Mettler Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler Toledo introduceert vernieuwde dataverwerkingssoftware. De nieuwe software update ProdX 2.6 moet het controleren van productieprocessen vergemakkelijken. Het systeem verbetert dataverwerking, kwaliteitscontrole en operationele efficiëntie. Het verzamelt data en vertaalt deze tot rapporten die verbeterpunten in de productieprocessen zichtbaar maken.

ProdX 2.6 is ontwikkeld door Mettler Toledo en is gericht op voedingsmiddelenproducenten. Deze dataverwerkingssoftware moet het voor producenten makkelijker maken om tot data gestuurde oplossingen te komen op gebied van kwaliteitscontrole.

Product-inspectieapparatuur

ProdX 2.6 is gekoppeld aan de product-inspectieapparatuur van Mettler Toledo, zoals de X-ray inspectie, metaaldetectie, check weighing en vision inspectie. Volgens de producent zorgt dit voor een verbeterd beheer van inspectiedata. Alle meetbare data uit de product-inspectieapparatuur wordt geanalyseerd en verwerkt tot rapportages. Deze moeten een duidelijke overzicht bieden voor producenten. In de rapportages worden automatisch de controles van verontreiniging in de productieprocessen verwerkt. Volgens Mettler Toledo is dit is vooral waardevol voor voedingsmiddelenproducenten waar precisie en efficiëntie essentieel zijn.

Toegang medewerkers

ProdX 2.6 is volgens de producent een beveiligde opslagplaats voor inspectiedata. De update bevat een geoptimaliseerd dashboard met toegang tot bedrijfsinformatie via smart apparaten zoals tablets en smartphones. Hierdoor is de data volgens Mettler Toledo toegankelijk en bruikbaar voor medewerkers die op het netwerk zijn aangesloten. Gebruikers kunnen hun ProdX 2.6 inloggegevens gebruiken om toegang te krijgen tot de product-inspectieapparatuur van Mettler Toledo.

Automatische rapporten

ProdX 2.6 genereert automatisch eindevaluaties en samenvattende rapporten, waardoor gebruikers prestaties uit het productieproces kunnen vergelijken en verbeteren. De update moet meer inzicht geven over de verbeterpunten van de processen waarin productwisselingen plaatsvinden. Dit kan volgens Mettler Toledo productverspilling verminderen. De software is gekoppeld aan de OPC UA weegtechnologie, wat de operationele efficiëntie en precisiecontrole moet verbeteren.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Snoepproductie - Beeld: Cloetta
Fabriek van de Toekomst

Cloetta gaat toch geen duurzame snoepfabriek in Roosendaal bouwen

Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta, fabrikant van snoepmerken zoals Red Band, Venco en Lonka, ziet af van de duurzame snoepfabriek in Roosendaal.

Young QA

Young QA: 'Hoe blijf je voortdurend op de hoogte van alle wetgeving...

In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Aldin Hilbrands - Beeld: Koos Groenewold
Audit

Directeur FSSC over audits: 'Het proces is ouderwets, we kunnen veel...

Audits, auditoren en schema's zijn veelbesproken onderwerpen in de voedingsindustrie. Er zijn verschillende certificeringsschema's beschikbaar en retailers hebben verschillende eisen hieraan. Hoe kijkt Aldin Hilbrands, CEO van FSSC, naar de huidige auditcultuur? VMT sprak met hem over audits en de FSSC.

Innovaties voor vlees- en proteïneverwerking op IFFA 2025, met als hoofdthema ‘Increasing Performance’. Bron: Messe Frankfurt
IFFA

IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten...

De grootste internationale vakbeurs voor vlees- en eiwittechnologie, de IFFA, opent van 3 tot en met 8 mei 2025 de deuren in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' presenteert de beurs innovatieve oplossingen en de nieuwste trends voor de complete productieketen, van grondstof tot eindproduct​.

Unilever

Unilever schrapt fors minder banen dan gepland, hoofdkantoor komt in...

Levensmiddelenconcern Unilever neemt in Europa afscheid van een stuk minder mensen dan het eerder zei. Bij de ijsjesdivisie, die volgend jaar wordt afgesplitst, kunnen juist duizend mensen extra aan het werk. Dat zullen volgens Hermann Soggeberg, de voorzitter van Unilevers European Works Council (UEWC), vooral mensen zijn die op andere plekken binnen het bedrijf moesten vertrekken. Het hoofdkantoor van de afgestoten divisie komt in Amsterdam.

CO2

Food Safety Event: rol van kwaliteitsmanagers bij CO2-equivalent en...

Welke rol spelen kwaliteitsmanagers bij het berekenen van de CO2-equivalent van voedingsmiddelen? En welke kansen blijven onbenut die de CO2-uitstoot terug kunnen dringen? Tijdens het Food Safety Event op 19 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort geven voedingsexperts praktische tips om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en te minimaliseren.

foto: Shutterstock
Bedrijfsnieuws

Werknemers dsm-firmenich gaan woensdag staken

Volgens FNV leggen woensdag ongeveer zeventig werknemers van dsm-firmenich het werk voor twee uur neer bij een vestiging in het Gelderse Stroe.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesAmsterdamse augurkenkoning gaat los op audits: 'Eisen slaan door'
  2. Voor abonneesIngrediënt of additief? Belangrijke aandachtspunten voor voedselproducenten
  3. Consumentenbond brengt krimpflatie naar de rechter: 'Het is een oneerlijke handelspraktijk'
  4. Monitor Levensmiddelenindustrie 2023: 'Cijfers 2022 tonen een beeld van continuïteit en groei'
  5. Verpakkingen verduurzamen? Zo pak je dat aan
  6. De WHO Voedselveiligheidsdag leverde 3 belangrijke aandachtsgebieden op voor de nabije toekomst
  7. Betalingstermijn mogelijk van 60 naar 30 dagen: aandachtspunten voor voedselproducenten
  8. Wat betekent ontbossingswet voor foodproducenten: de ontwikkelingen voor 5 grondstoffen op een rij
  9. Conclusie pilot Jumbo: Geen vleesvervangers naast vlees
  10. GesponsordIFS Food Versie 8 vanaf volgend jaar verplicht 'Continue verbetering is de sleutel tot succesvol kwaliteitsmanagement'
  1. Milkshakes veroorzaakten 6 zieken waarvan 3 overleden
  2. Nederlandse brouwers bezorgd om aangekondigde hogere bierbelasting
  3. Nationale Week Zonder Vlees gaat internationaal: start in België
  4. Koffie die niet naar koffie smaakt? 5 innovaties in dranken op Anuga
  5. Werknemer van Chinese bierbrouwerij betrapt op urineren in moutcontainer
  6. Column: broeikasgasreductie in voedsel gaat tot aan de consument
  7. Pesticiden in granen? Retail reageert op eis Foodwatch om hiermee te stoppen
  8. Alpro en Oatly bezorgd over verbruiksbelasting: 'Plantaardige dranken zijn toch geen frisdrank?'
  9. De term 'klimaatneutraal' uitgespit: dit betekent het
  10. Voor abonneesVMT 6 (2023): Duurzaamheidswetgeving