Naturex op IFT 2019

Naturex op IFT 2019

Naturex staat van 3 tot en met 5 juni op de IFT Annual Meeting en Food Expo. Het bedrijf presenteert daar zijn expertise in plantaardige ingrediënten. De producten van Naturex zijn ontwikkeld om de gehele sensorische ervaring van de consument te verbeteren.

De clean label-producten omvatten de natuurlijk geroosterde groentepurees, fruitpoeders, kleurmiddelen en conserveermiddelen.

"De diversiteit van deze concepten toont onze brede expertise in smaak en kleur en het vermogen om de consumentenervaring op natuurlijke wijze te verbeteren", zegt Lynne Foster van Naturex.

Givaudan

Naturex, een merk van Givaudan, produceert en verkoopt natuurlijke ingrediënten voor de voedsel- en gezondheidsindustrie.

Het portfolio van Naturex omvat kleurstoffen, natuurlijke conserveringsingrediënten, speciale groenten en fruit, fyto-actieve stoffen, tal van andere plantaardige natuurlijke ingrediënten, ontworpen om klanten te helpen om over te schakelen naar natuurlijke ingrediënten en gezonde, authentieke en effectieve producten te creëren.

Naturex heeft stand №3741, waar bezoekers kunnen proeven van bijvoorbeeld een granola-mix met een laagje frambozenpoeder en bubbeltheeën met immuunversterkende of energiestimulerende ingrediënten.

Lees meer over

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging buiten Europa. VMT sprak met CEO Patricia Surendonk en duurzaamheidsspecialist Andrea Bolhuis over deze nieuwe stap.

Pieter Pot over doorstart: 'We verwachten dit jaar géén verlies te draaien'

Pieter Pot over doorstart: 'We verwachten dit jaar géén verlies te...

De verpakkingsloze supermarkt Pieter Pot denkt dit jaar voor het eerst geen verlies te draaien, dat vertelt oprichter Jouri Schoemaker. Pieter Pot werd in 2019 opgericht, maar wist nooit winstgevend te worden. De supermarkt opent 26 maart opnieuw de deuren.

Beeld: Goudsmit Magnetics

Producenten metaaldetectoren geven tips na recall: 'Je kunt nooit elk...

Afgelopen maand riep banketbakkerij Merba verschillende koekjes terug vanwege de aanwezigheid van kleine metaaldeeltjes. Volgens de banketbakkerij functioneerde de metaaldetectie en/of X-Ray apparatuur foutloos. Toch vonden consumenten verschillende metaaldeeltjes. VMT vroeg verschillende metaaldetector producenten hoe dit kon gebeuren en wat producenten kunnen doen om dit te voorkomen. In dit artikel meer over het juist instellen van metaaldetectie en tips vanuit producenten.

Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) op zoek naar nieuwe directeur

Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) op zoek...

Arry Verhage stopt eind dit jaar als directeur bij Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). De afgelopen 8 jaar was Verhage actief bij SOL, vanaf november vervult hij de functie programmadirecteur bij Aeres. Een opvolger wordt gezocht.

Rapport presenteert trends voor de voedings- en drankensector in 2024

Rapport presenteert trends voor de voedings- en drankensector in 2024

2023 heeft een behoorlijk aantal uitdagingen met zich meegebracht. Dat weten de voedingsmiddelen- en drankenbedrijven maar al te goed. Maar in plaats van te focussen op de obstakels van de afgelopen twaalf maanden, bereiden besluitvormers uit de sector zich voor op wat er gaat komen.

De eerste onbreekbare, “food-safe” en CIP-bestendige inline pH-sensor.

Elscolab: 'Deze sensor gaat de voedingsindustrie veranderen'

Het meten van pH in de voedingsindustrie wordt al vele jaren gedaan, maar door de lancering van een nieuwe sensor is er een heuse doorbraak gekomen in de benadering van deze meting. Het is namelijk de eerste onbreekbare, CIP-bestendige en bovendien 'food-safe' inline pH-elektrode op de markt. Een ware revolutie voor de voedingsmiddelenindustrie, zo zegt distributeur Elscolab.

'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'

'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene...

Voedselallergenen vormen om drie redenen een risico voor de consument. De belangrijkste is misschien wel dat ze heel veel gebruikt worden. Dit werd verteld tijdens het debat 'Allergenen management op de werkvloer', georganiseerd door de food community van de ie-net ingenieursvereniging in België.

Onderzoekers van Universiteit Antwerpen stellen dat Nutri-Score niet voor alle consumenten leidt tot een gezondere keuze

Aangepast algoritme moet betrouwbaardere Nutri-Score geven

Het algoritme van de Nutri-Score is recent aangepast. Voor producenten betekent dit mogelijk een nieuwe score voor voedingsmiddelen. Het algoritme is aangepast om onder andere suikerreductie in voedingsmiddelen te stimuleren. Lees alles over de Nutri-Score in de nieuwe collectie van VMT.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.