De net geopende productiefaciliteit heeft een oppervlakte van 2.760 kubieke meter. De productie start in de komende weken. Het is gebouwd op groei tot honderdduizenden burgers per jaar. Mosa Meat verwacht namelijk dat de vraag zal toenemen doordat kweekvlees op steeds meer plekken is toegelaten.
10 jaar later
Mark Post, oprichter en CSO van Mosa Meat: “Toen ik de wereld liet kennis maken met kweekvlees, voorspelde ik dat het tien jaar zou duren om een consumentenproduct te ontwikkelen. Nu bijna precies tien jaar later hebben we een consumentenproduct dat we in grotere hoeveelheden kunnen produceren. We kunnen het serveren aan consumenten in Singapore afhankelijk van de wetgeving.”
Topchef aangesloten
Hans van Wolden, chef met 2 Michelinsterren, is nu onderdeel van het productontwikkelingsteam van Mosa Meat. Van Wolden was chef van Beluga in Maastricht. Nu heeft hij een oude boerderij omgetoverd tot zijn restaurant Brut172.
“Toen ik een Mosa burger voor het eerst at, was ik blij verrast door de rundvleessmaak en het mondgevoel van het vet. Ik kreeg kippenvel. Ik denk dat deze nieuwe manier van rundvlees maken vleesliefhebbers zal aanspreken.”
Kweekvleesworstjes van Meatable
De Delftse start-up Meatable heeft in Singapore zijn kweekvlees laten proeven. Dit meldt het ANP.
Dat gebeurde tijdens een evenement met commerciële partners en vertegenwoordigers van een overheidsorgaan dat de economische ontwikkeling van de Aziatische stadstaat moet bezorgen. Zij konden worstjes proeven van in het lab gekweekt varkensvlees.
Het evenement was volgens Meatable een "grote stap richting het verkrijgen van een vergunning voor het produceren en verkopen" van zijn kweekvlees.
De eerste producten van Meatable moeten volgend jaar in Singapore in de supermarkt en de horeca te verkrijgen te zijn. In eerste instantie gebeurt dat in de vorm van worstjes en dumplings met vleesvulling.
Het Delftse bedrijf zegt de komende maanden meer evenementen te willen organiseren waar mensen kweekvlees kunnen proeven. Dat moet zowel in Singapore als op andere plekken gebeuren. Die proeverijen moeten Meatable ook inzicht geven hoe mensen reageren op kweekvlees en hoe dat het beste in de markt kan worden gezet.