Gesponsord

Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

Gladde vloeren zijn verantwoordelijk voor veel ongevallen in de voedingsindustrie. Daarom is het belangrijk om schoenen te dragen waar je stevig in kan staan. ​Ook op oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

Ongeveer een op de vier arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door uitglijden, vallen of struikelen, en werknemers in de voedingsmiddelenindustrie worden meer blootgesteld aan arbeidsongevallen dan werknemers in andere sectoren, blijkt uit cijfers van het Noorse Arbeitsskadestyrelsen. Daarom is het belangrijk om schoenen te hebben die werknemers kunnen helpen stevig te staan ​​op verschillende soorten oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

Antislip, hygiënisch en gemakkelijk schoon

De Deense fabrikant van veiligheidsschoenen Sika Footwear heeft een nieuwe lijn veiligheidsschoenen ontwikkeld, Sika Highline, die met name geschikt is voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Bij de ontwikkeling van de schoen is bijzondere aandacht besteed aan het feit dat de schoen antislip, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken moet zijn, naast het grootst mogelijke comfort voor de gebruiker.

Zool met zelfreinigend effect

"Het speciale zoolpatroon geeft de schoen een zelfreinigend effect, zodat het vuil eruit valt als je loopt. Bovendien is de Highline ontworpen met zo min mogelijk naden, zodat vuil zich niet ophoopt op de schoen", zegt Sales Manager Benelux bij Sika Footwear, Anton Hoekstra. "Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met comfort. We hebben de schoen lichter gemaakt en de zool flexibel en schokabsorberend, zodat de schoenen ook tijdens een lange werkdag comfortabel zijn."

Enthousiasme bij Deense bakkerijKohberg

De schoenen zijn gebruikt door klanten van Sika Footwear, waaronder het broodbedrijf Kohberg Bakery Group A/S. Hier heeft schoonmaakcoördinator Martin Vagner deelgenomen aan het testen van de schoen en hij is enthousiast.

"De schoenen voelen stroever aan dan onze vorige schoenen. En ze zijn gemakkelijk schoon en hygiënisch te houden, omdat het patroon ervoor zorgt dat het vuil er gemakkelijk van kan worden afgewassen in onze schoenenwasmachines. Zelfs na een lange testperiode met verschillende schoonmaakbeurten ziet het slijtstuk op de snuit er nog steeds erg mooi uit."

"De Highline heeft een fantastische pasvorm, met veel ruimte en lucht in de voorkant van de schoen, waardoor de schoen zeer goed ademend is. Het betekent veel voor mij, omdat ik meestal warme voeten heb en de schoenen vele uren per dag moet dragen." Sika Highline is verkrijgbaar in vijf verschillende modellen en in twee kleuren, wit en zwart. Alle modellen zijn verkrijgbaar in de maten 35-50.

Dit artikel is gesponsord door Sika Footwear

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Gesponsord
Gesponsord
Audit

Gesponsord Voedselveiligheidsaudits zijn een blijvertje: hoe haal je er meer...

Voedselveiligheidsaudits spelen een essentiële rol bij het controleren van de naleving van veiligheidsnormen en het behouden van het vertrouwen van de consument. Hoewel audits vaak worden gezien als een noodzaak om aan de wettelijke vereisten te voldoen, ligt hun echte waarde in wat bedrijven met de bevindingen doen nadat de audit is voltooid.

Dual Benelux biedt verzekeringsoplossingen om de financiële verliezen van bedrijven in diverse sectoren, waaronder productterugroepingen, te dekken.Gesponsord
Gesponsord
Terugroepacties

Gesponsord Het perfecte recept voor risicobeperking in een complexe...

Wereldwijde voedseltoeleveringsketens zitten vol verborgen kwetsbaarheden. Eén besmettingsincident of een verplichte terugroepactie kan al genoeg zijn om de bedrijfsvoering te verstoren en de reputatie te schaden waar bedrijven zo hard aan werken. En hoewel preventieve maatregelen zoals industriestandaarden en regelmatige audits kunnen helpen, gaat het toch nog vaak mis.

