Dit jaar heeft VMT podcasts gemaakt over een variatie van onderwerpen. Uiteraard kwam corona aan bod, ook in podcasts waar dat niet het hoofdonderwerp was.
Corona
Tijdens de eerste coronagolf sprak VMT met fabrikant Heemskerk over produceren in coronatijd. Commercieel directeur Jantine Heemskerk vertelde welke enorme flexibiliteit een dergelijke crisis van een versfabriek vergt.
Startups
En hoe gingen startups met de coronacrisis om? Flexibiliteit en creativiteit waren essentieel. "We leren wederom hoe voorzichtig we moeten omspringen met onze voedselproductie, dat we moeten waken voor overproductie en moeten nadenken over de spreiding over de verschillende afzetmarkten."
Lessen uit de coronacrisis voor foodindustrie: ‘Werk met R&D aan scenario’s voor afzetspreiding’
Doet het coronavirus food startups de das om? (deel 1)
Doet het coronavirus food startups de das om? (deel 2)
‘Corona laat zien dat food startups in korte tijd heel creatief werden’
Wereldwijde trends in plantaardige eiwitten
Als er een trend de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen, is het die van plantaardige eiwitten! VMT sprak met startups wereldwijd en met Proveg over de trends die ze zien op verschillende continenten.
Britse startup maakt vleesvervangers van tempeh: ‘Er is veel ruimte voor innovatie in fermentatieproces’
Plantbased trends around the world: ‘Kip en geit zijn de meest geconsumeerde vleessoorten in India’
Plantbased trends around the world, editie Nieuw-Zeeland: ‘We moeten al onze plantaardige eiwitten importeren’
Wereldwijde trends in plantaardige producten
Vleesvervangers: ultrabewerkt en toch gezond? (luisterartikel)
‘Vleesvervangers doen het zo slecht nog niet’ (luisterartikel)
Overige onderwerpen plus luisterartikelen: van allergenen tot listeria
We maakten van een scala aan onderwerpen ook een podcast. Dat varieerde van een interview met Jan Beuving, directeur van Tasty Basics, winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020 tot een interview met allergenenexpert Geert Houben van TNO.
Allergeniciteit nieuwe eiwitten met 90% zekerheid te voorspellen
Winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020 TastyBasics
Welke consumententrends zijn belangrijk voor producenten van zoetwaren en snacks?
NVWA over reiniging & desinfectie: listeria is schoonmaakproblematiek
WNF: ‘Voedselproductie moet drastisch veranderen om biodiversiteit en voedselzekerheid te garanderen’
Foodstartups vormen drijfveer voor innovatie (luisterartikel)
U vindt alle podcasts terug op deze pagina