McCain Foods opent nieuwe fabriek in Zeeland

McCain Foods opent nieuwe fabriek in Zeeland

Producent McCain Foods opent een productiefaciliteit in Zeeland. Hiermee wil de producent de productie in Nederland verder uitbreiden. De productiefaciliteit creëert zo'n 40 extra banen in Nederland.

McCain Foods Limited opent een nieuwe productiefaciliteit in het Zeeuwse Rilland en zegt hiermee een positieve invloed te hebben op de lokale economie. In 2022 nam McCain Scelta Products over, producent van diepvries groentesnacks. Deze overname omvatte twee productiefaciliteiten in Kruiningen en Yerseke. Met de nieuwe productiefaciliteit in Rilland breidt McCain verder uit in Nederland en creëert ongeveer 40 extra banen in haar productielijn.

Groei op Europese markt

De nieuwe faciliteit verhoogt de productiecapaciteit en McCain wil hiermee naar eigen zeggen groeien op de Europese markt voor diepvriesgroentehapjes. Max Koeune, CEO bij McCain Foods: “We zijn trots dat we met de opening van de fabriek in Rilland de snackindustrie stimuleren.” De nieuwe faciliteit geeft McCain naar eigen zeggen groeipotentie op de Europese markt voor diepvriessnacks en aanverwante goederen. “We zijn van plan om de komende jaren verder te investeren in onze Nederlandse vestigingen”.

Milieuvriendelijke initiatieven

“Onze nieuwe faciliteit omvat verschillende milieuvriendelijke initiatieven en geeft ons de mogelijkheid om ontwikkelingen voor onze kaas gebaseerde snacks verder op te schalen”, voegt Alain Duranleau, regionaal president bij McCain Europa, toe.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Beeld: Shutterstock
Etikettering

Voedingsexpert over etiketvoorstel retail: 'Een Engelstalig etiket...

COLUMN - Vorige week opperden verschillende Nederlandse supermarktketens de invoering van één Engelstalig etiket voor levensmiddelen. Dit voor betere prijsonderhandelingen met multinationals en producenten. Minister Beljaars van Economische Zaken steunde deze oproep en gaf aan al in Brussel te pleiten voor een etiket in één taal. Maar waar één Engelstalig etiket wellicht de onderhandelingspositie van supermarkten iets versterkt om de inkoopkosten verder te drukken, wordt de consumenten er uiteindelijk alleen maar slechter van.

Voor abonnees
Voor abonnees
Etikettering

Voor abonnees 2 foutjes op 1 etiket en dus: een recall

Op 6 februari 2025 riep de Zweedse retailorganisatie ICA het product Beef Stew Bites terug omdat het product varkensvlees bevat. Het product is met een rundvleeslabel onjuist geëtiketteerd. Ook de houdbaarheidsdatum van 12-11-2024 klopt niet.

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Recall

Belgische recalls en waarschuwingen februari: foutieve...

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor februari. De laatste wapenfeiten: foutieve houdbaarheidsdatum mini raw cakes, te hoog gehalte schimmel Alternaria in tahin en onvermeld allergeen ei in gratin.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovernames in voeding 2025: Vrumona neemt GiG Drinks over

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vrumona neemt GiG Drinks over, The New Originals Company neemt SoFine over en Plukon Food Group neemt Grupo Avícola Hidalgo over.

Duurzame productie

Deze vier Belgische foodbedrijven zijn gekroond tot 'Factory of the...

Tijdens de elfde editie van awardceremonie 'Factory of the Future' selecteerde de jury 11 bedrijven voor de titel waarvan 4 voedingsbedrijven. De titel is bestemd voor de meest toekomstbestendige Belgische fabrieken.

Voedselveiligheid

EFSA: minder voedingsgerelateerde uitbraken, meer ziektegevallen

Het aantal voedingsgerelateerde uitbraken daalde de afgelopen jaren. Het aantal zoönotische ziektegevallen is daarentegen gestegen. Vooral Salmonella en Campylobacter veroorzaakten veel besmettingen binnen de EU.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Ferrero legt wederom Belgische fabriek stil door nieuwe salmonella-uitbraak
  2. Richtlijnen aspartaamconsumptie blijven ongewijzigd na reviews WHO
  3. Citroenzuur als suikervervanger? Wageningen University & Research onderzoekt de potentie
  4. Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen in wetgeving op gebied van voedselveiligheid
  5. Europees Parlement stemt na lang beraad toch vóór natuurherstelwet
  6. Startup vervangt verdikkingsmiddel in plantaardige sauzen door citrusvezel
  7. Hoe ga je om met het NAPV? Deze artikelen helpen je verder
  8. Onderzoek NVWA: 'Consument heeft minder vertrouwen in voedselveiligheid'
  9. 'Foodproducenten moeten niet sturen op maximale schaalbaarheid,' zegt expert regeneratieve landbouw
  10. Voor abonneesDit zijn de aandachtspunten bij export van levensmiddelen naar landen buiten de EU
  1. NVWA neemt duizenden illegale afslankpillen met amfetamine in beslag
  2. Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels
  3. Belgische recalls en waarschuwingen juli: te veel erucazuur in mosterdolie en risico op verstikking door snoepje
  4. Column Simone Hertzberger: Denk bij uitbraken eens anders
  5. Waarschuwing voor niet afbreekbare chemische stoffen in eieren van hobbyboeren
  6. Tip van jouw advocaat: De Blue Band-consument valt niet met zijn neus in de boter - communiceer eerlijk over prijsvoordelen
  7. Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen
  8. Europese Commissie wil voedingsindustrie dwingen verspilling aan te pakken
  9. Ongepasteuriseerde zuivel slaat opnieuw toe
  10. Moderne gentechnieken gebruiken? De Europese Commissie wil dat het makkelijker wordt