Food Law Event: nieuw allergenenbeleid Jumbo

Food Law Event: nieuw allergenenbeleid Jumbo

Jumbo komt binnenkort met een nieuw allergenenbeleid. Hoe dat eruit ziet, vertelt Johan Hulleman, manager kwaliteit op 20 juni op het Food Law Event.

Het onderwerp 'allergenen' staat bij veel foodbedrijven nog altijd hoog op de agenda. Daarom wordt dit onderwerp ook uitgebreid behandeld op het Food Law Event op 20 juni. Wat zijn de laatste ontwikkelingen voor de levensmiddelenindustrie? Marjan van Ravenhorst van Allergenen Consultancy licht de laatste ontwikkelingen toe. Met als topics

  • Standpunten Belgische overheid met betrekking tot kruisbesmetting, drempelwaarden en lactosevrij
  • VITAL 3.0
  • Ontwikkeling en aanpassing normen voor allergenenmanagement en allergenenetikettering binnen Codex Alimentarius

Jumbo

Binnenkort introduceert Jumbo Supermarkten haar nieuwe allergenenbeleid. Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo Supermarkten zal haar beleid uitleggen. Wat zijn de nieuwe eisen en wat verwacht ze van haar toeleveranciers. Waarom hebben ze voor deze nieuwe aanpak gekozen?

Voor de industrie is dit het moment om vragen te stellen. Heeft u vooraf vragen dan kunt u deze inleveren via dit mailadres voor 14 juni. Afhankelijk van de vraag worden deze meegenomen in de presentaties.

Bekijk hieronder het gehele programma van het Food Law Event en meld u snel aan.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en komt eraan in 2025Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en...

Bij de start van 2025 kijken we veelal nog terug naar het vorige jaar. Want wat gebeurde er in 2024 op het gebied van levensmiddelenwetgeving? Er gebeurde veel in onder andere duurzaamheidswetgeving, rookaroma's, allergenenbeleid en de Nutri-Score. Ook dit jaar staat ons weer genoeg te wachten op gebied van wetgeving. VMT zet 10 belangrijke wettelijke gebeurtenissen op een rij.

Food Law Event 2024 - Beeld: Koos Groenewold

Food Law Event 2024 gemist? Bekijk hier de sessies terug

Afgelopen 4 juni vond het Food Law Event plaats in Utrecht. Kon je er niet bij zijn, heb je bepaalde sessies gemist of wil je de sessies gewoon nog eens zien? In dit artikel de terug te kijken sessies op een rij.

Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. (Foto: Koos Groenewold)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor...

Europese wetgeving vormt soms een obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Een lezing van Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

Food Law Event gemist: Misleiding voorkomen? RCC geeft tips rondom zelfregulering (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: Misleiding voorkomen? RCC geeft tips rondom...

De Reclame Code Commissie is bekend vanwege de beoordeling van klachten over voedingsmiddelen. Zij oordelen over deze klachten door middel van zelfregulering. Hierdoor moet misleiding voorkomen worden. Maar hoe ziet zo'n proces er nu precies uit? En hoe kun je als producent het beste omgaan met deze zelfregulering? Margreet Verhoef, hoofd klachtenbehandeling bij de Stichting Reclame Code, vertelt meer hierover aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Beeld: VMT

Recalls België 2024 in beeld: wederom ruim 300 meldingen

In 2024 maakten het Belgische FAVV en VMT in totaal melding van 317 recalls en waarschuwingen. Welke producten haalden producenten uit de markt? En waarom werden deze producten teruggeroepen? VMT zet de recalls en waarschuwingen voor levensmiddelen uit 2024 in België overzichtelijk op een rij.

Belgische recalls en waarschuwingen januari: mogelijk E. coli in kaas

Belgische recalls en waarschuwingen januari: mogelijk E. coli in kaas

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor januari: mogelijk E. coli in kaas, te hoog gehalte Alternaria-toxines in tahin en te hoog gehalte chloraat in verschillende frisdranken.

Beeld: Shutterstock

Nederlandse recalls en waarschuwingen januari: te hoog gehalte aan...

Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor januari. Laatste wapenfeiten: te hoog gehalte aan alternaria in tahin, te hoog gehaalte aan pesticide bij andijvie en onvermeld allergeen melk wafelreep met vegan melkchocolade.

Beeld: VMT

Recalls Nederland 2024 in beeld: dit zijn de oorzaken gemeld door de...

In 2024 maakte de NVWA melding van 105 recalls en waarschuwingen voor levensmiddelen. Welke producten haalden producenten uit de markt? En waarom werden specifieke producten teruggeroepen? VMT zet de recalls en waarschuwingen voor levensmiddelen uit 2024 in Nederland overzichtelijk op een rij.

Nederlandse recalls en waarschuwingen december: Verkeerd etiket nougatine en metaal in rookworsten

Nederlandse recalls en waarschuwingen december: Verkeerd etiket...

Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor december. Laatste wapenfeiten: Verkeerd etiket nougatine en metaal in rookworsten.

Food Law Event gemist: Harmonisatie wetgeving Europese lidstaten - mogelijkheid of utopie? (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: Harmonisatie wetgeving Europese lidstaten -...

Veel kwaliteitsmanagers uit de voedingsindustrie geven aan dat nationale wetgeving in Europese lidstaten erg verschillend kan zijn. Dit leidt tot bottlenecks bij voedselproducenten. Wederzijdse erkenning zou dit moeten oplossen. Op papier een ideaal concept, maar werkt het ook in de praktijk? In deze lezing vertellen Sarah Arayess (Say Legal), Konstantinos Dimitriadis (Europese Commissie) en Federica Tritschler (Lamb Weston) meer over dit onderwerp.

Beeld: Shutterstock

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk...

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor december: mogelijk risico op verstikking bij Jelly Straws, mogelijk salmonella in kipbrochettes met ananas en mogelijk stukjes plastic in bulgogi van varkensvlees.

Food Law Event gemist: Kweekvlees en fermentatie, ver van ons bed of snelle realiteit? (video)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Food Law Event gemist: Kweekvlees en fermentatie, ver van ons bed of...

Kweekvlees en levensmiddelen geproduceerd met behulp van precisiefermentatie kunnen een rol spelen bij duurzame voedselproductie. Voordat deze producten op de markt komen moeten ze voedselveilig zijn. Maar op het gebied van wetgeving kan dit soms hindernissen geven voor markttoegang. Hoe zit het met deze wetgeving en hoe gaan producenten hiermee om? In deze video vertellen Karin Verzijden (Axon Advocaten), Siska ten Hoeve (Meatable) en Yvonne Dommels (The Protein Brewery) meer over dit onderwerp.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.