Plantaardig

'Over plantaardige eiwitten is nog zoveel te leren, er zijn zoveel...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de plantaardige sector. In elke podcast schuift een gast aan. In deze eerste editie schuift wetenschapper Fred van de Velde aan. Hij was de eerste lector eiwittransitie in Nederland bij de HAS Green Academy. Bij NIZO zet hij zijn kennis van dierlijke eiwitten in om de kwaliteit van plantaardige te verbeteren.

Podcast

Leerzame podcasts: van food waste tot voedselveiligheid en fraude

Onderweg met de auto of de trein en ondertussen meer leren over R&D in food of voedselveiligheid en kwaliteit? Dan zijn podcasts een handige manier daarvoor. VMT zet interessante en leerzame podcastkanalen over foodproductie op een rij.

Ingredient

Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel

Foodbedrijven waaronder startups en scale-ups kunnen in de pilot plant van NIZO terecht voor de ontwikkeling van plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel. De onderzoeksorganisatie heeft nieuwe procesapparatuur toegevoegd die daarbij helpen.

Economie

NIZO investeert in productielocatie melkzuur

NIZO neemt de productiefaciliteit voor melkzuur over van Vika Nutrition. Deze aankoop moet ook de relatie met afnemer dsm-firmenich versterken.

Het fermentatielab van NIZO. Fotocredit: NIZOVoor abonnees
Voor abonnees
Fermentatie

Voor abonnees Plantaardige eiwitten zonder bijsmaak? Biopurificatie en fermentatie...

Plantaardige producten vormen een industrie waar miljarden in omgaan en deze markt blijft groeien. Een drempel is de bijsmaak van plantaardige eiwitten. NIZO onderzoekt of technologieën als biopurificatie en fermentatie voor een betere smaak zorgen.

NIZO

Nikolaas Vles volgt Gisella Frijlink op als CEO van NIZO

Nikolaas Vles is per 1 september 2023 benoemd tot CEO van NIZO Group. Hij volgt Gisella Frijlink op.

  1. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  2. Food Future Event 2023: van umami tot herformulering
  3. Van kaas naar wei naar plantaardig: 'Eiwittransitie startte lang voor huidige trend'
  4. NIZO start onderzoek naar voedselveiligheids- en kwaliteitsrisico's plantaardige producten
  5. Voedselveiligheidsexpert NIZO: 'Een clean label is nog niet altijd mogelijk bij plantaardige producten'
  6. Data-analyse of een fysisch-chemisch model: waar heeft een foodbedrijf meer aan?
  7. Welke biomassa zorgt voor het beste eiwitrijke ingrediënt? NIZO en onder andere Unilever en Peel Pioneers zoeken het uit
  8. NIZO breidt pilot plant uit voor project duurzaam eiwit
  9. Welk plantaardig eiwit is het best voor jouw toepassing? 'De keuze voor vegan kaas is anders dan voor een vegetarisch worstje'
  10. Nieuw voedsel zorgt voor nieuwe risico's op pathogenen
  11. NIZO start samenwerking met StartLife om startups te helpen met duurzame voedselinnovatie
  12. Nizo krijgt subsidie voor SPRINT-project om startups te ondersteunen
  13. Oud-R&D-directeur Cargill aan de slag als COO bij NIZO
  14. NIZO-ceo: 'Het wordt tijd dat partijen elkaar weer wat gunnen bij foodinnovatie' (podcast)
  15. Fumi Ingredients: 'De markt is groot genoeg voor nog een plantaardig alternatief voor kippe-ei-eiwit'
  1. Gisella Frijlink nieuwe ceo NIZO
  2. Voor abonnees'We testen veel plantaardige eiwitten voor kaas'
  3. Nieuw leven voor A2-melk? Onderzoek naar analyse, processing en gezondheidsvoordelen komt op stoom (podcast)
  4. Voor abonneesExperts beoordelen Listeria-risico in kaas
  5. Jeroen Koot nieuwe CEO van NIZO
  6. Nieuwe meetmethode voor kwantificering hittebestendige sporen moet voor minder conflicten in melkpoederhandel zorgen
  7. Goudse kaas goed gewapend tegen Listeria
  8. Nieuw consortium start PULSE voor eiwittransitie
  9. Eiwitexpert is nieuwe lector HAS Hogeschool
  10. Microvoedselmodel test stabiliteit natuurdarm
  11. NIZO en Kikkoman ontwikkelen soja-yoghurtdrank (UPDATE)
  12. Zuivelsector bundelt krachten in voorspellen gezondheidsvoordelen
  13. Center of Excellence moet foodproductie een boost geven
  14. Kaas verduurzamen via stremsel
  15. Expertsystemen bij productontwikkeling