Goed voorbereiden op een inspectie? Dit zijn tips vanuit de NVWA  

Goed voorbereiden op een inspectie? Dit zijn tips vanuit de NVWA  

Waar moet je als kwaliteitsmanager op letten tijdens een inspectie? Welke rechten en plichten heb je als bedrijf? En hoe zorg je voor de beste voorbereiding van zo'n inspectie? Tijdens het Food Law Event op 4 juni geven Silvia Gawronski (Van Traa), Frans Henderikx (NVWA) en Willem Kortland (Do-It Organic) antwoord op deze en meer vragen.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar. 

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC. 

Voorbereiding inspectie

Het voorbereiden en begeleiden van inspecties vormt een belangrijke bezigheid voor kwaliteitsmanagers. Maar waar moet je op letten tijdens zo’n inspectie? Welke rechten en plichten heb je eigenlijk als bedrijf? En hoe zorg je nu voor de beste voorbereiding voor een inspectie? Silvia Gawronski zet het wettelijke kader voor je op een rij.  

Tips vanuit NVWA en industrievoor inspectie

Vervolgens geeft Frans Henderikx, Senior Inspecteur Auditor bij de NVWA, zijn visie op een inspectie vanuit de NVWA met daarbij behorende tips & tricks. Tot slot vertelt Willem Kortland, quality engineer bij Do-It Organic, over zijn ervaring vanuit de praktijk. Na deze sessie heb je dus een goed beeld op wat er allemaal komt kijken bij een inspectie en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.  

Sprekers

Deze sessie wordt ingevuld door drie verschillende sprekers. Allereerst Silvia Gawronski, partner bij Van Traa Advocaten. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Silvia Gawronski.  

De tweede spreker is Frans Henderiks, senior inspecteur auditor bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bekijk hier het LinkedIn profiel van Frans Henderikx

De laatste spreker is Willem Kortland, quality engineer bij Do-It Organic. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Willem Kortland.  

Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?  

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup een gezonde donut
  2. Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel
  3. 'De eiwittransitie betekent niet dat we allemaal van het vlees af moeten' (podcast)
  4. Federatie wil visverspilling in kaart brengen
  5. Voor abonneesVoedselverspilling tegengaan? Dierenwelzijn verbeteren? Zo helpt AI hierbij
  6. Voor abonneesFDA: "Loodchromaat is bron contaminatie appelmoes"
  7. Voor abonneesProducenten metaaldetectoren geven tips na recall: 'Je kunt nooit elk deeltje detecteren'
  8. Van biodiversiteit tot klimaat: overheidsdashboard volgt duurzaamheidsdata van 5 supermarkten
  9. Arla Foods installeert warmtepomp om netto nul doelstelling
  10. Europees Parlement bereikt akkoord over recycling verpakkingen
  1. Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag zoutgehalte is belangrijk' (+ fotoreportage)
  2. Vormt Europese wetgeving een rem voor transitie en innovatie? Dit zijn de ontwikkelingen én kansen
  3. Scoren ultrabewerkte producten een lagere Nutri-Score? Onderzoek vergelijkt logo met NOVA-classificatie
  4. Onderzoek: campagnes over minder vlees jagen vleeseters in het harnas
  5. AH schrapt per direct Blue Band Roombeter-actie na kritiek
  6. Column: 'CSRD zorgt voor opschudding in het supermarktschap'
  7. RIVM waarschuwt voor voedingssupplementen met Ashwagandha en twee andere kruiden
  8. Voor abonneesHoe kom je de audit goed door? Ex-auditoren geven 5 tips: 'Wees open en eerlijk'
  9. Meer dan 20 algen goedgekeurd als novel foods
  10. Voor abonnees10 tips: Zo communiceer je over voedselveiligheid in de productie