Kant-en-klaarmaaltijden  zijn onverminderd populair, maar er is nog wel het nodige af te dingen op de gezondheid ervan.

Gezondheid kant-en-klaarmaaltijden blijft punt van zorg, maar...

Kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdsalades zijn de coronadip allang weer te boven en nu onverminderd populair in supermarkten. De Consumentenbond blijft echter bezorgd over de gezondheid ervan. Maar daar wordt aan gewerkt.

Consumentenbond over zoutgehalte maaltijdmixen: 'fabrikanten hebben daar lak aan'

Consumentenbond over zoutgehalte maaltijdmixen: 'fabrikanten hebben...

Maaltijdmixen bevatten vaak nog te veel zout, dat constateert de Consumentenbond. "Driekwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de maximaal 2 gram zout die het Voedingscentrum adviseert voor de hoofdmaaltijd", concludeert de organisatie na eigen onderzoek. De bond wil dat de overheid ingrijpt.

Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup een gezonde donut

Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup...

Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere donut ontwikkelden. "Verzadigd vet was het moeilijkst om te verlagen. Het heeft een intimiderend lange lijst met functies in een donut!"

Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag zoutgehalte is belangrijk' (+ fotoreportage)

Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag...

Van Gelder introduceert een nieuw plantaardig assortiment van vlees- en visvervangers en groenteproducten. De AGF-leverancier produceert burgers, gehaktballen, soepballetjes, lamsvlees en broodbeleg. Van Gelder experimenteerde anderhalf jaar, met als doel de optimale mix te vinden voor het plantaardige assortiment. "Uiteindelijk willen we helemaal van soja af."

De Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezel: 6 conclusies uit recente voedselconsumptiepeiling

De Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezel: 6 conclusies...

Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Voedselconsumptiepeiling van het RIVM over de periode 2019-2021. Dit zijn 6 conclusies uit het onderzoek.

Hoe start je met NAPV productverbetering? 6 tips uit de praktijk

Hoe start je met NAPV productverbetering? 6 tips uit de praktijk

Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te verminderen startte vorig jaar de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), waarbij grenswaarden zijn vastgesteld voor productherformulering. In dit artikel zes tips vanuit de praktijk, die kunnen helpen om te starten met NAPV productverbetering.