toezicht op voedselfraude
  8. Kritiek op EU maatregelen voor voedselzekerheid: 'Klimaat- en biodiversiteitcrises wachten niet tot Rusland de wapens neerlegt'
  9. VN-Voedselchef: 'Oorlog verandert Oekraïne van graanschuur in broodtrommel'
  10. Gedroogde pruimen met een te hoog loodgehalte uit de verkoop gehaald
  1. Continu monitoren afvalwater redt 35.000 liter melk
  2. Colruyt Group investeert meer in zeewierboerderijen
  3. Tracering van salmonellose in Italië leidt naar kaas van ongepasteuriseerde schapenmelk
  4. Minister Staghouwer ziet vele mogelijkheden voor Nederlandse tarwe: 'Sterke ketens bouw je samen'
  5. Heineken trekt zich helemaal terug uit Rusland en neemt zijn verlies
  6. Jos Hugense van Meatless over inflatie: 'Vleesvervangers worden duurder, maar vlees wordt nog duurder'
  7. 30% van de Fevia leden legt mogelijk deel productie stil
  8. Voor abonnees7 oorzaken van besmetting van plantaardige producten met tips hoe dit te voorkomen
  9. Nederlandse allergenen waarschuwingen maart: onvermeld allergeen in snoepjes
  10. Tip van jouw advocaat: Remia 0% suiker, 100% recyclebare fles