Geen kater op nieuwjaarsdag? Alcoholvrije bubbels steeds populairder

Geen kater op nieuwjaarsdag? Alcoholvrije bubbels steeds populairder

Mensen slaan weer flink in met champagne, cava, prosecco en andere bubbel- en mousserende wijnen. Alcoholvrije varianten worden steeds populairder. Ook let de proostende consument op de prijs van de bubbels.

Dit blijkt uit een rondgang van ANP langs verschillende grote slijterijen en supermarkten.

Grote vraag alcoholvrij

Volgens Gall & Gall, de grootste slijterij van Nederland, is de vraag naar alcoholvrije bubbels zelfs groter dan ooit. "Sinds corona zien we dat er thuis meer champagne of een andere bubbel gedronken wordt. Die trend is blijven hangen. Bubbels zijn populair en natuurlijk met name met oud en nieuw. De alcoholvrije bubbel is erg in trek", laat een woordvoerder van Gall & Gall, onderdeel van Ahold Delhaize, weten.

Goedkopere bubbels populair

Bij slijterij Mitra merkt een "opvallende stijging" in het alcoholvrije segment. Ook stelt Mitra dat de verkoop van bubbels en mousserende wijnen zoals ieder jaar laat op gang komt. "De grootste verkoop vindt bij ons altijd plaats in de laatste paar dagen van het jaar. We zien dat men vooral prosecco koopt. Ook de goedkopere bubbels en mousserende wijnen zoals bijvoorbeeld cava zijn populair dit jaar."

Meer aandacht voor prijs

De supers doen eveneens goede zaken met de verkoop voor de jaarwisseling.

Jumbo: "Een bubbel bij het kerstdiner en op oudjaarsavond blijft populair. We merken daarnaast dat een grotere groep consumenten aandacht heeft voor prijs."

Lidl: "Wij zien dat de verkopen van bubbels goed gaan en dat met name champagne in trek is."

Plus: "De verkoop van champagne is ongeveer gelijk aan vorig jaar. We verkopen wel veel meer cava. Dit wordt op dezelfde manier als champagne gemaakt en is qua prijs aantrekkelijker."

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Bouw World Food Center (WFC) in Ede voorlopig van de baan
  2. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk glas in rode kool, Listeria in filet americain en verkeerd etiket op bladerdeegrollen
  3. Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen december: stukjes glas in rode kool en allergeen amandel in appeltjesbrood
  4. Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen
  5. De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022
  6. Ontwikkelingen in stevia: niet alleen meer reb A en niet alleen meer extractie
  7. Zo gebruiken 2 foodbedrijven elektrificatie om te verduurzamen
  8. Tip van jouw advocaat: Smaken verschillen, maar een boete van de ACM is bitter
  9. Digitaal statiegeld moet in Vlaanderen zwerfvuil voorkomen
  10. Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen
  1. Boermarke: 'Met plantaardig blokje kaas in salade pak je ook de veganist mee'
  2. 'Duurder voer en vogelgriep blijven prijs eieren stuwen'
  3. Zuivelreus wil 'klimaatneutraal' worden: na transport en productie nu boeren aan de beurt
  4. Those Vegan Cowboys: 'eerste 'echte' kaas gemaakt zonder dieren'
  5. Zo werkt supermarktketen Lidl aan duurzaamheid
  6. Startup fermenteert reststromen tomatensaus, appelsap en bier: 'We kunnen een keur aan reststromen verwerken'
  7. Aantal voedseluitbraken in EU stijgt, maar nog onder pre-corona niveau
  8. Young QA: Hoe houd je de regie over je eigen kwaliteitssysteem bij toenemende klantenaudits?
  9. Dit gebeurde er in 2022 in wetgeving in de voedingsindustrie
  10. Zo zit het met de benaming van gecultiveerd vlees in vier EU lidstaten met veel vleeseters