Jaaroverzicht podcasts: Wereldwijde trends in plantaardig, startups en corona

Jaaroverzicht podcasts: Wereldwijde trends in plantaardig, startups en corona

VMT nam dit jaar 17 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kunt u ze allemaal gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Dit jaar heeft VMT podcasts gemaakt over een variatie van onderwerpen. Uiteraard kwam corona aan bod, ook in podcasts waar dat niet het hoofdonderwerp was.

Corona

Tijdens de eerste coronagolf sprak VMT met fabrikant Heemskerk over produceren in coronatijd. Commercieel directeur Jantine Heemskerk vertelde welke enorme flexibiliteit een dergelijke crisis van een versfabriek vergt.

Startups


En hoe gingen startups met de coronacrisis om? Flexibiliteit en creativiteit waren essentieel. "We leren wederom hoe voorzichtig we moeten omspringen met onze voedselproductie, dat we moeten waken voor overproductie en moeten nadenken over de spreiding over de verschillende afzetmarkten."

Tegenover de startups staan de multinationals. VMT sprak met Carla Hilhorst, executive vice president R&D Foods and Refreshment bij Unilever.

Wereldwijde trends in plantaardige eiwitten

Als er een trend de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen, is het die van plantaardige eiwitten! VMT sprak met startups wereldwijd en met Proveg over de trends die ze zien op verschillende continenten.

Overige onderwerpen plus luisterartikelen: van allergenen tot listeria

We maakten van een scala aan onderwerpen ook een podcast. Dat varieerde van een interview met Jan Beuving, directeur van Tasty Basics, winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020 tot een interview met allergenenexpert Geert Houben van TNO.

U vindt alle podcasts terug op deze pagina

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en komt eraan in 2025

Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en...

Bij de start van 2025 kijken we veelal nog terug naar het vorige jaar. Want wat gebeurde er in 2024 op het gebied van levensmiddelenwetgeving? Er gebeurde veel in onder andere duurzaamheidswetgeving, rookaroma's, allergenenbeleid en de Nutri-Score. Ook dit jaar staat ons weer genoeg te wachten op gebied van wetgeving. VMT zet 10 belangrijke wettelijke gebeurtenissen op een rij.

Belangrijke functiewisselingen 2025: Derk Jan Terhorst benoemd tot nieuwe CEO van Barentz

Belangrijke functiewisselingen 2025: Derk Jan Terhorst benoemd tot...

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2025 op een rij. Laatste wapenfeiten: Derk Jan Terhorst benoemd tot nieuwe CEO van Barentz, Roland Thiemann benoemd tot nieuwe directeur van Anuga FoodTec en Henrico van Lammeren benoemd tot nieuwe voorzitter van de KVNW.

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder

Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder

Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit overzicht een reeks VMT On Topic artikelen met tips voor het beheersen van de meest voorkomende pathogenen.

Belangrijke functiewisselingen 2024: Arnauld Demoulin benoemd tot nieuwe CEO van Stegeman

Belangrijke functiewisselingen 2024: Arnauld Demoulin benoemd tot...

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2024 op een rij. Laatste wapenfeiten: Arnauld Demoulin benoemd tot nieuwe CEO van Stegeman, Marloes Groenewegen directeur Fairtrade Nederland en Chris Bruijns vertrekt bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer plantaardig eten': wat is nodig voor een duurzaam voedselsysteem?

'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer...

Joris Lohman - politicoloog en systeemdenker - dook de geschiedenis van ons voedselsysteem in. In het boek Boter, kaas en havermelk deelt hij zijn bevindingen en geeft adviezen voor de verwarde eter. In deze podcast spreekt redacteur Dionne Irving hem over het boek. Ze spreken over profeten en tovenaars, de complexiteit van de eiwittransitie en of een circulaire economie echt mogelijk is. Hij geeft ook tips voor de 'verwarde productontwikkelaar'.

Beeld: ShutterstockVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Nieuwe versie Handboek Etikettering: dit zijn de 4 grootste...

De NVWA publiceerde recent versie 9 van het Handboek Etikettering van Levensmiddelen. In deze nieuwe versie voerde de NVWA enkele wijzigingen door. Onder andere op gebied van kruisbesmetting, uiterste consumptiedatum en etikettering van chocolade. In dit artikel de belangrijkste wijzigingen op een rij.

SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.

Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.