Duurzaamheid

Plantaardige wolkenkrabber van GoodMills Innovation opgestart in...

GoodMills Innovation heeft een nieuwe productietoren in Hamburg in gebruik genomen. Met een miljoeneninvestering in de zogeheten 'Tower III' wil het bedrijf zich verder toespitsen op de texturisatie van plantaardige eiwitten.

Voor abonnees
Voor abonnees
Technologie

Voor abonnees Deze 10 trends bepalen nu de Duitse voedingsindustrie

Ondanks economische onzekerheid blijft de investeringsbereidheid binnen de Duitse voedings- en drankenindustrie opmerkelijk stabiel. Dat concludeert de afgelopen week gepubliceerde DLG-Trendmonitor: 'Investeringen en Trends in de Voedings- en Drankenindustrie'. Van AI tot dataveiligheid: in dit artikel vind je de trends op een rij.

Kweekvlees

Nederlandse boeren proeven voor het eerst kweekvleesburger Mosa Meat

Mosa Meat organiseerde voor het eerst een formele proeverij in Nederland. Ze lieten onder andere Nederlandse veehouders de Mosa Burger proeven.

Oogst van suikerwier. (Foto: Noble Ocean Farms)
Zeewier

Aan tafel Alaska #2: Straks allemaal aan de zeewier in plaats van een...

In de afgelegen wateren van Alaska speelt zich een stille evolutie af. Verschillende (ex-)vissers en andere ondernemers in deze afgelegen Amerikaanse staat willen verduurzamen met de teelt van zeewier voor humane consumptie. VMT hoorde het verhaal van twee innovatieve bedrijven, Barnacle Foods en Noble Ocean Farms. Kansen voor zeewier, maar nog veel hobbels te nemen.

eiwittransitie

Onderzoek: Lidl slijt meer vleesvervangers vanuit het vleesschap...

Lidl heeft afgelopen half jaar 7% meer vleesvervangers verkocht tijdens een test waarbij vleesvervangers een plaats krijgen in hetzelfde schap als vleesproducten. De verkoop van vlees lijkt er niet onder te lijden.

Eiwitten

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig uit micro-organismen, wordt geproduceerd met behulp van CO2 en elektriciteit. De fabriek gaat Factory 01 heten en de opschaling is een mijlpaal voor het bedrijf.

  1. Dit doen foodbedrijven tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
  2. Consumentenbond: 'Veel plantaardige visvervangers bevatten weinig visvetzuren'
  3. Plantaardige alternatieven goedkoper dan vlees
  4. Insectenkweker Protix krijgt miljoenensubsidie om op te schalen
  5. Trending 2024 | NIRAS: 'Het opschalen van de proteïnerevolutie leidt tot duurzame groei'
  6. Zuivelproducent Arla voert lactose-reststroom aan insecten
  7. Oprukkende milieucontaminanten: 'Taak voedselindustrie is niet beperken aan achterkant, maar voorkomen aan voorkant'
  8. Insectenproducent bouwt aan grote meelwormenfabriek
  9. Voor abonneesVMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten
  10. GesponsordDe toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector
  11. Innovatieve stoomketel helpt Alpro bij reductie CO2-emissies
  1. Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit
  2. Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
  3. 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
  4. Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
  5. Kweekvlees dichterbij dan Nederland denkt: proeverijen binnenkort mogelijk
  6. Consumentenacceptatie van alternatieve eiwitten? Volgens ADM kunnen hybride producten daarbij helpen
  7. Eiwitten uit lucht en water: startups uit VS en Finland maken stappen
  8. Amerika kan aan het kweekvlees: Good Meat en Upside Foods krijgen goedkeuring voor verkoop
  9. Revyve schaalt met investering productie eiwit uit biergist op: 'Klanten willen af van niet duurzaam en duur kippenei-eiwit'
  10. Ontwikkelingen in kweekvlees: Mosa Meat schaalt op en Meatable laat worstjes proeven in Singapore
  11. Van kaas naar wei naar plantaardig: 'Eiwittransitie startte lang voor huidige trend'