Naamsverandering Watson-Marlow benadrukt het leveren van oplossingen

Naamsverandering Watson-Marlow benadrukt het leveren van oplossingen

Watson-Marlow Fluid Technology Group heeft zijn nieuwe naam bekend gemaakt. De nieuwe naam luidt Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS). Met deze naam legt de onderneming extra de nadruk op hun strategie om al hun klanten een totaaloplossing te bieden.

Watson-Marlow is onderdeel van Spirax-Sarco Engineering plc, een FTSE 100-bedrijf. Na een jarenlange wereldwijde groei wil het bedrijf zich verder ontwikkelen om nog meer in te spelen op de behoeften van de sectoren waarin ze actief zijn.

Nieuwe naam benadrukt strategische visie

Andrew Mines, Managing Director van WMFTS, licht toe:“Dit is een spannende tijd voor Watson-Marlow. We groeien voortdurend en de vraag blijft stijgen naar onze kwaliteitsproducten, oplossingen en technische expertise. Dit is het geval in alle sectoren waarin wij actief zijn: levenswetenschappen (bv. farmaceutische industrie), voedsel- en drankenproducenten en andere industriële markten. Het is altijd ons doel geweest om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. Onze nieuwe naam benadrukt deze strategische visie en toewijding. We willen voorts het volledige potentieel benutten van onze merken, producten en diensten. Op die manier willen we de groei van onze huidige en toekomstige klanten ondersteunen. We innoveren daarbij ook verder in ons duurzaam succes in lijn met onze kernwaarden.”

Andrew Mines

Groeien en innoveren

De naamsverandering vloeit dus voort uit de strategische visie van het bedrijf. De bedoeling is om de merken en producten van Watson-Marlow beter op elkaar af te stemmen om nog betere oplossingen te bieden aan de klanten, voor een groeiend aantal toepassingen.

Watson-Marlow blijft bovendien op verschillende vlakken innoveren. Zo ontwikkelen ze verder hun sectorgerichte en consultatieve verkoopaanpak. Ook zet het bedrijf in op het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen door de website volledig te herstructureren en te upgraden.

Twee nieuwe fabrieken

Watson-Marlow gaat ook de klanten beter ondersteunen én de productiecapaciteit opdrijven. Door een kapitaalinjectie worden er onder meer twee nieuwe fabrieken gebouwd. Voor het merk BioPure komt er een nieuwe fabriek van 11000 m² in Portsmouth, Groot-Brittannië. Een nieuwe fabriek van 14.000 m² met acht nieuwe cleanrooms wordt gebouwd in Devens, Massachusetts, VS.

Duurzame toekomst

Het bedrijf richt zich op innovatie voor succesvolle duurzaamheid en doet dit door continue investeringen te koppelen aan de kennis en ervaring als wereldleider op het gebied van vloeistofpadbeheer technologieën. Watson-Marlow onderschrijft de One Planet duurzaamheidsstrategie die is gelanceerd door het moederbedrijf Spirax-Sarco Engineering plc. Deze routekaart voor het bouwen aan een duurzamere toekomst is de leidraad voor activiteiten van het bedrijf om in samenwerking met o.a. leveranciers, klanten en plaatselijke gemeenschappen een betere wereld achter te laten.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Innovaties voor vlees- en proteïneverwerking op IFFA 2025, met als hoofdthema ‘Increasing Performance’. Bron: Messe Frankfurt

IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten...

De grootste internationale vakbeurs voor vlees- en eiwittechnologie, de IFFA, opent van 3 tot en met 8 mei 2025 de deuren in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' presenteert de beurs innovatieve oplossingen en de nieuwste trends voor de complete productieketen, van grondstof tot eindproduct​.

Onvrede over loon leidt tot staking bij Remia

Onvrede over loon leidt tot staking bij Remia

Werknemers van sauzenfabrikant Remia leggen vanaf donderdagmiddag 24 uur het werk neer, kondigt vakbond FNV aan. Volgens de vakbond is de directie van het bedrijf niet tegemoetgekomen aan de eisen voor een nieuwe cao van werknemers van Remia's fabriek in Den Dolder. Met de staking wil FNV de maker van mayonaise, ketchup en satésaus onder druk zetten om een hoger loonbod te doen.

Foto: Shutterstock

Veiliger voedsel dankzij innovatieve detectiechip

Onderzoekers hebben een microchip ontwikkeld die snel en effectief door voedsel overgedragen ziekteverwekkers detecteert. Deze innovatie belooft de voedselveiligheid aanzienlijk te verbeteren en het risico op besmetting te verminderen.

In gefrituurde producten komen verschillende schadelijke procescontaminanten voor. (Foto: Shutterstock)

Industrieel frituren: welke procescontaminanten kom je tegen en wat...

De voedselindustrie zoekt naar manieren om frituurprocessen gezonder te maken. Dat valt nog niet mee. Naast het hoge vetgehalte in snacks, zitten er in gefrituurde producten namelijk (potentieel) schadelijke procescontaminanten. En dat is niet alleen acrylamide, zo werd de afgelopen 15 jaar duidelijk. In dit artikel lees je welke contaminanten er zijn en hoe je deze door procesoptimalisaties vermindert.

Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

Ladessa, Nederlands producent van filet américain en diverse spreads, gaat na een faillissement een doorstart maken. Deze nieuwe kans komt er dankzij The Spreadmaker, een Belgische producent van vergelijkbare producten. De activiteiten van Ladessa zijn overgenomen vanaf 15 april.

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt: slechts 1 tot 5%. Data-analyse door AI kan de productie veel sneller naar een hoger niveau tillen, stelt Intelecy. "Procesoperators, QA-ers en R&D-specialisten kunnen dit zelf doen"

“We werken in de origine landen nauw samen met cacaoboeren om de ‘beste’ cacaobonen in te kunnen kopen. Zo zorgen we ervoor dat onze chocolade een geweldige smaak heeft.”

'Kwaliteitspremie en de chocoladebonus zijn tot 5 maanden extra...

Belcolade wil in 2025 koolstofneutraal produceren, maar voor de chocoladefabrikant houdt duurzaamheid meer dan dat in. "We hebben de ambitie om het aantal cacaoboeren in ons Cacao-Trace duurzaamheidsprogramma met 25% per jaar verder te laten groeien tot 25.000 in 2025. Tegelijkertijd behouden we de kwaliteitsnormen van onze cacao", zegt Youri Dumont.

Anuga FoodTec wordt gehouden in de KoelnMesse van 19 tot en met 22 maart.

Anuga FoodTec 2024: 'Een blik op een duurzame toekomst van...

Anuga FoodTec, een internationale vakbeurs voor de voedings- en drankindustrie, zet in 2024 vol in op duurzaamheid. Van 19 tot 22 maart verwelkomt de KoelnMesse een grotere editie dan in 2022 toen corona de beurs nog parten speelde. Op de beurs: verduurzaming van processing, verpakkingen en elektrificatie.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.