Ook dit jaar organiseert VMT de online Food Law Update op 8 juni. In de live seminar wordt in 3,5 uur een update gegeven over onderwerpen zoals additieven, herkomstetikettering, handboek Voedings- en Gezondheidsclaims van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de onderwerpen die leven bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Lees ook:
Food Law Update 2021: van claims en additieven tot en met houdbaarheidsdatum en fruitpictorials
Houdbaarheidsaanduidingen
Tijdens een Q&A met Ana Viloria, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS worden de belangrijkste ontwikkelingen in wetgeving besproken. Zo vertelt Viloria over de laatste stand van zaken op het gebied van novel foods en belangrijke wijzigingen in houdbaarheidsaanduidingen (THT & TGT). Ook worden onderwerpen als aanpak veiligheid voedingssupplementen, afronding Actieplan Voedselveiligheid, de evaluatie van ketenborging.nl en het platform opkomende risico’s kort besproken.
Ana Viloria
Senior Policy Officer | Ministerie VWS
Ana Viloria studeerde Diergeneeskunde in Zaragoza (Spanje). In 1997 verhuisde ze naar Nederland, waar ze eerst als officiële dierenarts werkte. In 2001 maakte ze de overstap naar beleid bij het Ministerie van LNV, waar zij verantwoordelijk was voor het dossier hygiëne van producten van dierlijke oorsprong. Sinds 2005 werkt zij als senior beleidsmedewerker bij de Directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie (VGP) van het Ministerie van VWS. Ze is verantwoordelijk voor het beleid inzake nieuwe voedingsmiddelen en microbiologische risico’s in levensmiddelen. Ze is tevens een van de crisisbeleidsadviseurs bij VGP, waar ze ook de activiteiten van de Codex Alimentarius voor het VWS onderdeel coördineert. Sinds 1 december 2020 is zij ook waarnemend beleidscoördinator voor het team voedselveiligheid van VGP.