Mettler Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler Toledo introduceert vernieuwde dataverwerkingssoftware. De nieuwe software update ProdX 2.6 moet het controleren van productieprocessen vergemakkelijken. Het systeem verbetert dataverwerking, kwaliteitscontrole en operationele efficiëntie. Het verzamelt data en vertaalt deze tot rapporten die verbeterpunten in de productieprocessen zichtbaar maken.

ProdX 2.6 is ontwikkeld door Mettler Toledo en is gericht op voedingsmiddelenproducenten. Deze dataverwerkingssoftware moet het voor producenten makkelijker maken om tot data gestuurde oplossingen te komen op gebied van kwaliteitscontrole.

Product-inspectieapparatuur

ProdX 2.6 is gekoppeld aan de product-inspectieapparatuur van Mettler Toledo, zoals de X-ray inspectie, metaaldetectie, check weighing en vision inspectie. Volgens de producent zorgt dit voor een verbeterd beheer van inspectiedata. Alle meetbare data uit de product-inspectieapparatuur wordt geanalyseerd en verwerkt tot rapportages. Deze moeten een duidelijke overzicht bieden voor producenten. In de rapportages worden automatisch de controles van verontreiniging in de productieprocessen verwerkt. Volgens Mettler Toledo is dit is vooral waardevol voor voedingsmiddelenproducenten waar precisie en efficiëntie essentieel zijn.

Toegang medewerkers

ProdX 2.6 is volgens de producent een beveiligde opslagplaats voor inspectiedata. De update bevat een geoptimaliseerd dashboard met toegang tot bedrijfsinformatie via smart apparaten zoals tablets en smartphones. Hierdoor is de data volgens Mettler Toledo toegankelijk en bruikbaar voor medewerkers die op het netwerk zijn aangesloten. Gebruikers kunnen hun ProdX 2.6 inloggegevens gebruiken om toegang te krijgen tot de product-inspectieapparatuur van Mettler Toledo.

Automatische rapporten

ProdX 2.6 genereert automatisch eindevaluaties en samenvattende rapporten, waardoor gebruikers prestaties uit het productieproces kunnen vergelijken en verbeteren. De update moet meer inzicht geven over de verbeterpunten van de processen waarin productwisselingen plaatsvinden. Dit kan volgens Mettler Toledo productverspilling verminderen. De software is gekoppeld aan de OPC UA weegtechnologie, wat de operationele efficiëntie en precisiecontrole moet verbeteren.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Unilever schrapt fors minder banen dan gepland, hoofdkantoor komt in Amsterdam

Unilever schrapt fors minder banen dan gepland, hoofdkantoor komt in...

Levensmiddelenconcern Unilever neemt in Europa afscheid van een stuk minder mensen dan het eerder zei. Bij de ijsjesdivisie, die volgend jaar wordt afgesplitst, kunnen juist duizend mensen extra aan het werk. Dat zullen volgens Hermann Soggeberg, de voorzitter van Unilevers European Works Council (UEWC), vooral mensen zijn die op andere plekken binnen het bedrijf moesten vertrekken. Het hoofdkantoor van de afgestoten divisie komt in Amsterdam.

Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en footprintberekeningen

Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en...

Welke rol spelen kwaliteitsmanagers bij het berekenen van de CO2-equivalent van voedingsmiddelen? En welke kansen blijven onbenut die de CO2-uitstoot terug kunnen dringen? Tijdens het Food Safety Event op 19 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort geven voedingsexperts praktische tips om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en te minimaliseren.

foto: Shutterstock

Werknemers dsm-firmenich gaan woensdag staken

Volgens FNV leggen woensdag ongeveer zeventig werknemers van dsm-firmenich het werk voor twee uur neer bij een vestiging in het Gelderse Stroe.

Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft op de FNLI Jaarbijeenkomst 2024.

Veel valkuilen bij gebruik van AI in bedrijf: 'je kunt er niet blind...

De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan optimalisatie en efficiëntie in de voedingsindustrie, maar kent ook grote valkuilen. Daarvoor waarschuwde Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft, tijdens de FNLI-Jaarbijeenkomst in Expo Greater Amsterdam dinsdag. Blind vertrouwen in AI-technologie leidt tot problemen, zeg Buijsman.

Minder controles en lagere kosten met ACS-certificering van DNV

Minder controles en lagere kosten met ACS-certificering van DNV

Certificeringsbedrijf DNV is vanaf dit jaar geaccrediteerd om het autocontrolesysteem van bedrijven in de voeding te auditen. Na de audit volgt een certificaat waarna onder andere de controlefrequentie door het FAVV afneemt als ook de jaarlijkse FAVV-bijdrage. "Bovendien vergewissen bedrijven zich er zo van dat ze geheel volgens de voedselveiligheidsnormen werken. Dat creëert extra vertrouwen bij klanten."

Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet comfortabel bij voelt?

Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet...

In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.

Quality Time met IJsbrand: Sinaasappel met fungicide (video)

Quality Time met IJsbrand: Sinaasappel met fungicide (video)

In deze nieuwe aflevering van Quality Time met IJsbrand duikt voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer in de voedselveiligheid van sinaasappels. Sinaasappels worden vaak behandeld met fungiciden, stoffen die schimmelgroei tegengaan en ervoor zorgen dat de vruchten het hele jaar door beschikbaar zijn.

Quality Time met IJsbrand: Kwaliteit checken met UV lamp in de voedingsindustrie (video)

Quality Time met IJsbrand: Kwaliteit checken met UV lamp in de...

VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand laat IJsbrand Velzeboer zien hoe een eenvoudige UV-lamp van ongeveer 250-350 nanometer kan helpen bij een snelle kwaliteitscontrole of ingangscontrole van voedingsmiddelen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.