Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

De verpakkingssector ondergaat ingrijpende veranderingen door ontwikkelingen in de economie, technologie, milieu- en regelgeving. Tijdens de verpakkingsbeurs All4Pack Emballage Paris pitchen verschillende startups wat zij doen om circulariteit in verpakkingen te stimuleren.

Tijdens de beurs van 4 tot 7 november in Parijs zullen een aantal startups in de All4Pack Circularity-zone aanwezig zijn met nieuwe materialen, herbruikbare en slimme containers, tools voor het programmeren van robots en meer. De beursorganisatie wil deze start-ups in de schijnwerpers zetten en zo de kans geven om investeerders en gebruikersindustrieën te ontmoeten die werk maken van circulariteit in de keten.

Dit zijn enkele van de aanwezige startups:

BAG'INNOV

Dit kleine familiebedrijf uit Narbonne is gespecialiseerd in flexibele stazakken. Bag'Innov biedt een zak aan die erkend is als "Recyclebaar" door CITEO (Frankrijk) en Fost + (België), met een volume van 1,5 liter tot 5 liter, met een kraantje, geschikt voor contact met voedingsmiddelen en niet-voedingsmiddelen.

De zakken van Bag'Innov zijn geschikt voor warme (83°) of koude inhoud, voor producten met of zonder alcohol (tot 50°), voor zowel levensmiddelen als wasmiddelen en cosmetica. De verpakking voldoet aan de milieunormen die in 2030 van kracht zullen worden.

ECOCERT GREENLIFE

De Business Unit van Ecocert Greenlife, gewijd aan duurzame materialen, richt zich voornamelijk op plastic materialen en biedt GRS-certificering, die de traceerbaarheid van gerecyclede materialen door de hele waardeketen garandeert.

MAGMA TECHNOLOGIE

Dit bedrijf toont een nieuwe generatie visibility systeem om het beheer van logistieke activa te optimaliseren. Het bedrijf zegt containers te transformeren in "slimme containers" dankzij het systeem dat IoT-technologie en een webplatform combineert. Het biedt onmiddellijke toegang tot voorraden en maakt het mogelijk om het gebruik van apparatuur te optimaliseren dankzij zijn algoritmen.

OPACK

Het pakket van de toekomst is volgens Opack tot 100 keer herbruikbaar, vermindert het afval met 25 kg en de CO2-voetafdruk met 90%, en is bovendien voordeliger dan wegwerpdozen. Wat maakt het zo speciaal? Een gepatenteerde leegtevuller die in twee seconden wordt opgeblazen om items te beschermen.

PACK ME UP

Dit Franse bedrijf - gespecialiseerd in duurzame verpakkingen - presenteert een volledig recyclebare noppenfolie van gerecycled papier. Volgens de startup is het een ecologisch en effectief alternatief om alle soorten producten tijdens het transport te beschermen.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Quality Time met IJsbrand: Lekker vaag doen over de herkomst (video)
  2. Hybride gehakt met erwteneiwit van Lidl in schap: 'Zelfde smaak, maar lagere prijs en milieu-impact'
  3. Zomerserie voedselveiligheid: verdeelde reacties QA op aangepaste NVWA meldwijzer
  4. Food Future Event 2024: hoe gaan productontwikkelaars met wetgeving om?
  5. Ervaring QA'er: 'Artificial Intelligence kan wetgeving makkelijker en inzichtelijker maken'
  6. Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie
  7. Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?
  8. Young R&D: 'Hoe vind je de juiste balans tussen innoveren, optimaliseren en het onderhouden van recepturen?'
  9. Niet alle flexitariërs lopen warm voor vleesvervangers
  10. 'Discussie over ultrabewerkte voeding hindert de voortgang in herformulering'
  1. AH breidt app uit met leefstijlcoaching en lanceert campagne: meer groente, meer vezels
  2. Handig overzicht: zo werken 8 startups aan innovatie
  3. Safe met Roos: Hoe meet de QA'er contaminanten?
  4. Extrusie in ontwikkeling: betere plantaardige producten met minder verfijnde grondstoffen
  5. Voor abonneesFDA vindt meer schadelijke chemicaliën in microdosing producten: aantal zieken stijgt
  6. 'Mindful eating' veelbesproken onder consumenten: zo speel je er als R&D-er op in
  7. Voedselbank blundert met dodelijke drugssnoepjes: hoe een smokkeloperatie de voedselveiligheid ernstig in gedrang bracht
  8. Voor abonneesMycotoxinen in voedsel: antwoorden op meestgestelde vragen
  9. Quality Time met IJsbrand: Is Chocomel de 'enige echte' of toch niet? (video)
  10. Vleesvervangers vervangen vooral vlees in catering en horeca