Veranderingen in de markt en in de regelgeving zorgen ervoor dat bedrijven minder overzicht hebben op de risico’s in hun bedrijf. Niet alleen voedselveiligheidsrisico’s, maar ook risico’s op fraude. Terwijl meer controles en steeds meer geavanceerde toezichts- en opsporingstechnieken van de NVWA en Skal zorgen voor meer kennis over deze risico’s en een grotere ‘pakkans’.
Onbedoeld betrokken bij voedselfraude
Maar wat is voedselfraude eigenlijk en welke risico's loop je als bedrijf als je – onbedoeld – betrokken raakt? En wist je dat ook een QA-manager persoonlijk aangesproken kan worden? Op deze en andere onderwerpen gaan levensmiddelenrechtadvocaten mr. Marijn van Tuijl (Ploum) en mr. Silvia Gawronski (Van Traa Advocaten) uitgebreid in tijdens een sessie op het Food Safety Event op 18 november.
Waarom mag je het Food Safety Event nog meer niet missen?
Het Food Safety Event is hét live event voor food professionals van dit jaar.
Een diepgaande en leerzame dag met:
- In de ochtend een plenair programma over de Farm to Fork strategie met Claire Bury (Deputy Director General, Europese Commissie) en Cees-Jan Adema (directeur FNLI);
- In de middag inhoudelijke break-outsessies over de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van voedselveilig produceren en levensmiddelenwetgeving. Zoals een update over ethyleenoxide en contaminanten en een sessie over hoe hoe digitalisering en blockchain in dienst kunnen staan van voedselveiligheid.
Note: VMT houdt zich strikt aan de gestelde corona richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, waaronder de QR-check.