Magnesiumzout draagt bij aan het in balans brengen van de...
Het is al lang bekend: we eten met zijn allen teveel keukenzout. Dat heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Nedmag heeft met magnesiumzout een...
Het is al lang bekend: we eten met zijn allen teveel keukenzout. Dat heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Nedmag heeft met magnesiumzout een...
Tijdens de ingrediëntenvakbeurs Intrafood:24 op 25 en 26 september ontmoetten vooral ingrediëntenleveranciers en voedingsbedrijven in Kortrijk Xpo....
Ultraprocessed foods, waar hebben we het over? Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe discussieerde een panel over de NOVA-classificering en...
Kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdsalades zijn de coronadip allang weer te boven en nu onverminderd populair in supermarkten. De Consumentenbond...
Maaltijdmixen bevatten vaak nog te veel zout, dat constateert de Consumentenbond. "Driekwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de...
Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...
Van Gelder introduceert een nieuw plantaardig assortiment van vlees- en visvervangers en groenteproducten. De AGF-leverancier produceert burgers,...
Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Voedselconsumptiepeiling...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te...
Yama brengt als umamispecialist al jaren hartige smaakoplossingen op de markt zoals verschillende sauzen. Umami-expert Martijn Muijsers ziet dat...