Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

Gladde vloeren zijn verantwoordelijk voor veel ongevallen in de voedingsindustrie. Daarom is het belangrijk om schoenen te dragen waar je stevig in kan staan. ​Ook op oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

Ongeveer een op de vier arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door uitglijden, vallen of struikelen, en werknemers in de voedingsmiddelenindustrie worden meer blootgesteld aan arbeidsongevallen dan werknemers in andere sectoren, blijkt uit cijfers van het Noorse Arbeitsskadestyrelsen. Daarom is het belangrijk om schoenen te hebben die werknemers kunnen helpen stevig te staan ​​op verschillende soorten oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

Antislip, hygiënisch en gemakkelijk schoon

De Deense fabrikant van veiligheidsschoenen Sika Footwear heeft een nieuwe lijn veiligheidsschoenen ontwikkeld, Sika Highline, die met name geschikt is voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Bij de ontwikkeling van de schoen is bijzondere aandacht besteed aan het feit dat de schoen antislip, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken moet zijn, naast het grootst mogelijke comfort voor de gebruiker.

Zool met zelfreinigend effect

"Het speciale zoolpatroon geeft de schoen een zelfreinigend effect, zodat het vuil eruit valt als je loopt. Bovendien is de Highline ontworpen met zo min mogelijk naden, zodat vuil zich niet ophoopt op de schoen", zegt Sales Manager Benelux bij Sika Footwear, Anton Hoekstra. "Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met comfort. We hebben de schoen lichter gemaakt en de zool flexibel en schokabsorberend, zodat de schoenen ook tijdens een lange werkdag comfortabel zijn."

Enthousiasme bij Deense bakkerijKohberg

De schoenen zijn gebruikt door klanten van Sika Footwear, waaronder het broodbedrijf Kohberg Bakery Group A/S. Hier heeft schoonmaakcoördinator Martin Vagner deelgenomen aan het testen van de schoen en hij is enthousiast.

"De schoenen voelen stroever aan dan onze vorige schoenen. En ze zijn gemakkelijk schoon en hygiënisch te houden, omdat het patroon ervoor zorgt dat het vuil er gemakkelijk van kan worden afgewassen in onze schoenenwasmachines. Zelfs na een lange testperiode met verschillende schoonmaakbeurten ziet het slijtstuk op de snuit er nog steeds erg mooi uit."

"De Highline heeft een fantastische pasvorm, met veel ruimte en lucht in de voorkant van de schoen, waardoor de schoen zeer goed ademend is. Het betekent veel voor mij, omdat ik meestal warme voeten heb en de schoenen vele uren per dag moet dragen." Sika Highline is verkrijgbaar in vijf verschillende modellen en in twee kleuren, wit en zwart. Alle modellen zijn verkrijgbaar in de maten 35-50.

Dit artikel is gesponsord door Sika Footwear

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

In de voedingsindustrie is snelle identificatie van Salmonella cruciaal om uitbraken te voorkomen en voedselveiligheid te garanderen. Dankzij een innovatieve DNA-gebaseerde methode is het nu mogelijk om Salmonella serotypes snel en nauwkeurig te typeren, waardoor traditionele, trage processen vervangen worden door snellere en betrouwbaardere oplossingen.

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter 

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter

In de voedingsmiddelenindustrie wordt veel aandacht besteed aan reiniging en desinfectie. Hierbij wordt water gebruikt, wat helaas een broedplaats vormt voor veel schimmels, virussen en bacteriën. Wanneer oppervlakken na het reinigen niet goed worden gedroogd, is het schoonmaakwerk zo goed als voor niets geweest. Vochtbeheersing is dus van cruciaal belang. Ontvochtigingssystemen kunnen de overlevingskansen van ziekteverwekkers zoals Listeria en Campylobacter minimaliseren.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de...

Hoe ver zijn de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie met de adoptie van AI? Hoe staat het met de transitie naar Cloud ERP? En hoe ver is de industrie met de automatisering van processen? Ontdek in dit webinar hoe de voedings- en drankensector ervoor staat met de kraakverse onderzoeksresultaten.

Zo ontwerp je een goede e-learning

Zo ontwerp je een goede e-learning

Je hebt e-learning in allerlei soorten en maten, van een PowerPoint tot een website met interactieve opdrachten. De kwaliteit van deze vormen verschilt. Bij Précon vinden ze het belangrijk dat je op een leuke manier echt iets leert en onthoudt na het volgen van een e-learning. De volgende voorwaarden zijn volgens het bedrijf daarom belangrijk voor een effectieve e-learning.

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te lijf met machine learning en AI'

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Willem-Jan Bakker, Business Development Manager Food bij Nedmag: "Het is duidelijk dat magnesium een goede uitwerking heeft op mentaal en fysiek herstel."

Magnesiumzout draagt bij aan het in balans brengen van de...

Het is al lang bekend: we eten met zijn allen teveel keukenzout. Dat heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Nedmag heeft met magnesiumzout een uitstekende vervanger voor keukenzout in huis. Het heeft verschillende positieve eigenschappen die het product geliefd kunnen maken in de voedingsindustrie.

BEKO Technologies controleert bij bedrijven de kwaliteit van perslucht.

Kwaliteit van perslucht onder druk door klimaatverandering

Het klimaat verandert. Meer CO-2 in de lucht, warmere lucht met meer vochtdeeltjes maar ook meer zanddeeltjes vanuit de Sahara veranderen de samenstelling van de lucht en zorgen voor meer verontreiniging.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.