Food Safety Event op 18 november kan veilig doorgaan

Food Safety Event op 18 november kan veilig doorgaan

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen afgekondigd om coronabesmettingen in te dammen. Voor het Food Safety Event op 18 november heeft dit gelukkig geen gevolgen. Het congres kan binnen de gestelde regels op een veilige en verantwoorde manier doorgaan in DeFabrique in Utrecht.

Tijdens de persconferentie van 12 november heeft het kabinet extra maatregelenbekend gemaakt om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen. Deze maatregelen hebben gelukkig geen invloed op het Food Safety Event op 18 november.

Over de locatie en de veiligheid

Het Food Safety Event in DeFabrique wordt gezien als doorstroomlocatie en daarmee wordt voldaan aan de tijd- en capaciteitsregels. Het event is om 18.00 uur afgelopen en blijft met ongeveer 200 deelnemers ver onder het maximale aantal personen van 1250 personen dat per ruimte aanwezig mag zijn. Bovendien worden de stoelen in de plenaire zaal en bij de breakoutsessies ruimer neergezet. Ook wordt er voorzien in ontsmettingshandgel en zijn er mondkapjes beschikbaar.

De locatie van het event, DeFabrique in Utrecht, is ruim opgezet en goed geventileerd. Al sinds september is de locatie volledig toegerust om bij de ingang de coronatoegangspas en identiteitsbewijs te checken en voldoet daarmee aan de voorwaarden die door de overheid bij zakelijke evenementen worden gesteld. VMT en haar partners hebben er alle vertrouwen in om een veilig event te kunnen houden en hebben daarom besloten om het evenement donderdag 18 november door te laten gaan.

Over het Food Safety Event

Er gebeurt veel in de wereld van voedselveiligheid dat er enorm veel onderwerpen zijn waar je over bijgepraat moet worden. Hoe verklein je de risico’s en zorg je ervoor dat je als QA-manager niet persoonlijk wordt aangesproken op bijvoorbeeld fraude? Wat is de stand van zaken voor wat betreft contaminanten en ethyleenoxide? Het NVWA en vooraanstaande levensmiddelenadvocaten en experts geven je het juiste inzicht a.s. donderdag in DeFabrique in Utrecht. Met als voordeel dat tijdens de netwerkmomenten ook nog met elkaar als vakgenoten kan worden bijgepraat.

Mocht je je nog niet hebben aangemeld en wil je graag komen, dat kan nog via deze website.

Indien je specifieke vragen hebt, horen we dat graag via vmt.events@vakmedianet.nl

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Invoering ontbossingswetgeving definitief uitgesteld: voorgestelde wijzigingen afgekeurd

Invoering ontbossingswetgeving definitief uitgesteld: voorgestelde...

De invoering van de ontbossingswetgeving (EUDR) is definitief uitgesteld tot december 2025. Het Europees Parlement ging akkoord met de voorgestelde uitstel van de wet. De EU-landen stemmen in met een jaar uitstel voor de invoering van de ontbossingswet, maar niet met de versoepelingen die het Europees Parlement wil.

Kwetsbaren lopen hoger risico op ziekte door salmonella in gehakt

Kwetsbaren lopen hoger risico op ziekte door salmonella in gehakt

Onderzoekers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben cruciale verbanden ontdekt tussen sociaaleconomische factoren - zoals inkomen, opleidingsniveau en armoede - en een verhoogd risico op salmonella-infecties die verband houden met de consumptie van rundergehakt.

Salmonella in Italiaanse tomaten maakt 250 mensen ziek, ook in Nederland 

Salmonella in Italiaanse tomaten maakt 250 mensen ziek, ook in...

Een uitbraak met Salmonella in tomaten maakte meer dan 250 Europeanen ziek.

Prof. Ine van der Fels-Klerx (Wageningen University & Research) hield haar key-note lezing over veranderende voedselsystemen en nieuwe voedselveiligheidsgevaren.

Food Safety Event: AI voorspelt voedselveiligheidsgevaren?

Waar moet je aan denken als je AI wilt inzetten voor het borgen van voedselveiligheid? Op het Food Safety Event op 19 november in Amersfoort geven twee professoren van Wageningen Food Safety Research (WFSR) een lezing over de voorspelling van risico's aan de hand van AI.

Beeld: Shutterstock

Recall analyse: Vleeswaren vaakst teruggehaald, gevolgd door...

ANALYSE - Elk jaar meldt de NVWA voedsel recalls en waarschuwingen. Deze producten worden om verschillende redenen teruggeroepen, bijvoorbeeld vanwege besmettingen met listeria of salmonella. Maar hoe ontwikkelden de aantallen recalls zich de afgelopen 7 jaar? Om welke redenen werden producten teruggeroepen? VMT brengt de cijfers van de toezichthouder van de afgelopen 7 jaar in kaart.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Overzicht: Zo voorkom je contaminanten in levensmiddelen

Overzicht: Zo voorkom je contaminanten in levensmiddelen

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen vrij zijn van stoffen die daar niet thuishoren. De overheid stelt daarom wettelijke normen en eisen voor contaminanten in levensmiddelen. Dit artikel zet de basics op een rij: hoe voorkom je contaminanten? Waar komen ze vandaan en wat doe je eraan?

Onderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten

Onderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten

Vergeleken met andere voedingsmiddelen, komen PFAS vaak en veel voor vis en zeevruchten. Dat is een van de opvallende conclusies vaneen grootschalige studie, gepubliceerd in npj Science of Food waarin meer dan 150.000 onderzoekspublicaties over PFAS zijn geanalyseerd.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.