Gesponsord

Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

Gladde vloeren zijn verantwoordelijk voor veel ongevallen in de voedingsindustrie. Daarom is het belangrijk om schoenen te dragen waar je stevig in kan staan. ​Ook op oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

Ongeveer een op de vier arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door uitglijden, vallen of struikelen, en werknemers in de voedingsmiddelenindustrie worden meer blootgesteld aan arbeidsongevallen dan werknemers in andere sectoren, blijkt uit cijfers van het Noorse Arbeitsskadestyrelsen. Daarom is het belangrijk om schoenen te hebben die werknemers kunnen helpen stevig te staan ​​op verschillende soorten oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

Antislip, hygiënisch en gemakkelijk schoon

De Deense fabrikant van veiligheidsschoenen Sika Footwear heeft een nieuwe lijn veiligheidsschoenen ontwikkeld, Sika Highline, die met name geschikt is voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Bij de ontwikkeling van de schoen is bijzondere aandacht besteed aan het feit dat de schoen antislip, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken moet zijn, naast het grootst mogelijke comfort voor de gebruiker.

Zool met zelfreinigend effect

"Het speciale zoolpatroon geeft de schoen een zelfreinigend effect, zodat het vuil eruit valt als je loopt. Bovendien is de Highline ontworpen met zo min mogelijk naden, zodat vuil zich niet ophoopt op de schoen", zegt Sales Manager Benelux bij Sika Footwear, Anton Hoekstra. "Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met comfort. We hebben de schoen lichter gemaakt en de zool flexibel en schokabsorberend, zodat de schoenen ook tijdens een lange werkdag comfortabel zijn."

Enthousiasme bij Deense bakkerijKohberg

De schoenen zijn gebruikt door klanten van Sika Footwear, waaronder het broodbedrijf Kohberg Bakery Group A/S. Hier heeft schoonmaakcoördinator Martin Vagner deelgenomen aan het testen van de schoen en hij is enthousiast.

"De schoenen voelen stroever aan dan onze vorige schoenen. En ze zijn gemakkelijk schoon en hygiënisch te houden, omdat het patroon ervoor zorgt dat het vuil er gemakkelijk van kan worden afgewassen in onze schoenenwasmachines. Zelfs na een lange testperiode met verschillende schoonmaakbeurten ziet het slijtstuk op de snuit er nog steeds erg mooi uit."

"De Highline heeft een fantastische pasvorm, met veel ruimte en lucht in de voorkant van de schoen, waardoor de schoen zeer goed ademend is. Het betekent veel voor mij, omdat ik meestal warme voeten heb en de schoenen vele uren per dag moet dragen." Sika Highline is verkrijgbaar in vijf verschillende modellen en in twee kleuren, wit en zwart. Alle modellen zijn verkrijgbaar in de maten 35-50.

Dit artikel is gesponsord door Sika Footwear

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Aardappel op de diepvriespizza? Aviko Rixona lanceert plantaardige kaas van aardappelen
  2. Foodbedrijf No Fairytales wil eetgedrag consument veranderen met campagne: 'het traagste dieet ter wereld'
  3. Voor abonneesVoedselverspilling tegengaan? Reststromen hergebruiken? Zo doen deze 16 bedrijven dat
  4. Voor abonneesOn Topic: deze 9 prangende vragen hebben jonge R&D'ers voor hun ervaren vakgenoten
  5. GesponsordZo voorkom je de insleep van pathogene micro-organismen
  6. IRI: Hoogste groei in private label in supermarkten ooit
  7. Dit zijn de wijzigingen in de samenstellingsvoorschriften voor gewichtsbeheersingsproducten
  8. Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel focust extra op mannen dit jaar
  9. Voor abonnees7 strategieën om suiker te reduceren: van blending tot kunstmatige intelligentie
  10. Theezakjes en koffiepads mogen bij gft-afval
  1. Voor abonneesOn Topic Nutri-Score: belangrijkste informatie van A tot E op een rij
  2. Innovatief product introduceren? Redefine Meat is daarin geslaagd volgens de Horecava
  3. Tony's groeit hard - vooral in de VS - ondanks productiestop Barry Callebaut
  4. CBS: Vooral brood, vlees en zuivel duurder in 2022
  5. Terug van nooit weggeweest: botulisme
  6. Suiker in de darm enzymatisch omzetten tot een gezonde vezel? KraftHeinz onderzoekt of dat mogelijk is
  7. MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd plantaardig eiwit
  8. Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar tekentafel voor tweede generatie chocolade
  9. Thee van maanzaad veroorzaakt circa 40 zieken
  10. Houdbaarheid groente en fruit verlengen en tegelijk plastic verminderen? Zo pakt startup Peelon dat aan