VMT to go
Nederlandstalige podcasts over de thema's: Voedselveiligheid & Kwaliteit, R&D in food, Wetgeving & Toezicht en Duurzaamheid & MVO.
'Curious Conversations': Anna Zeide talks about the history of food waste
Anna Zeide joined Virginia Tech’s “Curious Conversations” to talk about the history of food waste in America and its impact on society and the environment. She shared insights related to several historical turning points and stressed that addressing food waste requires rethinking and integrating food security and waste management systems. Zeide is an associate professor of history in the College of Liberal Arts and Human Sciences and founding director of the Food Studies Program. She studies food as a way of understanding environmental change, dynamic cultural practices, consumer behavior, technology, health, and justice.
Of Je Worst Lust: voedselveiligheid van vlees en vleesvervangers
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer voedselveiligheidsproblemen die opduiken in producten van plantaardige oorsprong. In de podcast 'Of Je Worst Lust' gaat Simone Hertzberger, voorheen bekend van de Thema Update Voedselveiligheid van VMT, uitvoerig in op de voedselveiligheid van vlees en vleesvervangers.
Beetweters
Sven en Luck graven diep om alles over gezonde voeding te ontdekken.
Food Safety Matters
Food Safety Matters is a podcast for food safety professionals hosted by the Food Safety Magazine editorial team – the leading media brand in food safety for over 20 years. Each episode will feature a conversation with a food safety professional sharing their experiences and insights of the important job of safeguarding the world’s food supply.
Roet in het eten, NVWA-IOD
Verborgen paardenvlees, ziekmakend babymelkpoeder, bedorven kaas, en verboden groeihormonen. Duik samen met Ben Prins in de spannende verhalen achter deze true crime-zaken van de NVWA-IOD; de opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
NIZO talks food and health
NIZO focuses on relevant aspects of technologies that enable this transition namely: protein technology, processing technologies, food grade fermentation technologies and the health aspects.
De Upfront Podcast
De Upfront Podcast is een onafhankelijk initiatief met een simpele missie: Luister deze podcast - wordt iedere week 1% gezonder. De invulling is dus zo: 50% gezondheid, 50% business.
Food Safety Simplified
In this series we will discover that we can Simplify Food Safety by the way we think. Listen as we unpack topics that are often seen as complicated or hard and simplify these by changing the way we think.
Heb je nog een heel goede podcastserie voor kwaliteitsprofessionals of R&D-ers in food? Tip de redactie!