Andries Middag wordt nieuwe directeur aardappelverwerkende industrie (VAVI)

Andries Middag wordt nieuwe directeur aardappelverwerkende industrie (VAVI)
Andries Middag

Andries Middag (37) is vanaf 1 april 2022 de nieuwe directeur voor de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI). Hij volgt Hylke Brunt op.

Het bestuur van de VAVI is verheugd met de aanstelling. Chris Deen, voorzitter van de VAVI en CEO Aviko: “Met de kennis en ervaring in de agrarische sector die Andries met zich meebrengt, kan hij een goede bijdrage leveren aan de duurzame groei van de innovatieve en ondernemende aardappelverwerkende industrie. Ik heb het volste vertrouwen dat wij gezamenlijk de bedrijven uit onze sector kunnen ondersteunen bij hun uitdagingen en het continueren van hun successen. Alle leden van de VAVI kijken uit naar de samenwerking met Andries.”

Over Middag

Andries Middag is sinds 2012 werkzaam bij LTO Noord in verschillende rollen op het gebied van onder andere ruimtelijke ordeningszaken. In zijn rol als programmamanager voor twee regionale Greenports heeft hij zich gericht op sectorale en branchegerichte onderwerpen rondom duurzaamheid, innovatie en economische vraagstukken.

Als directeur richt Middag zich op het verder uitbouwen van de mondiale positie van de Nederlandse aardappelverwerkende industrie. Daarbij zal hij zich richten op strategische thema’s op het gebied van verduurzaming, zoals de klimaat- en energietransitie, milieuvraagstukken en biodiversiteit.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Food Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse allergenenbeleid in voor de industrie (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse...

Per 1 januari 2024 is er een nieuw Nederlands allergenenbeleid, vastgesteld door het ministerie van VWS. Daarnaast hebben de FNLI, het CBL en de NVWA een richtlijnendocument opgesteld. Wat staat hier precies in? En wat kunnen we verder nog verwachten op gebied van allergenen en kruisbesmetting? In deze lezing vertellen Krista Baar (Normec), Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Marloes Kneppers (FNLI) meer over dit onderwerp.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Eerste geval van vogelgriep bij mens is bevestigd

In Canada is voor het eerst een vermoedelijk geval van H5N1 vogelgriep bij een mens vastgesteld. Het betreft een tiener uit British Columbia die vermoedelijk is blootgesteld aan een besmet dier. Volgens de autoriteiten is het risico voor de bevolking laag, maar het incident benadrukt het belang van waakzaamheid en onderzoek naar de overdracht van deze gevaarlijke ziekte.

Meldwijzer onveilige levensmiddelen: Platform Voedselveiligheid zoekt naar ervaringen van bedrijven

Meldwijzer onveilige levensmiddelen: Platform Voedselveiligheid zoekt...

Platform Voedselveiligheid is een samenwerkingsverband van brancheverenigingen in de levensmiddelenindustrie. Zij vraagt producenten naar de ervaringen met de meldwijzer voor onveilige levensmiddelen. Dit is onderdeel van een evaluatie die momenteel plaatsvindt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dit bericht meer over hoe je kunt deelnemen aan de enquête.

Beeld: Shutterstock

Directeur FNLI reageert op kabinetsplannen: 'Door netcongestie staat...

In september werden de kabinetsplannen en de miljoenennota gepresenteerd. Bepaalde voor de voedingsindustrie belangrijke onderwerpen kwamen daarin naar voren. Maar een aantal onderwerpen ontbreken ook. VMT sprak met Cees-Jan Adema, directeur van de FNLI, over zijn kijk op de kabinetsplannen. "We lopen achter met de energietransitie. We gaan nog jaren vragen krijgen over netcongestie."

Beeld: Koos GroenewoldVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Expert geeft 5 tips over 'bos van duurzaamheidswetten': 'Leg dit niet...

CSRD, CSDDD, ontbossingswetgeving en de anti-dwangarbeid verordening. Er komt de komende tijd veel duurzaamheidswetgeving op de voedingsindustrie af. Hoe bepaal je nu waar je als producent op moet focussen? En hoe pak je dit precies aan? Welke wetgeving is nu wel en niet belangrijk? VMT sprak met Robin van der Velde, sustainability manager bij de FNLI. Hij geeft 5 tips voor producenten.

Beeld: GS1Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Verdwijnen fysieke etiketten uiteindelijk van de verpakking? Dit is...

ANALYSE - Door een taalbarrière op voedseletiketten kunnen onder andere retailers producten niet in andere Europese lidstaten inkopen. Door de maat van verpakkingen kunnen soms verplichte vermeldingen maar moeilijk op het etiket geplaatst worden. Zijn digitale etiketten een oplossing voor onder andere deze problemen? VMT deed een rondvraag en vroeg het aan verschillende partijen. "Het is een work in progress."

Tips van FNLI over nieuw allergenenbeleid: 'Begin vandaag, wacht niet tot 2026'Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Tips van FNLI over nieuw allergenenbeleid: 'Begin vandaag, wacht niet...

Vanaf begin dit jaar is er nieuw Nederlands allergenenbeleid. Producenten hebben tot 2026 om het in te voeren en hun etiketten aan te passen. FNLI, CBL en de NVWA werkten samen aan een richtlijnendocument waarin zij toelichten hoe producenten hun eigen beleid ten aanzien van kruisbesmetting van allergenen het beste op orde kunnen krijgen. VMT sprak met Marloes Kneppers, manager voedselveiligheid & regelgeving bij de FNLI, over dit richtlijnendocument.

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko, Europa's grootste aardappelproductenproducent, heeft een Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing van Centric Software ingevoerd om groei te stimuleren en productspecificaties te beheren.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.