Gullimex zet verdere groei in met nieuwe directeur

Gullimex zet verdere groei in met nieuwe directeur

Per 1 april 2022 treedt Lucien Kwakkel (50) in dienst bij Gullimex. Met zijn financiële en analytische achtergrond, gecombineerd met veel managementervaring moet hij verdergaande groei gaan realiseren.

Gullimex is bezig zich nog beter te positioneren als partner en leverancier op het gebied van meetapparatuur in de segmenten Medical en Food. Lucien Kwakkel heeft in het verleden laten zien dat dat precies is wat hij met zijn passie kan bereiken. 

Gullimex staat op het punt om zich, na haar 40 jarig bestaan, te herpositioneren. Het is het juiste moment voor Lucien Kwakkel om vanaf 1 april 2022 de dagelijkse leiding te gaan voeren over het bedrijf als algemeen directeur. Kwakkel: “Gullimex is een prachtig bedrijf met veel ervaring en veel potentie. Dat heeft de groei van de afgelopen jaren wel laten zien. Ik ga de uitdaging dan ook graag aan om deze groei voort te zetten.”

Plezier en passie

Kwakkel heeft in zijn carrière meerdere organisaties verder geholpen. “Mijn drijfveer is altijd geweest om iets met plezier te doen. Dit plezier en deze passie wil ik graag overbrengen naar de werknemers om zo samen te bouwen aan de verdere professionalisering van de organisatie.” De segmenten Food en Medical zijn constant in beweging met nieuwe wet- en regelgevingen, maar ook het digitaliseren van processen. Kwakkel ziet hier vele kansen liggen. “Met de kennis die binnen de organisatie aanwezig is, de gedrevenheid van de werknemers en de premium merken die we verkopen denk ik dat de groeiambitie reëel is. Ik denk dan aan groei in Nederland en in België maar vooral ook in Duitsland als relatief nieuwe markt.”

Brede en internationale oriëntatie

Lucien Kwakkel begon zijn loopbaan in de financiële sector en vervulde later bij diverse organisaties een leidinggevende functie, zoals bij Deloitte Accountants, RPC Packaging Europe B.V., Reggefiber en Prescan. Dankzij die jaren aan ervaring ontwikkelde Kwakkel zich tot een breed en internationaal georiënteerde directeur. Met zijn sterke sociale antenne, hands-on mentaliteit, helikoptervisie en analytische vaardigheden weet hij organisaties in beweging te brengen. Door in de komende maanden visie en turn around-trajecten centraal te stellen wordt gelijk een begin gemaakt met de herpositionering van Gullimex. 

Lees meer over

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Robotica seminar WUR: data slim en respectvol delen, anders wordt robotisering in agrifood niks
  2. Voedingscentrum: 'Er zijn nog heel wat stappen te zetten in het juist gebruiken van THT en TGT' (podcast)
  3. Tiense Suiker produceert witte suiker steeds groener
  4. Belgische recalls en waarschuwingen maart: piperine, bèta-alanine en ethyleenoxide in voedingssuplementen
  5. Nederlandse recalls en waarschuwingen maart: ethyleenoxide in proteïne shakes
  6. Vleestaks afgeslacht? Veel discussie onder coalitie over 'belastingterreur'
  7. Zo houdt de NVWA toezicht op voedselfraude
  8. Kritiek op EU maatregelen voor voedselzekerheid: 'Klimaat- en biodiversiteitcrises wachten niet tot Rusland de wapens neerlegt'
  9. VN-Voedselchef: 'Oorlog verandert Oekraïne van graanschuur in broodtrommel'
  10. Gedroogde pruimen met een te hoog loodgehalte uit de verkoop gehaald
  1. Continu monitoren afvalwater redt 35.000 liter melk
  2. Colruyt Group investeert meer in zeewierboerderijen
  3. Tracering van salmonellose in Italië leidt naar kaas van ongepasteuriseerde schapenmelk
  4. Minister Staghouwer ziet vele mogelijkheden voor Nederlandse tarwe: 'Sterke ketens bouw je samen'
  5. Heineken trekt zich helemaal terug uit Rusland en neemt zijn verlies
  6. Jos Hugense van Meatless over inflatie: 'Vleesvervangers worden duurder, maar vlees wordt nog duurder'
  7. 30% van de Fevia leden legt mogelijk deel productie stil
  8. Voor abonnees7 oorzaken van besmetting van plantaardige producten met tips hoe dit te voorkomen
  9. Nederlandse allergenen waarschuwingen maart: onvermeld allergeen in snoepjes
  10. Tip van jouw advocaat: Remia 0% suiker, 100% recyclebare fles