Tips om je thuiswerkplek op te fleuren

Tips om je thuiswerkplek op te fleuren

De zon begint te schijnen en de vogels te fluiten: lente! Heerlijke voorjaarskriebels die dit jaar helaas gemengd worden met het coronavirus. Ook de medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie werken voor een groot deel thuis. In dit artikel lees je tips hoe je die thuiswerkruimte wat kunt opfleuren.

Opbloeiende narcissen en allerlei andere prachtige bloemen, zijn een onderdeel van de start van de lente. Haal voldoende bloemenvazen in huis en laat je thuiswerkplek een stuk vrolijker en frisser voelen met een paar prachtige bosjes bloemen. Met een abonnement bij Bloomon.nl verzeker jij jezelf periodiek van een vers bosje bloemen. Heerlijk!

Kleuren maar!

Lente betekent kleur! Laat dit ook terugkomen in je interieur. Weg met de donkere knusse najaarskleuren. Colorblocking is momenteel super hip en geeft je gelijk een vrolijk gevoel wanneer jij ’s ochtends je woonkamer en/of thuiswerkplek binnenstapt. Met colorblocking combineer je verschillende felle kleuren als appeltjesgroen en kanariegeel met een witte of zwarte keuken, dit zorgt voor een super creatief effect!

Schone lei

Na de grauwe en donkere wintermaanden is het tijd dat je een grote schoonmaak houdt. Gooi al je winterse accessoires, plaids, kussentjes en sloffen op zolder, die zien we het komende half jaar niet meer terug! Poets je hele woning met een schoonmaakmiddel met bloemengeur en begin met een heerlijke schone lei.

Natuurlijk licht

Als dat lentezonnetje toch zo fanatiek begint te schijnen, kun je hem maar beter in huis halen! Natuurlijk licht is namelijk super gezond en ook nog eens energiebesparend. Zorg daarom dat je de juiste raambekleding van Veneta.com hebt hangen. Maximaliseer de lichtinval van je jaloezie. Die naar binnen schijnende lichtstralen komen ook nog eens ten goede aan de frisse look van je interieur!

Blije muren

Ben jij fan van verschillende zomerse teksten of vrolijke prints? Plak er dan vooral je muur er mee vol. Dit fenomeen wordt wall art genoemd. Wall art is eigenlijk niets meer dan een muur bedekken met foto’s, teksten en posters waar jij blij van wordt. Dit geeft je interieur meer karakter en persoonlijkheid!

Durf!

Het vergt een beetje lef maar een felle eyecatcher komt echt ten goede van de vrolijkheid in huis. Experimenteer met bijvoorbeeld een knalgele poef of bijzettafel, je zult versteld staan van het effect! Kortom: spring uit je comfortzone en ga gewaagd om met vrolijke kleuren en vormen!

Natuurlijke materialen

Een trend de laatste tijd is om veel gebruik te maken van natuurlijke materialen in je interieur. Je kunt hier denken aan rotan, riet, hout, bamboe en wol. Deze materialen zijn over het algemeen licht van kleur en passen daarom erg goed in jouw lente-inrichting!

Op naar een mooie lente! Haal de lente in huis met deze tips!

Dit artikel is gesponsord door Veneta.com.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.

Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

"In 2025 wordt AI concreter toegepast"

"In 2025 wordt AI concreter toegepast"

Ieder jaar brengt Aptean een F&B/IT Trendrapport uit voor de voedings- en drankensector. In 2025 is er sprake van nieuwe trends, maar ook een verdieping van die van 2024, zo zegt Arjen Verburg van Aptean. "Artificial Intelligence zal nog groter worden en concretere toepassingen vinden."

Nienke Faber, operationeel manager bij Normec Label & Specification: “Nieuwe regelgeving zorgt 
voor meer transparantie.”

Communicatie over je product is een vak apart

Voor retailers en producenten is het belangrijk en wenselijk om unieke producteigenschappen zoveel mogelijk te benadrukken, bijvoorbeeld via een etiket. Consumenten hechten echter ook waarde aan transparante etiketten, met kloppende informatie. Die twee hoeven elkaar niet te bijten, maar het is soms wel een dun koord om op te dansen. Normec Foodcare helpt daarbij. Volgens Nienke Faber zijn er verschillende trends die producenten en retailers niet alleen nu al in de huidige markt, maar ook in 2025 in overweging moeten nemen.

“Met onze technologie kunnen we producenten helpen om de prijsstijging deels op te vangen, zonder dat zij inboeten op de kwaliteit."

Natuurlijke oplossingen voor cacaoreductie zonder smaakconcessies

Het wereldwijde tekort aan cacao en de stijgende prijzen dwingen producenten om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen. Yama Products, vooral bekend van hun actieve bijdrage aan de hartige levensmiddelenindustrie, zet nu stappen in de zoete sector met baanbrekende receptuuraanpassingen voor onder andere cacaoreductie.

“Wij kunnen die specialisten waar de foodsector om vraagt, maar die ze zelf niet kunnen vinden, wél leveren.”

Een team dat mee ademt met het bedrijf

Bilfinger Engineering is steeds meer bij de klant te vinden via de mogelijkheid tot site support. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de stijgende vraag naar vaste kernteams van engineers in combinatie met projectmatige ondersteuning.

“De belangrijkste eigenschappen zijn bescherming tegen micro-organismen, eenvoudige reiniging en gebruiksgemak bij het vullen."

Betrouwbare desinfectie begint met de Flexxomat

Desinfectie is van cruciaal belang voor bedrijven in de voedingsindustrie. Het voorkomen van bacteriële besmetting in het productieproces, en zeker in het eindproduct, is essentieel. Een besmetting kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals productiestilstand of zelfs gezondheidsrisico's voor consumenten. "Met de Flexxomat van Flexxolutions is desinfecteren gemakkelijk en doeltreffend", vertelt Arjan Hoekman van Rouveen Kaasspecialiteiten.

Linda van Hooft en Kevin Frencken van Sonac: “Nieuwe technieken maken nevenstromen nog waardevoller én duurzamer.”

Dierlijke bijproducten maken sector duurzamer

Zo'n 60 procent van een geslacht rund, een varken of een kip wordt als vlees aangemerkt. Uit oogpunt van duurzaamheid en circulariteit is het cruciaal dat de overige 40 procent zo hoogwaardig mogelijk wordt verwerkt, bij voorkeur in voedingsmiddelen. Zo dragen producenten van dierlijke eiwitten en vetten bij aan de verduurzaming van de voedingssector.

MALDI-TOF MS: Een innovatieve standaard in microbiële bevestiging en identificatie

MALDI-TOF MS: Een innovatieve standaard in microbiële bevestiging en...

In een industrie waar voedselveiligheid en productkwaliteit essentieel zijn, biedt Lavetan, lid van de GBA Group website, een geavanceerde oplossing: MALDI-TOF MS (Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry). Deze techniek vervangt klassieke bevestigingstests voor bacteriële pathogenen en stelt bedrijven in staat om snelle, betrouwbare identificatie van micro-organismen uit te voeren, wat hen helpt om de strenge normen van voedselveiligheid te handhaven.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.