Met een uitgebreide mix van livestream talkshows, keynotes, webinars, rondetafelgesprekken, virtuele ontmoetingen tijdens de week komen er twee subthema's aan bod. Deelnemers kiezen zelf een dag of thema om online (live) sessies bij te wonen en vakgenoten te ontmoeten. Twee thema's die belangrijk zijn voor de voedingsmiddelenindustrie komen elke dag aan bod: productontwikkeling en voedselveiligheid.
Productontwikkeling: van korte ketens tot plantaardige eiwitten
Een nieuw product ontwikkelen die aan alle eisen van de consument voldoet, was al een hele onderneming. Het moet gezond en lekker zijn, het moet duurzaam zijn. En wat is er veranderd sinds de coronacrisis? Hoe doen bedrijven dat?
Tijdens De Week van VMT komen verschillende aspecten van productontwikkeling aan bod:
- Zo vertellen productontwikkelaars van Ojah, KFC en Zandbergen waar ze allemaal rekening mee houden met de ontwikkeling van vleesvervangers.
- De winnaar van de jaarprijs Goede Voeding Tasty Basics vertelt in een podcast over zijn visie op gezonde voeding
- Met de Verspillingsfabriek en Keukenboeren gaan we in debat over de voordelen van korte ketens.
- Joost Blankestijn van Wageningen Universiteit en zijn collega's vertellen waar productontwikkelaars rekening mee moeten houden bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam product
Bekijk het complete programma voor de productontwikkelaar
Voedselveiligheid: van hygiëne in de fabriek tot voedselfraude
De hygiëne in de fabriek is voor de voedingsmiddelenindustrie altijd top of mind.
Tijdens De Week van VMT komen verschillende aspecten van voedselveiligheid aan bod:
- Eurofins en een voedingsmiddelenproducent gaan in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van voedselfraude.
- Inge Stoelhorst van het VWS vertelt over verbeterslagen op het gebied van zelfregulering.
- Wat te doen bij een recall? Van Traa advocaten en een voedingsmiddelenbedrijf geven tips.