Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.
Wetgeving verpakkingen
Op het gebied van verduurzaming van verpakkingen komt er veel wetgeving op ons af. Met de SUP, de aankomende PPWR en ontwikkelingen van verpakkingen moeten we steeds meer aanpassen op het gebied van verpakkingen. Waar staan we nu: welke wet- en regelgeving geldt momenteel? Wat komt er de komende tijd nog aan op gebied van verpakkingswetgeving en hoe kunnen producenten zich hier het beste op voorbereiden? Welke onzekerheden liggen er op het pad van voedselproducenten? En hoe ga je om met het spanningsveld tussen duurzame en voedselveilige verpakkingen? Jasmin Buijs geeft een duidelijk overzicht van de huidige ontwikkelingen op gebied van wetgeving.
Verpakkingen: Upfield plasticvrij boterkuipje
Recent introduceerde Upfield haar plantaardige boter Flora Plant in een plasticvrij boterkuipje. Door middel van een nieuwe technologie worden natte papiervezels samengeperst tot een water- en oliebestendige verpakking. In deze sessie vertelt Carlo Bulkmans, Global Head Regulatory Affairs bij Upfield, hoe Upfield in de praktijk omgaat met de wetgeving voor verpakkingen en welke aandachtspunten hierbij komen kijken. Hoe kun je als producent het beste manoeuvreren in het spanningsveld van de geldende en aankomende wetgeving?
Sprekers
Deze sessie wordt ingevuld door twee sprekers. Allereerst Jasmin Buijs, advocaat bij Axon Advocaten. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Jasmin Buijs.
De tweede spreker is Carlo Bulkmans, Global Head Regulatory Affairs bij Upfield. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Carlo Bulkmans.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?