'Retailers vragen om vleesvervangers met Nutri-Score A'

'Retailers vragen om vleesvervangers met Nutri-Score A'

'ME-AT the alternative', producent van vleesvervangers voor onder andere Nederlandse supermarkten, ziet dat retailers steeds meer vragen om gezonde vleesvervangers, het liefst met een Nutri-Score A. Dit vertelt Willem Cranenbroek, General Manager van 'ME-AT the alternative' en spreker tijdens het online seminar Food Future Update op 2 november.

“Vooral het zoutgehalte is belangrijk voor retailers,” vertelt Willem Cranenbroek, General Manager van ‘ME-AT the alternative’ voorafgaand aan zijn presentatie tijdens het online seminar Food Future Update op 2 november.

Samenwerken

In zijn lezing zal hij ingaan op de ontwikkeling van gezonde vleesvervangers en hoe verschillende afdelingen – van productontwikkeling tot kwaliteit en productie – met elkaar samenwerken om deze te leveren.

Nutri-Score

“Behalve een laag zoutgehalte, zijn voor een goede Nutri-Score eiwitten en vezels nodig. Tevens ziet het Voedingscentrum graag toevoegingen als vitamines zoals B12 en mineralen als ijzer bij een volledige vleesvervanger. We gebruiken ook geen kokosvet vanwege de niet gewenste verzadigde vetten.”

Veldbonen uit Nederland

Waar ‘ME-AT the alternative’ ook steeds meer aandacht voor heeft, is het gebruik van lokale grondstoffen. “We hebben onlangs 30 hectare veldbonen in Nederland geoogst waar we vleesvervangers mee gaan maken.”

Food Future Update

Meer horen over de trends die ‘ME-AT het alternative’ ziet in de categorie vleesvervangers? Horen hoe ze omgaan met de balans tussen innoveren en efficiënt produceren?

Meld je aan voor het online seminar Food Future Update op 2 november.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Datagedreven chocolade maken: Mars Veghel maakt werk van digitalisering
  2. Debat Farm to Fork World Food Film Festival: 'Eerlijke prijs is nu geen onderdeel van Farm to Fork-strategie'
  3. Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen
  4. Europese Commissie wil beperking op het gebruik van groene thee catechinen in levensmiddelen
  5. Hilton Foods investeert in nieuwe verpakkingslijn voor gehakt Albert Heijn
  6. NVWA: Minder voedselgerelateerde ziekte-uitbraken in 2020 door aandacht voor coronamaatregelen
  7. Europarlement stemt vóór Farm to Fork strategie: meer regels voor voedingsindustrie
  8. Recall nep-versie van Nescafe Gold vanwege aanwezigheid splinters van glas (update)
  9. Nutricia moderniseert fabriek Zoetermeer: 'Digitalisering moet bijdragen aan productieproces'
  10. Topman Unilever: 'De top van de prijsstijgingen is nog niet bereikt'
  1. Residuen van gewasbeschermingsmiddelen in levensmiddelen onvermijdelijk
  2. Safe met Dave: Lekker netwerken!
  3. Robotisering bij Heemskerk:'We zijn een olietanker maar manoeuvreren als een speedboot'
  4. CBL: 'Supermarkten boeken vooruitgang in maatschappelijk ondernemen'
  5. Ondanks stijgende grondstofprijzen groeit Nestlé door vleesvervangers
  6. EU wil nephoning aanpakken met nieuwe etiketteringsregels
  7. Garden Gourmet maakt plantaardige variant van tonijn, garnaal en ei volgen. "We ontwikkelen de producten als startups"
  8. The Protein Brewery bouwt demoplant voor productie schimmeleiwit
  9. Danone verhoogt prijzen vanwege duurdere melk en verpakkingen
  10. Digitalisering is onmisbaar voor de kwaliteitsmanager