Gesponsord
Gesponsord
Voedselveiligheid & Kwaliteit

Gesponsord Snel, betrouwbaar en effectief: microbiële controle met MALDI-TOF MS

In een industrie waar voedselveiligheid en productkwaliteit essentieel zijn, biedt Lavetan, lid van de GBA Group website, een geavanceerde oplossing: MALDI-TOF MS (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry). Deze techniek vervangt klassieke bevestigingstests voor bacteriële pathogenen en stelt bedrijven in staat om snelle, betrouwbare identificatie van micro-organismen uit te voeren, wat hen helpt om de strenge normen van voedselveiligheid te handhaven.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.Gesponsord
Gesponsord
Kaas

Gesponsord Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord "In 2025 wordt AI concreter toegepast"

Ieder jaar brengt Aptean een F&B/IT Trendrapport uit voor de voedings- en drankensector. In 2025 is er sprake van nieuwe trends, maar ook een verdieping van die van 2024, zo zegt Arjen Verburg van Aptean. "Artificial Intelligence zal nog groter worden en concretere toepassingen vinden."

Nienke Faber, operationeel manager bij Normec Label & Specification: “Nieuwe regelgeving zorgt 
voor meer transparantie.”Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord Communicatie over je product is een vak apart

Voor retailers en producenten is het belangrijk en wenselijk om unieke producteigenschappen zoveel mogelijk te benadrukken, bijvoorbeeld via een etiket. Consumenten hechten echter ook waarde aan transparante etiketten, met kloppende informatie. Die twee hoeven elkaar niet te bijten, maar het is soms wel een dun koord om op te dansen. Normec Foodcare helpt daarbij. Volgens Nienke Faber zijn er verschillende trends die producenten en retailers niet alleen nu al in de huidige markt, maar ook in 2025 in overweging moeten nemen.

“Met onze technologie kunnen we producenten helpen om de prijsstijging deels op te vangen, zonder dat zij inboeten op de kwaliteit."Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord Natuurlijke oplossingen voor cacaoreductie zonder smaakconcessies

Het wereldwijde tekort aan cacao en de stijgende prijzen dwingen producenten om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen. Yama Products, vooral bekend van hun actieve bijdrage aan de hartige levensmiddelenindustrie, zet nu stappen in de zoete sector met baanbrekende receptuuraanpassingen voor onder andere cacaoreductie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Aardappel op de diepvriespizza? Aviko Rixona lanceert plantaardige kaas van aardappelen
  2. Foodbedrijf No Fairytales wil eetgedrag consument veranderen met campagne: 'het traagste dieet ter wereld'
  3. Voor abonneesVoedselverspilling tegengaan? Reststromen hergebruiken? Zo doen deze 16 bedrijven dat
  4. Voor abonneesOn Topic: deze 9 prangende vragen hebben jonge R&D'ers voor hun ervaren vakgenoten
  5. GesponsordZo voorkom je de insleep van pathogene micro-organismen
  6. IRI: Hoogste groei in private label in supermarkten ooit
  7. Dit zijn de wijzigingen in de samenstellingsvoorschriften voor gewichtsbeheersingsproducten
  8. Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel focust extra op mannen dit jaar
  9. Voor abonnees7 strategieën om suiker te reduceren: van blending tot kunstmatige intelligentie
  10. Theezakjes en koffiepads mogen bij gft-afval
  1. Voor abonneesOn Topic Nutri-Score: belangrijkste informatie van A tot E op een rij
  2. Innovatief product introduceren? Redefine Meat is daarin geslaagd volgens de Horecava
  3. Tony's groeit hard - vooral in de VS - ondanks productiestop Barry Callebaut
  4. CBS: Vooral brood, vlees en zuivel duurder in 2022
  5. Terug van nooit weggeweest: botulisme
  6. Suiker in de darm enzymatisch omzetten tot een gezonde vezel? KraftHeinz onderzoekt of dat mogelijk is
  7. MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd plantaardig eiwit
  8. Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar tekentafel voor tweede generatie chocolade
  9. Thee van maanzaad veroorzaakt circa 40 zieken
  10. Houdbaarheid groente en fruit verlengen en tegelijk plastic verminderen? Zo pakt startup Peelon dat aan